Пътуване с домашен любимец до Турция

• 280
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте, скоро някой пътувал ли е с кола и домашен любимец до Турция? Какви документи ви искаха? Животинката ми си има ваксини, европейски паспорт и чип, но не извадих сертификат, скъпо ми се стори. Сега се чудя какво може да ми се случи по границите. Споделете опит, моля.

# 1
Здравейте,
Доколкото знам, задължително трябва да се издаде ветеринарен сертификат за животинката + документите, които изброихте.

# 2
  • На планетата земя
Здравейте, скоро някой пътувал ли е с кола и домашен любимец до Турция? Какви документи ви искаха? Животинката ми си има ваксини, европейски паспорт и чип, но не извадих сертификат, скъпо ми се стори. Сега се чудя какво може да ми се случи по границите. Споделете опит, моля.

Какъв сертификат, ние до Румъния сме пътували с куче, нищо не са ни искали за него, носихме само книжката с ваксините.

# 3
  • Sofia, Bulgaria

Какъв сертификат, ние до Румъния сме пътували с куче, нищо не са ни искали за него, носихме само книжката с ваксините.
Румъния е в европейския съюз, Турция не.
От много години турците изискват сертификат за титъра на бяс.

# 4
Нищо не искаха. Два пъти водихме две фирмени немски овчарки, само с паспортите и толкова.
Питах на границата, нищо по-различно не казаха да трябва за домашно куче.
Ако ще превозваш животни за продан или по-голямо количество, тогава може и да искат сертификати.