Седмокласна 24.07-31.07 - ТРЕТО класиране - късмет на смелите!

• 75 656
  • 1 335
  •   1
Отговори
# 855
  • у дома
Аз познавам дете,което по стечение на обстоятелствата му се наложи 2 срок на 9 кл да е СФО.10 кл се върна присъствено,но не в съшото училище/премести се в друг град/,та няма как да знам можело ли е да се върне в същото училище.

Последна редакция: нд, 28 юли 2024, 22:36 от svetlaem

# 856
  • София
Ще има ли пробващи за 3-то класиране?
Да ще има , от пишещите в темата има.
Ние сме на трето. Дори не видя какво редих.

# 857
  • София
Nikolina-Pikolina, вие отивате на концерт на Тейлър Суифт и ние изобщо, ама изобщо, не ви харесваме!

В класа на дъщеря ми на 15 септември се появи дете на дипломат. Както писах и преди, нямаше нищо общо с Испания. Изглежда са си харесали това училище. Та, на база видяно, съм напълно съгласна със Санака, че злоупотребите са на по-високо ниво от директор на училище.

# 858
Аз пък ги харесвам. Плача, че не зарибих дъщерята по хеви метъла. Simple Smile

# 859
Защо трябва да е злоупотреба!  Има си официален ред - подава се молба до министъра и се иска разрешение за откриване на допълнително място , ако няма свободно. Знам поне няколко случая и не са деца на дипломати. Избраха език , различен от този на страните , от които идваха, защото някои са родени там . Явиха се на изпит по български език и то втори срок.

Последна редакция: пн, 29 юли 2024, 09:30 от Didia

# 860
  • Отвъд алеята зад шкафа
Децата по обменни програми в чужбина също излизат в самостоятелна форма на обучение, тяхното място се обявява като свободно от училището и се заема от друго дете. Като се върнат подават молба за връщане присъствено и се открива надпланова бройка.

# 861
  • София
ети, в три (за толкова аз знам) от паралелките на нашите набори през септември бяха по 28 деца и не бяха близнаци Blush
В класа на сина не се разбра кои деца са “спуснати от високо”, нито в началото, нито в края на учебния процес.
Аз няма да рискувам на трето, дъщерята си остава в паралелката с латински, аз ще й стискам палци да й бъде на късмет иии така.

# 862
Didia, нормативно сигурно е пипнато, щом министър разрешава, ама морално е по ръба според мен. Като писмата за СМГ, за които припомни sanaka. Надали министърът ще позволи на всяко българско дете дошло си от чужбина и изпратило писмо до него с желания.
Значи бг децата сега до 10 клас, при обявено свободно място ще се състезават с НВО резултата си. Децата от чужбина полагат някакъв изпит тип НВО мат и БЕЛ и според резултата им откриват място в СМГ или в 368. СУ.

# 863
  • София
ети, в три (за толкова аз знам) от паралелките на нашите набори през септември бяха по 28 деца и не бяха близнаци Blush
В класа на сина не се разбра кои деца са “спуснати от високо”, нито в началото, нито в края на учебния процес.
При 28 деца не е задължително да има спуснати. Достатъчно е и на първо, и на второ класиране да има деца с еднакъв бал накрая. И е напълно възможно. Може и да има спуснати, разбира се, но не е задължително.

# 864
  • София
sanaka, ако трябва да съм честна, аз никога не съм се интересувала Grinning.Моите за каквото са имали знания и възможности, за там са успели. Животът не е справедлив в никакво отношение според мен.
Ако сме живи и здрави, значи сме Богопомазани!
Който му е даден шанс по друг начин,
най-естествено е да се възползва от него.

# 865
Nikolina-Pikolina, късмет на прекрасната Ви девойка.

# 866
Didia, нормативно сигурно е пипнато, щом министър разрешава, ама морално е по ръба според мен. ......

Защо да е по ръба и защо да е неморално?  Едно от децата прието по този начин е родено в Париж. Там работиха родителите му. Върнаха се точно за 8 клас. Детето е пълен отличник, говори 4 езика - френски /защото там е роден и е учил във френско у-ще, в семейството има от поне три поколения  преводачи от ФЕ и АЕ/ Баща му от бебе му говори само на АЕ, майка му на български , а той  сам е учил японски. Когато го видях за първи път беше на 3 години и с мен говореше на български ,с баба си на френски , а с дядо си на английски. Така го учеха от бебе.  И какво да го пратят в Бузема ли?  Между другото сега учи висше в Япония. С двойно гражданство е и за разлика от нашата страна Франция му осигури бонус при кандидатстването му в Япония въпреки ,че е завършил  в Бг.
                Другите деца , за които знам , също са отличници и владеят по два езика + български.
                И когато се иска разрешение от министъра се представя и превод на удостоверения за завършен клас и диплом.  Така , че се получава разрешение за конкретно у-ще на база успех и качества.

# 867
  • European Union
Защо обсъждаме това конкретно дете, като МОН разрешава на десетки други деца да се местят надпланово, с писма, като тези на петокласниците. Нито са с връзки, нито са родени в чужбина.

В паралелките с повече от 26 деца понякога всички са приети по нормалния ред. Има паралелки, които още от началото са обявени с 29 места, а не с 26. А има и такива, които се добавят допълнително, когато след второ класиране стане ясно, че няма места за всички деца от една община да учат в рамките на общината. А има и много надпланови, с писма от мон, които прецакват настоящето си училище.

# 868
  • при моите любими
В класа на голямата са 28 деца. Става въпрос за 2АЕГ. Едното дете е близнак, а другото дойде в класа в края на първи срок на 8ми клас, от чуждоезиково училище в Атина. 7 паралелки са всяко набор в училището. Във всяка паралелка, ако има такива 2-3 деца и бройката е точно както видях малко по-назад за набор 2018

# 869
Дъщерята твърди, че съученик от старото й училище се е появил втория срок в гимназията и разправял, че е преместен с връзки. Разбира се, може и да се прави на интересен ама чак втория срок.

@Didia, за такива деца има и частни училища. Ако искат в желаните гимназии, за мен е редно да ги вземат само при налично свободно място и взет приравнителен. Колкото и да са фантастично образовани, не виждам защо трябва да имат привилегии.

Общи условия

Активация на акаунт