Седмокласна 24.07-31.07 - ТРЕТО класиране - късмет на смелите!

• 75 521
  • 1 335
  •   1
Отговори
# 945
За мен си остава непонятно защо 14-годишни деца трябва да имат предимство като близнаци.....добре, че за университет вече не важи.
Важи и за университет.

Откога е промяната? Моите братовчеди не можаха да се възползват от нея.
Ако наистина важи вече е съвсем безумно.....
А за работа важи ли?

# 946
За мен си остава непонятно защо 14-годишни деца трябва да имат предимство като близнаци.....добре, че за университет вече не важи.
Защото не си гледала близнаци. И аз не съм. Но помня как ставах луд, когато детето беше бебе и когато беше малко, в градината и в 1-2 клас. Хем основния зор падаше на жена ми. Ами ако бяха две бебета?! Щях да се побъркам! Хем нито съм го кърмил😂 нито съм го къпал, понеже ме беше страх - аз само поливах с каната вода над коритото, жена ми го държеше, тя го къпеше...страх ме беше да не го изпусна. Ами ако бяха две?! Щяхме да откачим и двамата.
Недейте така.

# 947
  • у дома
Важи и за университет.

А за работа важи ли?
Сега не знам,но преди,когато имаше изпити важеше с условието-2ия близнак ,който не е приет да има поне 3,00 на изпита-ако има слаба оценка не можеше.

# 948
Татко Мецан, съдбата така реши за мен да не гледам две (Имам много драматичен спонтанен аборт с близнаци в третия месец).  Баба ми имаше еднояйчна близначка, в рода ми е пълно с такива. Всеки човек трябва да следва собствения си път, не да е сателит на близнака си.

# 949
  • София
Хаха, Мецане,  разсмя ме..
Скрит текст:
А знаеш ли кое е още "по-гот" - изкъпал си ги , нахранил си ги и двете бебета, заспали са, тъкмо си си поел дъх,  а 3-годишната им кака явно се чувства пренебрегната и иска внимание. Но мозъчето й не е дорасло да осъзнае, че като уж скришом в афекта си ги щипне през решетките на креватчетата с дребните пръстчета и те се събудят и ревнат, вниманието за нея съвсем  ще избяга..Laughing
Динчо,  между близнаци и близнаци има разлика... Моите се търсят, обичат се, да, но дотам.. Но са много различни  не само като интереси, а и като темперамент и характер. Те идеално биха  съществували по отделно още от 1 клас сигурно. Но далеч не всички са така. Преди дни в една друга тема предположих, че две девойки  на 19 са  еднояйчни на база описанието на майката. Ми не, макар  и двуяйчни си били адски близки и  нарочно са си избирали университетите в чужбина ( с различни специалности) така, че да ги делят едни  20-ина км. Вероятно плановете им са да живеят заедно или поне  супер близо една ди друга. Няма как да се обобщава...Но ако в едно училище (което е  искано и от двете деца) има поне  2 еднотипни паралелки, е може би по-добре да са хем заедно, хем разделени.

Последна редакция: пн, 29 юли 2024, 18:27 от пенсионирана русалка

# 950
  • София
Защото не си гледала близнаци. И аз не съм. Но помня как ставах луд, когато детето беше бебе и когато беше малко, в градината и в 1-2 клас. Хем основния зор падаше на жена ми. Ами ако бяха две бебета?! Щях да се побъркам! Хем нито съм го кърмил😂 нито съм го къпал, понеже ме беше страх - аз само поливах с каната вода над коритото, жена ми го държеше, тя го къпеше...страх ме беше да не го изпусна. Ами ако бяха две?! Щяхме да откачим и двамата.
Недейте така.

До някъде сте прав, но със сигурност породени се гледат по трудно.
Изобщо две деца малки или три си е трудна работа.
Аз лично нямам против близнаците, и защо да имам като си имат надпланова бройка. На никого не пречат и не ощетяват.

# 951
На цялата образователна система - близнаците да са проблема. То рима стана, но със сигурност, ако са много свързани, имат еднакви интереси и искат да са заедно, защо не...

Последна редакция: пн, 29 юли 2024, 18:59 от Анонимен

# 952
  • София
Важи и за университет.

Важи поне от 1995г, когато е приет действащият към момента Закон за висшето образование:

Чл. 68. (3) (Изм. - ДВ, бр. 60 от 1999 г., в сила от 02.07.1999 г., предишна ал. 2, изм. - ДВ, бр. 48 от 2004 г.) При облекчени условия и по ред, определени с правилника за дейността на висшето училище, се приемат следните кандидат-студенти, успешно участвали в конкурсните изпити:
1. класирани с еднакъв бал;
2. (изм. - ДВ, бр. 17 от 2018 г.) лица с трайни увреждания и намалена работоспособност 70 и над 70 на сто;
3. (доп. - ДВ, бр. 54 от 2014 г., в сила от 01.07.2014 г.) военноинвалиди и военнопострадали;
4. кръгли сираци;
5. майки с три и повече деца;
6. близнаци, когато са кандидатствали едновременно в едно и също професионално направление и висше училище, и единият от тях е приет.

# 953
Благодаря, Санака, бяха приети в един и същи университет и двамата, но в различни специалности. Не им разрешиха да се съберат в една.

# 954
  • у дома
Важи и за университет.

Важи поне от 1995г, когато е приет действащият към момента Закон за висшето образование:

През 1989г също го имаше.

# 955
Чудех се дали и утрешното класиране трябва да го чакаме до следобяда...Може би като са по-малко деца ще е по-бързо..., а може и да няма никакво значение

# 956
  • София
Да, имаше го и преди, просто не съм търсила стария закон, защото не е важно.

# 957
Каква е връзката на гледането им като бебета с училищата в гимназиален етап само не ми стана много ясно... Един вид награда за родителите ли, че са се справили ли? Че какво да кажем тогава за трето или пък четвърто дете (породени например), трябва да ги приемат без изпит по първо желание Satisfied

Гледам, интересни обобщени въпроси и отговори са се появили най-горе в темата - "Какви са мненията за квотите в математическите гимназии?" Joy

# 958
  • София
Че какво да кажем тогава за трето или пък четвърто дете (породени например), трябва да ги приемат без изпит по първо желание Satisfied
А, ей това е приказка! Да беше го предложила по-рано, че намаже наборът. Joy

# 959
Ей, опасни сте. Породени докога се смята, да питам за мен си...шегувам се😜.

Общи условия

Активация на акаунт