◯‍◯‍◯‍◯‍◯ * XXXIII ЛОИ - Париж 2024 (26.07 - 11.08) * - Светът е олимпиада 🥇 🥈 🥉

• 120 032
  • 3 697
  •   1
Отговори
# 1 005
Защото веднага ще го награчат, че е консервативен и назадничав. Едвам успя да минимализира щетите за партията си, спечелиха крайнолевите елементи.
Сега вероятно ще трябва да прави коалиция с тях срещу Льо Пен, неудобно е някак да каже "абе вие извършвате сегрегация над нормалните хетеросексуални".  И защото веднага ще го награчат "а ти за каква си женен? Ти нормален хетеросексуален ли си?"

# 1 006
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Аз пък искам нещата все повече и повече да взимат безумен развой белким това заспало човечество се събуди. МОК са нагли и в случая със спорните участници с очеизвадно не женски пол, и в случая с ляй****а Сена. Гаврят се с труда, времето, здравето и психиката на толкова хора. И вместо и участници, и обикновени хора да се обединят и да направят бойкот и твърдо да не приемат повече такива неща като допустими всеки цъка с език, мрънка, но реално нищо не прави. И онези стават още по-нагли, всичко им е позволено и после ще се питаме "олеле, какво става"? Ами логичното.
В отсъствието на светлина мракът надделява.

# 1 007
Мачът на италианката срещу алжиреца надмина всички негативни очаквания. Пред него дори шоуто на травеститите по време на откриването е като детско филмче. Възмутително е! Трябва да има световен отпор на това, което се позволява от организаторите, както и повсеместна морална подкрепа за италианското момиче. Sad

# 1 008
Аз пък искам нещата все повече и повече да взимат безумен развой белким това заспало човечество се събуди. МОК са нагли и в случая със спорните участници с очеизвадно не женски пол, и в случая с ляй****а Сена. Гаврят се с труда, времето, здравето и психиката на толкова хора. И вместо и участници, и обикновени хора да се обединят и да направят бойкот и твърдо да не приемат повече такива неща като допустими всеки цъка с език, мрънка, но реално нищо не прави. И онези стават още по-нагли, всичко им е позволено и после ще се питаме "олеле, какво става"? Ами логичното.
В отсъствието на светлина мракът надделява.

Уви няма да се субидм. Безумното е новото нормално."Свестните у нас считат за луди, глупецът всеки почита"
Сериозно обмислям, да обявя че съм гей и да направя НПО. Що пари ще паднат.

И аз мисля, че ако няма световен бойкот ще стане по-зле. Сега е моментът жените да разберат, че тези мъже няма да бъде преодолени и че със всяка победа подкрепата за него от МОК ще се масилва, затова трябва да го спрат сега.

Мартина Навратилова - срам за МОК, че позволява това

https://trud.bg/martina-navratilova-za-skandala-s-majete-boksyor … -pozvolyava-tova/

Тази седмица Имейн Халиф от Алжир и Лин Ю-тинг от Китайско Тайпе (Тайван) трябва да започнат своите олимпийски боксови мачове. Хелиф ще се бие срещу италианката Анджела Карини в категория до 66 кг, докато Лин ще се изправи срещу някой друг в ​​категория до 57 кг. Отвъд несправедливостта – това е опасно и напълно игнорира какво се случва с жените спортистки. Срам за МОК, че позволява това!", написа тя.
Проблемът започна миналата година, когато Международната боксова асоциация (IBA) изключи тези боксьори от техните състезания, след като ДНК тестовете разкриха, че имат XY хромозоми. По-късно обаче на IBA беше забранено да наблюдава олимпийския турнир по бокс поради проблеми с управлението, а Боксовият отдел на МОК в Париж с по-меки правила реши, че те отговарят на изискванията да се боксират в женския турнир.
Летните олимпийски игри през 2024 г. са изправени пред няколко негативни реакции от различни ъгли. Има опасения за сигурността, правата на човека и участието на определени държави. Конфликтът между Израел и Хамас повдигна въпроси относно допускането на израелски спортисти. По същия начин има дебат за това да се позволи на руски и беларуски спортисти да се състезават като неутрални поради продължаващата руска инвазия в Украйна. Френският национален олимпийски и спортен комитет забрани на френските спортисти пък да носят религиозни символи като хиджаб по време на Олимпиадата. Това правило важи само за френски спортисти, а не за други отбори, участващи в игрите. Има оплаквания и от отношението към спортистите. Сункамба Сила, член на щафетния отбор на Франция 4 × 400 м, твърди, че е била лишена от участие в церемонията по откриването заради носенето на хиджаб.

Джорджа Мелони

Смятам, че спортисти с генетични мъжки характеристики не трябва да участват в женски състезания - каза тя през агенция ANSA. - И не става въпрос за дискриминация на когото и да е, а за защита на правата на спортистките, които трябва да имат възможност да се състезават равнопостовени".

Браво на Мелони

и още

Двубоят на олимпийския ринг продължи точно 46 секунди. В тях Хелиф нанесе само два удара на Карини. След първия италианката отиде при треньора си и поиска да се откаже, но той я разубеди. Но след втория Карини се разплака и с разкървавен нос се отказа от мача, съпроводена от ироничната усмивка на алжирската боксьорка-мъж.
"Нямаше как да продължа. Усетих голяма болка в носа и казах "стоп". Нямаше смисъл да продължавам. Още от първия удар от носа ми потече кръв - каза 25-годишната Карини, бивша световна вицешампионка. - Това можеше да е мачът на живота ми, но трябваше да мисля на първо място за сигурността си. Аз тренирам с брат си, винаги съм била на спаринги срещу мъже. Но днес болката беше прекалено силна."

Тоя треньор е за съд!

По този повод генералният секретар на БОК Белчо Горанов и главният лекар на олимпийската ни делегация д-р Стефан Стругаров се срещнаха още на 27 юли с проф. д-р Роалд Бар, председател на Групата за Париж 2024 на Медицинската и научната комисия на МОК, на срещата присъстваше и д-р Джейн Торнтон, която е назначена за новия научен и медицински директор на МОК. Д-р Бар обясни, че двамата спортисти са допуснати до Игрите в Париж, спазвайки всички правила и отговаряйки на всички критерии, както и че МОК няма практика и няма да провежда тестове за полова принадлежност щом в паспорта пише пол „женски“. От своя страна БОК заяви, че иска да подаде официална жалба по случая, на което д-р Бар отговори, че такава жалба няма да бъде уважена, но ако все пак се настоява за това, то тя трябва да се адресира до МОК, нещо, което БОК възнамерява да направи [...]

Последна редакция: чт, 01 авг 2024, 19:56 от Лорд Сняг

# 1 009
# 1 010
  • София
Мелони е класа. Трябва ни една такава жена и тук, и ще дръпнем бързо.

# 1 011
Maidenly

Вероятно не са я повикали защото не е скандална Индила. Какво интересно има па довикаш едно младо хубаво момиче с приятен глас? Я колко по - интересно е да извикаш един силиконова певица, надула джуките, оголила циците и около нея да се суетят евнуси с розови пера.
Я колко по-яко е лейди Гага чисто гола да се овъргаля в перушина, за да изкаже протест срещу носенето на кожа, или като бие Тръмп да си скъса дрехите. Къде ти ще викаме Индила, тя не е интересна. Чудя се как са посмели да повикат Селин Дион, та тя се разграничи от атаките срещу Харвин Уайнщайн. Сигурно нещо ги е досрамяло, ако не я извикат, все пак тя им е основен символ.

# 1 012
  • Разпиляна във въображението
Чудя се организаторите нямат ли на разположение синоптици, които да им кажат, че има вероятност за валежи и Сена ще бъде замърсена? Трябваше да имат предвид още един алтернативен маршрут за състезанието. Нямат акъл да пускат състезателите в тази мръсотия.

Последна редакция: чт, 01 авг 2024, 20:35 от Miriel

# 1 013
Не им пука

# 1 014
Много издънки се събраха за французите. Няма да останат в историята като добри организатори.
Имам чувството, че гледам само тенис, волейбол, баскетбол и плуване по БНТ + участия на нашите. За жалост ми прекъснаха интересното състезание по спортна гимнастика на средата заради срещата на Джокович и Циципас.

# 1 015
  • Далечният изток
Евроспорт 1 дават спортната гимнастика.

# 1 016
Да, то чак е абсурдно. Не разбрах изненадани ли го раздават или уж са над нещата, след като явно с тази инфраструктура е известно, че завали ли всякакво чистене отива по-ягодите. Сега откриват топлата или по точно л****та вода. Или са се надявали някак до последно нещата да са на тяхна страна да си спазят атратктивния план. Два дни преди състезанието ще се мислело, нагличко.

А защо някои не смеят да се възмутят по-силно от този и онзи гаф. АМи защото се постигна такова брутално разделение и политизиране и извъртане във всичко, че всеки трепери да не се окаже "от грешната страна". Няма правилно и грешно. Друга тема.

# 1 017
Сдържах се дали да пиша, но едно не схващам: защо не се повдига въпроса как Steven van de Velde, който е осъден за изнасилване на 12 годишно /подчертавам 12 годишно дете!!!!/  има правото да е на Олимпиадата, но се ръсят какви ли не глупости спрямо Imane Khelif не само в Бг медиите, но и в чуждестранните? Избирането на кое да се коментира като скандал / дори откриването, което нищо общо няма с Тайната вечеря, но все пак нека се правим на "християни" и да се правим на жертви/ и кое не, много показва как се селектира информацията от медиите (бг и чуждестранни) и се прави често от мухата слон, а това с Steven van de Velde някак се "замете под килима" и малко се повдига като тема (щото не е удобно)

# 1 018
Кое доказва кой е мъж и кой жена, освен ДНК? Твърдението, че някой се мислел за друг? Че държавата може д му издаде паспорт, за да има повече медали. Дай тогава на всички наши мъже да им издадат паспорти на жени и да претрепят във всички дисциплини. Ами ако всички го направят?
Нямало да уважат жалбата, т.е. въпросът е предрешен. И как така на световно се решава едно, на олимпиадата - друго?! Що за двойни критерии?! А и тези мъже не се ли срамуват от себе си да се бият срещу жени?! Каквито и да се мислят. Че те утре може да се помислят за деца и децата ли ще претрепят?!
Направо да премахват женските участия и толкова, щом навсякъде допускат мъже.
Явно откриването е било само подготовка, прелюдия към това, което ни е очаквало...

Меко е да се каже възмутена съм. Бясна съм. Няма ли истински мъже д се побоксират с тези... боксьорКи, да ги поопердашат хубаво?! Че на тези явно не им стиска да си мерят силите срещу мъже, затова се правят на жени, където състезание няма, неравностойни са.

ПС Аааа, те не били мъже, били XY жени. Никой не бил оспорвал, когато падали.
Кофти е, че на българката се пада да играе с тайванския мъжен. Стойка Петрова ( Кръстева) каза в интервю, че е падала от него, но тогава никой не е знаел, че е мъж.

Последна редакция: чт, 01 авг 2024, 20:49 от Diorela

# 1 019
сега чувам за тоя. какъв е случая?

Общи условия

Активация на акаунт