Спортна БГ-Мамма – обща тема за коментари за всякакъв спорт (тема 2)

• 7 154
  • 207
  •   1
Отговори
  • София

Добре дошли във фен темата за всякакъв спорт, роден и международен. 🙂

Тук коментираме абсолютно всичко от света на спорта, но без футбол, тенис, фигурно пързаляне, художествена гимнастика и спортна гимнастика. Те си имат отделни теми в същия форум.

Спортно лято' 2025

В момента пряко по Макс Спорт каналите вървят паралелно Лигата на нациите по Волейбол за мъже и жени:

Волейбол - Лига на нациите' 2025 - мъже (11 юни - 3 август ; финалния турнир ще е в Нингбо' Китай)
https://en.wikipedia.org/wiki/2025_FIVB_Men%27s_Volleyball_Nations_League

Волейбол - Лига на нациите' 2025 - жени (4 юни - 27 юли ; финалния турнир ще е в Лодз' Полша)
https://en.wikipedia.org/wiki/2025_FIVB_Women%27s_Volleyball_Nations_League

Още от това спортно лято / пряко по БНТ:

20-24 август: СП по художествена гимнастика в Рио де Жанейро.
20 юли - 3 август: СП по плуване в Сингапур (самият шампионат започва на 11 юли).
13-21 септември: СП по лека атлетика в Токио.
14-21 септември: СП по борба в Загреб.

Лека атлетика - диамантена лига (за съжаление вече не се излъчва у нас, преди я даваха по Макс Спорт):
https://www.diamondleague.com/calendar/
Остават турнирите в Юджийн, Монако, Лондон, Силезия, Лозана, Брюксел и Цюрих.

ЕвроБаскет - европейски първенства по баскетбол за мъже и жени (пряко в каналите на Диема Спорт):

Мъже (27.08 - 14.09)
https://en.wikipedia.org/wiki/EuroBasket_2025

Жени (18.06 - 29.06)
https://en.wikipedia.org/wiki/EuroBasket_Women_2025

Архив / Теми

--> тема 1 <--

Архив / анкети

Скрит текст:

Последна редакция: вт, 30 сеп 2025, 09:07 от Moderator1

# 1
Благодаря за новата тема! Да я напълним с хубави спортни преживявания и, дай боже, с много български успехи.

Норвежкият отбор по биатлон вече е започнал подготовка за новия олимпийски сезон. В момента провеждат първия от три планувани височинни лагера. Още в първия ден Лаграйд не е пропуснал нито една мишена на стрелбището. С интерес ще следя как ще му се отрази ролята на лидер в отбора, но тази стопроцентова стрелба е много сериозна заявка.

Българският отбор също се готви. Вече са провели лагер в Руполдинг, където са тренирали усилено с немски шампион по ски бягане.

# 2
  • Out of the Mix
Смачкахме ги япончетата, както очаквах.

Симеон с 30 санта по-висок ги плескаше по главите.

Алекс и Аспарух на 3 пъти щяха да им отвинтят главите, ходят да се извиняват спортсменски.

Страхотна победа, в 3-я гейм буквално ги смазахме.

0т 2018 г. нямахме победа срещу самураите, и се върнах 15 г. назад, когато с Матей и Владо така ги биехме такива отборчета. Отборният дух, техника, бързина, тактика не е достатъчно, като имаш великани срещу теб с безумен сервис и блок, като стена. Победата ни дърпа отново в ранглистата.

Словения са трудни, но не непреодолими дори сега, а бием ли ги, още повече се изкачваме нагоре.

Турците мисля спокойно ще ги затворим с 3-0.

С Украйна може да имаме проблеми, но и 3-2 да бием пак ще е добре.

Изключителен потенциал и сила има в отбора, дори не можем да си го представим.
Също невероятна комбинативност и изненади имаше на 2-3 пъти, с атаката в центъра на Алекс, и когато му вдигна на Симеон, вместо да е обратното, въобще изобретателност, красота. И Бленджини се наслади и човекът започва да вижда плодовете на труда си, заедно с развитието на играчите, като отбор. Нищо чудно догодина още да играем полуфинал.

Оттук нататък всеки отбор ще се съобразява вече с нас.

Топ 8 влизаме със сигурност, а защо не и топ 4, напълно е възможно, само да слушат и Бленджини, който ги учи мач за мач и с правилен манталитет.

Ако трябва да си призная откровено надскачат очакванията ми дотук, като цяло.
Най-ми харесва хъсът и желанието им, помагат си, уважават се, играят с желание заедно, приятели са, всеки допринася.

Последна редакция: ср, 25 юни 2025, 23:13 от Revoker

# 3
  • MJF
Волейбол мъже
Сутринта по радиото чух за победата на българския отбор. Признавам че се изненадах, предвид че съм фен на японския отбор и претендирам че ги поглеждам периодично последните 2-3 години.
Голямо браво на нашия отбор, ще видя после на "отбраното" в ютуб малко от мача.
Иначе за цяло гледане съм набелязала май мача Словения -Япония.

Горе , последното изречение което е написал Revoker,  е същината и тайната на успеха на всяка колективна игра. Иначе няма как да стане.
Diavolo, да си ни жив и здрав, благодаря ти  за темата Flowers Bouquet

# 4
  • София
Пф, под чертата сме, ама и аз съм оптимист. Този отбор е много сплотен, а и талантлив. То си личи просто по игра и отношение.
Със Словения каквото дойде. Не сме фаворити. Ако вземем точка ще е супер. Турция е ясно, че ще ги бием и тук идва ключовия мач с Украйна. Оптимист съм.

# 5
  • Out of the Mix
Словения са по-опитни, с по-възрастни състезатели, но са без 3 от основните си звезди, та не е за отписаване мача, дори да го докараме до 3-2 ще съм много доволен, а нашите са набрали инерция. Влиза ли им сервиса, прави ли Симеон по 3-4 аса на гейм, ще успеем. 2-3 от Алекс, 1-2 разсеяни техни посрещания, плътен наш блок, отиграни контри 2-3, и това то.

Тренерът им с изключителен респект коментира отбора ни, и че изобщо не става дума за "потенциал", всички в цял свят говорят за отбора ни, и още преди Лигата всички играчи са разпознаваеми вече навсякъде, а Мони и Алекс са феномени, дори по-големи от Казийски, ще видите. Физиката им е брутална, и докато Мони е все още дете, то Алекс в момента е змей. Трансферът на Мони е един от най-коментираните. Очаквам Симеон да спечели Руската лига още сега, тази година, в първия си сезон и да стане най-младият разпределител в историята постигнал това. След което може би още 1-2 сезона при Пламен, и го виждам твърд титуляр било при Алекс в Лубе да пишат история (че и баща им игра там), или другите грандове Перуджа, или Тренто, след което ще спечели всичко, каквото може на клубно ниво, а с България ще играе само полуфинали, може би някой финал, дай Боже и нещо повече, те искат злато и няма да се примирят докато не успеят. Връщаме се в топ 4 още догодина, като най-интересни и оспорвани ще са ни битките с италианците следващите години - поколението, с което играха финали допреди 3-4 г., а нашите момчета ще искат да им доказват постоянно, че не само, че не са по-слаби, а дори по-добри от тях, и ще играят с невероятен хъс. Само подкрепа заслужават, такива играчи не сме имали скоро, и отбор, като цяло.

Последна редакция: чт, 26 юни 2025, 22:09 от Revoker

# 6
  • MJF
Волей мъже
ooooh! объркала съм се. Япония -Словения мач от 2024г полуфинал - вниманието ми не работи на 100% в жега.

Но изгледах пълен мач Италия-Полша 3:2. Зачепиха се сериозно в тайбрека но на финала италианците имаха късмета. Равностойна игра. Аз Satisfied . И двата отбора играха с настроение.

# 7
  • София
Разбихме Словения с 3-1?! 😮
Като нищо ще направим 4 от 4 и можем да се надяваме да се класиране дори в топ 4.
Много специално поколение се задава с много голямо бъдеще. Пу, пу да не го урочасам.

Никола Цолов с втори полпозишън във Формула 3
Нашият талант триумфира на квалификацията в Австрия и в неделя ще стартира от първата позиция на пистата на Ред Бул.

# 8
  • MJF
Брей как са се окрилили нашите волисти на роден терен! Браво, браво.
Аз видях избраното от мача Бългярия - Япония в ютуб. Първите два гейма доста оспорвано. Публиката в залата допълнителен играч.

# 9
  • София
Де го чукаш, де се пука!
До какво нещо води еуфорията и подценяването следствие на нея. А може би бяхме и емоционално изтискани след знаменитата победа над Словения. Е, има го и това в спорта. Не е трагедия.
По-лошо е контузията на Симеон Николов.
Утре просто трябва да бием Украйна. В най-лошия случай поне до тайбрек да стигнем.

# 10
  • София
Жалко. Днес ужасен ден за нашия спорт. Малко след прекрасния триумф на Цолов, някакви чиновници му откраднаха победата след безумно и абсурдно нарушение.

Във волейбола пък загубихме от Украйна, като не успяхм да се доберем поне до тайбрек. Просто тази загуба от Турция тежи, иначе с 3 от 4 победи щеше да е супер. Нищо, главите горе и гледаме напред.

# 11
  • София
нищо не можах да гледам, но поне резултатите следя в нета.
Разчитам и на тази тема, за да съм в час с новините.

# 12
# 13
  • София
От днес започва световното първенство по водни спортове. Simple Smile
11 юли - 3 август
спортовете:
Плуване
скокове във вода
синхронно плуване
водна топка
плуване в открити води (или плувен маратон)
скокове в открити води (20 метра жени и 27 метра мъже ; няма го в олимпийската програма, защото е много рисково)

Абсолютно всички спортове, дисциплини и сесии можете да гледате напълно безплатно и на перфектно качество с английски коментар тук:
https://www.eurovisionsport.com/

Дори приема регистрация директно с гугъл акаунта ви.

Програмата на първенството:
https://en.wikipedia.org/wiki/2025_World_Aquatics_Championships

За съжаление лъвиците ни загубиха шансове да се класират във финалната фаза на лигата на нации по волейбол, след загубите с 1:3 от Бразилия и Франция, като тази днес от французойките беше последния ни шанс за някакъв обрат в класирането, но играхме слабо и потънахме заедно със самите французойки...
Остават мачове само за престиж - срещу Република Корея и Полша.

Лъвовете ни все още имат шанс да се класират, но ще е много трудно и трябва да бием и в четирите ни оставащи мача. Три от тях ще са много тежки, защото играем с Полша (един от най-добрите отбори в света) + Куба и Иран, които също като нас се борят за топ 7 (топ 7 защото домакини на финалите са слабаците от Китай и така изяждат едно място за останалите отбори). Като писах за китайците, с тях също ще играем и тази победа е просто задължителна и я приемам по дифолт.

# 14
  • Out of the Mix
Сигурно ли е, че и 4-те мача трябва да се вземат, за да се класираме за 8-цата?

Няма гаранция че Симеон ще е готов след контузията.
Дори с него ще е много трудно, без него невъзможно.
Силен ни е отборът, ако играят оптимално, може да се опълчим на всеки, но в момента Полша са ни твърде силни и опитни, като цяло, дори и без Бартош Курек. Леон ще прави по няколко аса на гейм. Да видим Алекс Грозданов дали поне 1-2 пъти ще успее да го блокира.

Последна редакция: пт, 11 юли 2025, 22:37 от Revoker

Общи условия

Активация на акаунт