Спортна БГ-Мамма – обща тема за коментари за всякакъв спорт (тема 2)

• 7 159
  • 207
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Амии да сметнем. Ние сме на 11 място. Има цели 3 отбора пред нас в борбата за топ 7. Класират се само първите 7.
При 3/1 победи/загуби ще завършим с показател 7 победи и 5 загуби.
Това означава, че другите отбори пред нас трябва да загубят задължително 2 пъти от 4 мача.
Но и това няма да е достатъчно, защото отборите намиращи се в момента в топ 7 и са с показател 5/3, трябва да загубят също поне 2 пъти. Но дори и да го направят, ние имаме много по-лош сетов показател от тях... Т.е. трябва да загубят 3 от 4 мача. Нереално.
Абе с една дума - с 3 от 4 победи сме на 90% аут. Да не кажа 95%

# 16
  • София
Днес лъвиците ни си гарантираха оставането в елита на световната лига на нациите след инфарктна победа с 3:2 срещу Република Корея. Simple Smile
Браво на момичетата ни.

Младите лъвици, девойките ни до 19 г. се класираха на финала на световното първенство в Хърватия и Сърбия.
Момичетата на Атанас Петров победиха в драматичен мач Турция с 3:2 (върнахме си на туркините за предишното световно, когато ни биха с 3:1) и на финала ще спорим за световната тила със супер фаворита, отбора на САЩ, настоящи световни шампионки.
Уникално поколение вадим и при мъжете и при жените.
От много години волейболът е нашия национален колективен спорт. Simple Smile

Финалът днес срещу САЩ -> пряко по Макс Спорт 2 от 19:15 ч.

Последна редакция: нд, 13 юли 2025, 14:44 от Diavolo

# 17
Току-що младите лъвици спечелиха световното първенство.  Браво на момичетата 🥳

# 18
  • София
Гледах от средата на втория гейм.
Прекрасни са момичетата!

# 19
  • София
Успях да изгледам целия мач. Лъвиците ни направиха горди.
Нашите момичета не трепнаха и детронираха световните шампионки от САЩ.
Инфарктен четвърти гейм, но го измъкнахме със здрава психика.
Какво поколение само се задава. Нямам думи.
Огромен, огромен успех за родния ни спорт.

Световна титла за девойки до 19 г. 😎

# 20
  • MJF
Ееее, браво, браво. Сутринта чух че им предстои финал и се впечатлих и мислено им пожелах успех и късмет. Сега като прочетох че са победили видяло се е , ще изгледам този мач. Така знаейки резултата би трябвало да ми се получи.Blush

На днешната ми тренировка пред екран допълних редовната картина от фигурното с вчерашния волейфинал при девойките до 19. Настроих записа от българския химн нататък. Първо гледката на строените в редичка 2 отбора ме впечатли Smile - на това му се казва тийнотбори при момичетата, всякакъв ръст, форми, фитнес и сие. Определено се развеселих за начало от този факт. Само започнах първия гейм - стигнах до 8-та точка в него. Втората за българския отбор, доста дълго разиграване се полу но разгеле в случая за нас. Идните дни ще продължа да се разнообразявам на части с този мач.

Последна редакция: пн, 14 юли 2025, 11:34 от Шошулчо

# 21
  • MJF
Волейбол мъже

Бразилия -Япония 3:0. Третия гейм се получил 28/26.  Японска публика- град Чиба. Сърцата ига и от двата отбора но все пак ръстово както и да го гледаме .....
Доволна от видяното , истински волей-празник.

Сингапур. Скоковете във вода почват на 26 юли. Още се "мотаят" с ватербола , синхро и прочие за да разчистят терена за плуването и скоковете.

# 22
Божидар Саръбоюков спечели сребро в скока на дължина на Европейското първенство по лека атлетика до 23 години

https://gong.bg/oshte-sport/drugi-sportove/bozhidar-saryboiukov- … a-atletika-851768

# 23
  • София
Браво на Божидар. Simple Smile
Имаме много добри млади спортисти в редица спортове.

Шоши,
синхронното не го гледаш? Предполагам заради липсата на рускините (то като във фигурното, все едно гледаме друг спорт...)
Скоковете започват от 26 юли, а плуването нт 27 юли. И реално ще са само те.
Маратонското плуване, водната топка (аз много я харесвам, а и съм играл, брутално тежък спорт) и синхронното ще приключат.

Във волейбола,

При мъжете, паднахме много гадно от Куба с 2:3 (каква драма в петия гейм, тюх), но поне взехме точка.
Бихме с 3:0 Китай.
Остават мачовете с Полша и Иран.
Все още сме в играта, но ни трябват две чисти победи (т.е. с 3:0 или 3:1) и да имаме късмет с развитието на другите мачове.

1/4 финали жени:
23 юли:
Италия - САЩ
Полша - Китай
-
24 юли:
Бразилия - Германия
Япония - Турция

Турция и Полша са фаворитки, но аз си залагам на азиатките, пристрастен съм.

Нашите лъвици приключиха на 13 място от 18 отбора!

# 24
  • MJF
8.21м е скочил Божидар. На мен нали медалите нищо не ми говорят като процентите намаления по брошуите на супермакетите  - говори ми резултата / реалната цена. Wink

Е то синхро без рускините е като скокове във вода без китайците. Защо да си губя времето и да гледам "eй това"?! Аз иначе видях китайския отбор в ютуб по едно време скоро за този сезон какво показват. Голяма акробатика , голяма работа. А и тази международна федерация непрекъснато си мени правилата и аз не съм към момента в течение на тях. Да си се гледат. Аз когато исках те редовно картина нямаха. Сега пък обратното Mr. Green

Diavolo , като каза водна топка. Помня че като дете покрай възрастните около мен съм се заглеждала на тв- екрана когато са давали този спорт. Сега в интернет ерата периодично правя опит. Явно съм и абонирана в ютуб с някакви канали дето регулярно качват именно цели мачове водна топка обаче ....не ми се получава. Ами динамиката е толкова голяма , че не успявам почти нищо да проследа и се отказвам. Blush Едни пръски на екрана нон-стоп и тук таме шапки и вратите виждам.

Волейбол мъже
Кубинския отбор съм го гледала само един път до тук. Но пък беше мача Бразилия-Куба пред бразилската публика . Още никой след това не ми го е "засенчил" този мач от изгледаните.

Последна редакция: сб, 19 юли 2025, 09:38 от Шошулчо

# 25
  • София
Голяма победа над Полша! Simple Smile
Отписах ги момчетата след като изтърваха такъв мачбол в 4-ия гейм и то след няколко прехвърляния на топката, а впоследствие имахме и втори мачбол и него пропуснахме и накрая загубихме с 27 на 29. Обаче в тайбрека бяха неудържими.
Победа и то в Гданск над олимпийските вицешампиони и номер 1 в света по ранглиста - дружина полска.
Браво на нашите юнаци. Може би най-голямата ни победа в мъжкия волейбол през последните 10 години.
И все още имаме шансове да се класираме за финалите, но трябва да победим и Иран утре с 3:0 или 3:1, а също така да се надяваме на загуби на Словения, Куба и Украйна. Лошото е, че Куба играе със слабаците от Китай, а Украйна с елиминирания отбор на Канада.
За съжаление не са ни много реалистични надеждите за класиране, но с тази днешна победа над Полша (разбира се трябва да се каже и че това не беше толкова важен мач за тях) доказахме, че този отбор има светло бъдеще.

# 26
  • MJF
Еее , браво бе. 5 сетова епопея явно като  гледам как се е развил мача. Много се радвам.

# 27
  • Out of the Mix
Спокойно затваряхме мача за 3-1, ама поне го взеха, показаха характер и 3-2.

Най - голямата победа последните 8 г.

Полша я бихме с целия състав, което е невероятно, всеки допринесе.

ГрЪбич ни подцени 100%.

Леко съм приятно изненадан, заради контузията на Мони, но се събраха и успяха.

Следващите години идват и следващите, а ние ще се върнем, където бяхме - в топ 4 в света.
А с братята ни феномени, може и повече.
Към днешна дата половината отбори, които са пред нас са по-слаби, и като талант, като бъдеще и всичко.
Реалното ни място е топ 6-8 в света в момента.

Отборът ни е изключително харесван и коментиран в цял свят.

Бленджини е най - добрият и подходящ, точен наставник точно за тези момчета, който сме имали, и може да имаме.
Доволен съм от работата му и как движи мачовете. Перфектен стратег, познава всичко в детайли, отборът го харесва и му имат доверие, не искат да го разочароват, а той типично по италиански влага и емоция, и нещата се получават.
Аз предлагам да го държат дълги години, както Резенде беше на Бразилия и спечели всичко по няколко пъти.

Мачът с Куба, който също си го взимахме с малко повече внимание, ни изяде мястото на финалите.

Мачът утре с Иран ще е за престиж.

Понеже се гонят и точки за ранглистата за класиране на Олимпидата в ЛА 2028, което им е главната цел, играят за победа всеки мач, и такива неща, както предни години да се вади "втори състав" няма да има.
Хубавото е, че и ние имаме дълга скамейка вече, достатъчно четворки, центрове, схеми на игра.
Нека мине Лигата и да видим на кое място ще сме в света след това. Всеки случай поне 10 места дърпаме, което е страхотно.
Дали имаме място на финалите, като качества?
По-скоро, да.
Няма да се класираме, защото дори да бием Иран, другите 3 мача няма да излезат, се някой ще бие слабака.
Набрали сме инерция и още самочувствие, и нищо чудно щяхме да вземем скалпа и на някой друг, я Франция, я Бразилия, но нищо, догодина.
Но, повече от доволен съм от тази година, развитието е налице.
От догодина вече 2026 г. ще бием всеки от големите, и все по-чести такива 3-2, 2-3 ще има, защото не сме по-слаби в никакъв случай, от който и да е.
Чакам с нетърпение мачове с Франция и Бразилия. Интересно защо не играхме в този турнир, само с тях не сме.
Следващите 15 г. ще сме в топ 4 в Европа, полуфиналите на Европейските ще са ни рутина, заедно с Полша, Франция и Италия.
Сега на Световното очаквам да сме в топ 6, а защо не и нещо повече.
Само да са здрави, и Мони особено, да не накуцва.

Последна редакция: сб, 19 юли 2025, 23:03 от Revoker

# 28
  • София
Докато в България се хапват уши от разни дегенерати, които нямат грам спортен талант, то в белия свят снощи станахме свидетели на мач за историята.

Непобедимият украинец, Олександър Усик нокаутира Даниел Дюбоа в 5-ия рунд и стана единственият боксьор в историята, който става два пъти абсолютен обединен шампион в тежка категория, като да напомня, че е притежавал всичките пояси и в по-долната полутежка категория.
Усик е и олимпийски шампион от Лондон' 2012 г. и световен шампион в Баку 2011 г. в аматьорския бокс, така че той реално има всичко в този спорт.
Усик вече има по 2 победи над най-големите имена в тежка категория - Антъни Джошуа, Тайсън Фюри и Даниел Дюбоа, което също е уникално само по себе си и прецедент в историята.
Усик вече е с 24 победи от 24 мача в професионалния бокс, 15 от които с нокаут.
Усик е неповторим като стил и ефикасност. Той има бързината, има силата, има издръжливостта и е изключително адаптивен и мислещ боксьор. Няма слабо място.
Както е тръгнал нищо чудно да стане едва втория голям шампион в историята, който да приключи своята кариера без загуба. Единственият друг такъв е легендарния Роки Марчиано.

Последна редакция: нд, 20 юли 2025, 11:25 от Diavolo

# 29
  • Berlin
Вчера треньорът на Полша мнооооого се изложи на интервюто веднага след мача. Не прие загубата и обвини отбора си (някои играчи), че не е могъл да се справи психически. Това не знам откъде го измисли, но прозвуча много конфузно, на мен ми стана неудобно, докато го слушах. Нашият треньор беше много усмихнат, нормално.🙂

Общи условия

Активация на акаунт