Спортна БГ-Мамма – обща тема за коментари за всякакъв спорт (тема 2)

• 9 461
  • 247
  •   1
Отговори
# 240
Ски скоковете и биатлона следя. За мен това са най-инетресните снежни спортове. И аз си мечтая да отида да гледам на живо някой ден.
Влади започва многооо стабилно сезона. Най-малкият брат Превц е в най-добрата си форма. На Крафт се надявам аз да му бъде стабилна конкуренция.
При жените по-голямата сестра Ника този уикенд спечели 1-во и 2-ро място. Като цяло и тя се върти в топ 3.

# 241
  • Berlin
Аз се надявам малко биатлон да погледам.
А какво става около Линдзи Вон? Григор Димитров беше пуснал нейн старт онзи ден на стори, състезава ли се още?

# 242
Биатлон следя аз, жените ни започнаха силно новия сезон и въпреки че е едва началото, са на единадесето място в купата по нации, което не се е случвало вероятно от времето на Дафовска. Голям прогрес при Мария Здравкова, подобрила е и бягането, и стрелбата. Другите ни момичета също са дръпнали и вече отбелязаха точки.
Мъжете ни също започнаха добре, но резултатите им са доста по-колебливи. Надявам се за олимпиадата да са в топ форма.
Линдзи Вон спечели състезание и май постави рекорд за най-възрастен победител.

# 243
  • София
Аз откакто се помня си следя зимните спортове, които са ми любими както знаете Simple Smile
Този сезон е специален, защото предстоят Зимните олимпийски игри в Милано и Кортина.
Според мен много спортисти се готвят и пазят за олимпиадата, така че когато имаме олимпийска година, световните купи минават малко на заден план, защото олимпиадата е веднъж на 4 г.

Та да следя си изкъсо по Евроспорт и HBO Max, основните 5 зимни спорта: ски бягане, биатлон, ски скокове, алпийски ски и северна комбинация.

Наближават и двете най-чакани тура:
Четирите шанци в ски скоковете (29.12 - 06.01)
Тур дьо Ски в ски бягането (28.12 - 04.01)

А за Линдзи Вон каквото и да се каже, все ще е малко.
На 41 г. стана най-възрастния победител в кръг от световната купа и от двата пола.
След първото място в спускането, Линдзи доказа, че няма нищо случайно с 2 място в спускането и 4 място в Супер джито.

# 244
  • София
Без изненади в Тур дьо ски и Четирите шанци.
Много голяма доминация на Йоханес Клаебо, Джеси Дигинс и Домен Превец. Последният обаче не успя да спечели и четирите турнира, даже и три не успя.
Този уикенд се завръща биатлона. Днес пък е култовия слалом в Мадона ди Кампильо.
При жените стана доста интересна борбата, защото Камил Раст по всичко изглежда ще спори за големи кристален глобус с Мика Шифрин.

# 245
  • Berlin
Аз гледах по немската ZDF малко биатлон, обаче на миналото състезание не видях българи, имаме ли участници? Или просто не са се класирали за последните стартове? Нещо ми бягат правилата вече.😬 Тази седмица пак ще си го пусна.

# 246
  • София
Този сезон са зле българите.
При мъжете само Владко Илиев има класиране. На 44 място е.
Антон Синапов, Благой Тодев и Васил Зашев са извън точките/класирането.

При жените имаме едно престижно 12 място на Милена Тодорова, която заема и 39 място в генералното класиране за сезона.
Лора Христова е на 59 място и Валентина Димитрова на 60 място.
Мария Здравкова е извън класирането.

# 247
За съжаление, Милена е боледувала по празниците, а това неминуемо ще се отрази на формата и. Притеснително е състоянието на нашите биатлонисти само месец преди олимпиадата. Дано успеят да влязат във форма за най-важните състезания.
Мъжкият старт вчера започна с минута мълчание в памет на Бакен, който почина точно преди Коледа. Много, много тъжно, съвсем младо момче. Да почива в мир!

Общи условия

Активация на акаунт