Сицилия - 6

• 1 799
  • 19
  •   1
Отговори

Летища
Катания
Палермо

В момента директни полети от София до Катания предлагат Wizzair  и Ryanair

Най-удобно е островът да се обикаля с кола, но има и уреден местен транспорт.
Влаковете на острова
Автобусите

Прогноза за времето

Уебкамери от различни части на Сицилия

Карта с  плажовете и кратко описание

Някои от най-популярните места на острова

Агриженто
Скрит текст:
Катания
Скрит текст:
Сиракуза
Скрит текст:

Ното
Скрит текст:

Чефалу
Скрит текст:

Монреале
Скрит текст:

Палермо
Скрит текст:

Рагуса
Скрит текст:

Етна

Тема 1

Тема 2

Тема 3

Тема 4

Тема 5

Последна редакция: нд, 03 авг 2025, 13:51 от Bradley Cooper

# 1
Привет, да попитам кое от населените места на острова има хубави плажове?

# 2
Записвам се само и да спомена, че планирам за новогодишните празници да бъдем в Трапани. Западната част на Сицилия сега ми е в главата, Представям си нова година на улицата на 15 градуса и уличните музиканти във вихъра си.

# 3
Привет, да попитам кое от населените места на острова има хубави плажове?

Например Чефалу, (станал доста популярен и след втори сезон на 'Белият лотос').

Има красива Стара част, подходяща за разходки и дълга плажна ивица с хотели.

Ако се качите на 'скалата' над града, ще видите зашеметяваща панорама над града и целия залив.

# 4
Белият лотус е сниман в Таормина

# 5
Хотелът и Изола Белла са в Таормина , но към тях е 'залепено' Чефалу, въпреки че географски е невъзможно, защото са доста далече едно от друго.

Кадър от сериала.

# 6
  • София
И аз си спомням, че имаше гледки от Чефалу, но в нета не го намерих споменато в местата, на които е снимано. Горният кадър обаче е категоричен за съмняващите се Simple Smile

# 7
Основно е сниман в Таормина, но има сцени от Чефалу и Ното.

# 8
Здравейте, мислим март-април да се разходим една група от 7-8 човека към Сицилия. Още не сме решили кои места да посетим, но бихме искали да намерим някой местен гид с бус, който да ни заведе на различни места в Сицилия срещу заплащане. Ползвахме такъв на друго място в Италия-българин и ни спести много време и нерви. Дали някой е ползвал такъв-може и да не е българин, но да знае поне английски или руски. В смисъл човек със собствен транспорт за разходките там-Катания, Етна,Таормина,Сиракуза.

# 9
  • Sofia
Надявам се да не е нахално, може ли да споделите контакти на българина, в коя част оперира? Ще Ви бъда  благодарна! Може и на лично съобщение.

# 10
Надявам се да не е нахално, може ли да споделите контакти на българина, в коя част оперира? Ще Ви бъда  благодарна! Може и на лично съобщение.
Да, разбира се. За Неапол и околностите. Пращам на лично съобщение телефона.

# 11
  • На плажа
Здравейте,миналата година бяхме в Катания с мъжа ми,тази година искам да заведа и децата.
В процес съм на търсене на апартамент,удобен за 4ма възрастни,понеже децата ми са големи вече.
На кратко разтояние от главната улица,но държа много на тишина,затова може и малко по-отдалечен да е.
Може ли някакви препоръки от личен опит?

# 12
Здравейте,миналата година бяхме в Катания с мъжа ми,тази година искам да заведа и децата.
В процес съм на търсене на апартамент,удобен за 4ма възрастни,понеже децата ми са големи вече.
На кратко разтояние от главната улица,но държа много на тишина,затова може и малко по-отдалечен да е.
Може да погледнете дали ще Ви допадне този апартамент. На 4 етаж, без асансьор. Намира се в центъра, но е извън ZTL зоната. На пешеходно разстояние от основните забележителности на града е.
Миналата година бяхме в него и останахме много доволни. Единственият шум, за който се сещам е за кратко нощно време, когато минаваха да събират боклука. В близост има и паркинг, ако Ви е важно.

# 13
Historical centre , в Букинг вижте го. Бяхме 5 възрастни, оборудвана кухня, две бани и тоалетни. Апартаментът е супер, на 100 м от площата с Дуомо, в самия историчеки център.Тих и климатизиран. Единственият недостатък е ,че терасата , на която се пуши , гледа към неугледен вътрешен двор. Изключително любезна домакиня.

# 14
Ние бяхме в Etnea Central Home от Букинг, намира се в центъра. Апартаментът е на две нива, гледката от терасите е страхотна, от едната се вижда Basilica della Collegiata, а от другата - площадът на Университета. Недостатък е, че сградата е историческа и няма асансьор, но пък е на чудесно място.

Последна редакция: ср, 03 сеп 2025, 12:46 от ili_8

Общи условия

Активация на акаунт