Сицилия - 6

• 3 844
  • 56
  •   1
Отговори
# 15
  • На плажа
Изключително много ви благодаря за страхотните предложения Simple Smile

# 16
Здравейте, някой случайно да е ходил за нова година в Катания?  Върти ми си нещо тук.
А зимата изобщо Катания, Сиракуза как е животът,  замира ли като в нашите морски градчета? 15-16 градуса знам, че е някъде....

Гледах за Палермо полети, но ги спират към ноември и зимата няма.

# 17
Островът не е Дисниленд, че да зависи само от туристите. А и то със сигурност има такива, които искат да отидат в слаб сезон, да избегнат лятната гъчканица и цени...ако сте решили да отидете, сигурно ще има какво да се прави

# 18
Здравейте, някой случайно да е ходил за нова година в Катания?  Върти ми си нещо тук.
А зимата изобщо Катания, Сиракуза как е животът,  замира ли като в нашите морски градчета? 15-16 градуса знам, че е някъде....

Гледах за Палермо полети, но ги спират към ноември и зимата няма.
Нищо подобно,точно през зимата си е много добър сезон за посещение на Катания и Сиракуза. В Палермо е по-студено. Бях през декември и януари ,но си беше слънчево и приятно . Има доста туристи . Особено за Нова година в Катания. И коледни базари (не са като в Западна Европа,но настроението си го има). В Катания на Нова година организират страхотно посрещане с концерт на площад Дуомо.
В Сицилия,в частност в Катания не бих отишла за нищо на света лятото на 42 градуса.

# 19
  • Milano
От няколко дни, от 02/10/25 достъпът до crateri Silvestri на Етна се заплаща - 5 евро, с изключение на резиденти в Сицилия.
Има полемика, че нямали авторизация и т.н.,  но за момента е факт.

Последна редакция: нд, 05 окт 2025, 14:55 от regina di cuori

# 20
Здравейте, имам следните въпроси:Ще спим в Катания 4 нощи. Искаме да посетим Таормина, Савока. Етна, Сиракуза и Ното с обществен транспорт. Първият ми въпрос е дали мога да съчетая Савока с Таормина и как да стигна до там и обратно или от Катания?
Вторият ми въпрос е понеже искаме да посетим Ното, а в темата четох, че за Сиракуза е добре да отделим цял ден. Дали да отделим цял ден за Ното с пътуване от Катания или да го съчетаем с нещо друго?

# 21
  • София
На сайта на Interbus можеш да видиш автобусите от Таормина до Савока.
Ното традиционно се съчетава с Модика. Правил съм го, но в юнски дълъг ден с тръгване от Катания много рано и прибиране с последния възможен влак от Сиракуза.

# 22
Здравейте,
Утре пътувам за Катания, прочетох две теми назад. Имам въпрос относно теснолинейката около Етна, в сайта първата спирка е Патерно, ChatGPT  ме  праща на Catania Borgo, ако някой е правил това пътуване може ли да сподели от къде хващам влакчето и как да стигна до там? Пътувам с възрастните си родители и мисля че ще им е приятно, няма да ги натоваря много. Идеята ми е от там да отидем в Таормина. Ще съм благодарна на идеи и помощ!

# 23
  • София
Не, не тръгва от Борго - това беше преди. В сайта е вярното.

# 24
Не, не тръгва от Борго - това беше преди. В сайта е вярното.
А как да стигна до Патерно? Виждам само някакъв обиколен маршрут с влак за 2 часа и повече.

# 25
  • София
На сайта където гледаш че е от Патерно, има карти и разписание :

https://www.circumetnea.it/come-utilizzare-la-linea-ferroviaria- … tendo-da-catania/

# 26
Здравейте,доста изчетох в темата ,но искам да попитам:ако имате два пълни дни с нощувки в Катания,единия от които мисля да е Сиракуза и Ното(в един ден с ранно тръгване),вторият ден кое си заслужава-Таормина нещо чета двупосочни мнения...
Благодаря

# 27
За Таормина аз знам само хубави впечатления от форумите  , след което  Лично съм я посещавала - прекрасно място , възхитително .

# 28
Благодаря,в такъв случай може на нея да отделим втория ден..

# 29
Ако харесвате , разходка , красиви гледки , малък стар град , малък площад , прекрасен парк с гледки , скътани уютни кафенета и ресторанти - за Вас е !

Общи условия

Активация на акаунт