Сицилия - 6

• 3 708
  • 56
  •   2
Отговори
# 45
Много благодаря,че като гледах на нашите сайтове дъжд и леко се притесних..

# 46
https://www.ilmeteo.it/meteo/catania/dopodomani тук има по часове за всеки ден. Сигурно ще превали за малко. Но този сезон е така в Италия. (В Неапол веднъж точно по това време на годината ни валя доста. На моменти нямаше как да се излезе навън и чадър не помагаше изобщо.)

# 47
Благодаря ви

# 48
По принцип от летището до центъра, Porta Uzeda вземат около 25 евро през деня.
Вариант е и да се спазарите на място с някое такси, в Сицилия вървят пазарлъците. Не знам фирма. То май вече сте отишли, но както и да е.
Споделете какво избрахте?

# 49
От мястото за настаняване ни изпратиха човек да ни вземе от летището

# 50
Не успях да намеря в темата: Възможно ли е посещение на Етна през февруари? Някъде прочетох, че има достъп от март до ноември.

# 51
Има целогодишен достъп.

# 52
  • Хасково
Не успях да намеря в темата: Възможно ли е посещение на Етна през февруари? Някъде прочетох, че има достъп от март до ноември.
Ето снимка на информационната табела от март 2025 г.

# 53
Здравейте! Прочетох старата тема, но не видях да е обсъждано, затова моля за съвет ако някой е празнувал Нова година в Сицилия - Катания или Палермо е по-подходящ, или може би някой от по-малките градове? Търсим ресторант, в който да хапнем вкусно, ако има музика ще е бонус. За Катания прочетох, че на площада се организира концерт, дали има такава информация и за някой от другите градове? Благодаря предварително!

# 54
Здравейте, момичета. Имам нужда от помощ, ако някой е успял да стигне до Савока с обществен транспорт извън сезон, защото разбрах, че в сезон има Hop on Hop off автобуси, гледам но в Interbuss и Etna, ако мога да стигна не мога да се върна Sad
Таормина сме я посещавали искаше ми се даже да спим в Савока на гледка и по малко туристи. Ако имате идеи ще съм много благодарна!

# 55
Здравейте! Прочетох старата тема, но не видях да е обсъждано, затова моля за съвет ако някой е празнувал Нова година в Сицилия - Катания или Палермо е по-подходящ, или може би някой от по-малките градове? Търсим ресторант, в който да хапнем вкусно, ако има музика ще е бонус. За Катания прочетох, че на площада се организира концерт, дали има такава информация и за някой от другите градове? Благодаря предварително!

Аз не мисля, че те празнуват като нас в ресторант с музика, но нека някой още по-запознат да каже.  Даже не стоят на маса цяла вечер да преяждат, както нас. Изобщо в Италия в ресторант не се засяда за часове, там хапваш пийваш и ставаш. Нова година не се празнува като при нас, но както казах някой видял лично моля са каже, ще ми бъде интересно.
Знам, че на площада са големите купони.

Не може да няма транспорт до Савока, но може да е веднъж на ден.

Последна редакция: сб, 29 ное 2025, 10:41 от unabella

# 56
  • София
След години ремонти в отделни участъци, което налагаше трансбордиране с автобуси, са възстановени директните влакове Катания - Палермо.
Не мога да потвърдя дали е окончателно или ще се налагат още прекъсвания в бъдеще.

Общи условия

Активация на акаунт