Сицилия - 6

• 11 853
  • 182
  •   1
Отговори
# 180
Купих билети за Палермо за рождения ми ден, който е през декември. Чудя се в района освен Чефалу дали предвид сезона ще е възможно да разгледаме археологическия парк Segesta (дали няма да е кално, най-малкото). Ще се радвам някой да сподели опит.

# 181
Как е времето в Сицилия началото на октомври?
Кацаме тогава в Катания. Ще вземем рента кар и ще се опитаме да разгледаме острова. Ще сме 6 пълни дни. Не искаме да бързаме. Искаме по лежерно да е. Предложения за рента кар? Всичко ще ми е от полза като инфо, защото за първи път ще сме там. Има ZTL зона в тази част на Италия, нали?
Здравейте,  в Катания началото на октомври 2024 г. наехмe кола от Viaggiare и останахме доволни. Много добро отношение от персонала, нови коли, чисти.
 Резервацията направихме през discovercars.com, като взехме пълна застраховка от тях. Излиза по-евтино и върши работа. Изпитано със щета, за която платихме на Viaggiare 250 евро, а от дискавърс ни възстановиха парите в рамките на 3-4 дни след като им изпратихме всички документи по имейл.
В Катания, да, има ZTL зона. Напишете в гугъл и ще ви излезе карта с обхват на зоната.
Колкото до времето - Ако няма някакви моментни дъждове, времето е чудесно е за разходка по това време на годината. Топло без уморителните жеги, даже става и за плаж.

# 182
  • на острова на мечтите
Уви,  в Катания, не винаги,слава богу, понякога стават големи наводнения!  Не помня в кой сезон, но когато вали, по via Etnea се леят реки от вода.
Има много красиви и характерни малки градчета. Много обичам Mazarmemi  с неговите малки улички.
Не съм ходила в Palma di Montechiaro.
Segesta  е хубава, но Selinunte е много по-обширна и реставрирана зона. Малки по- далече е, но в същата посока. Има чудесен изглед към залива.

Общи условия

Активация на акаунт