Спортна БГ-Мамма – обща тема за коментари за всякакъв спорт (тема 2)

• 7 162
  • 207
  •   1
Отговори
# 30
Снощи футболен мач между Германия и Франция жени. Стигна се до дузпи. Немската вратарка беше много смешна,когато три път подред се хвърляше все към левия ъгъл на вратата си,без да се усеща,че така подсеща французойките да шутират в десния ъгъл,което те и правеха. Laughing

# 31
Докато в България се хапват уши от разни дегенерати, които нямат грам спортен талант, то в белия свят снощи станахме свидетели на мач за историята.

Непобедимият украинец, Олександър Усик нокаутира Даниел Дюбоа в 5-ия рунд и стана единственият боксьор в историята, който става два пъти абсолютен обединен шампион в тежка категория, като да напомня, че е притежавал всичките пояси и в по-долната полутежка категория.
Усик е и олимпийски шампион от Лондон' 2012 г. и световен шампион в Баку 2011 г. в аматьорския бокс, така че той реално има всичко в този спорт.
Усик вече има по 2 победи над най-големите имена в тежка категория - Антъни Джошуа, Тайсън Фюри и Даниел Дюбоа, което също е уникално само по себе си и прецедент в историята.
Усик вече е с 24 победи от 24 мача в професионалния бокс, 15 от които с нокаут.
Усик е неповторим като стил и ефикасност. Той има бързината, има силата, има издръжливостта и е изключително адаптивен и мислещ боксьор. Няма слабо място.
Както е тръгнал нищо чудно да стане едва втория голям шампион в историята, който да приключи своята кариера без загуба. Единственият друг такъв е легендарния Роки Марчиано.

В много отношения си приличат с ето този:
https://en.wikipedia.org/wiki/Michael_Spinks

# 32
  • MJF
Волейбол мъже
България -Полша. Видях отбраното /обраното  в ютуб от мача. То пък за първи път въобще нацелвам да няма ни коментатор ни надписи по екрана. Що за ....
Хареса ми спортната наглост която показаха нашите - имаше пуснати топки , че някои даже успешни Wink и всякакви изпълнения от този род. Попадна в кадър на два пъти Гърбич в афект изкарващ си го на топката. Видях как е завършил мача - с ас.
Въобще браво. Жалко че няма да стигне до мен запис.
Имам риторичен въпрос какво показва БНТ по уж спортния си канал. Голяма риторика.Frowning

# 33
Дават ли ги по някоя ТВ волейболните мачове?

# 34
  • София
Мдам, Макс Спорт, но то свършиха вече нашите.
Но сега от 21:30 ч. по Макс Спорт 2 ще дават деербито за слава и пари между Франция и Полша. По-интересно обаче ще е по Макс Спорт 3, където пак от 21:30 ч. ще се срещнат Словения и Сърбия. На Словения им трябва победа независимо от резултата, за да се класират вместо Иран. Това е, Иран или Словения е последната въпросителна.

Жалко за нашите момчета. Преди малко загубиха много тежко с 0:3 от Иран, а малко по-рано през деня получихме неочаквана помощ от Китай и Канада, които победиха съответно Куба и Украйна и така на нашите лъвове им трябваше независимо каква победа, за да се класират в топ 7 и да играят на финалите на Лигата на нациите.
Уви, не стана. Дали е плод на физическа умора или нещо друго не знам. По-скоро според мен този млад отбор чисто психологически беше уморен след драмата вчера с Полша и прегоряха. Лошо им тръгна мача с иранците и така и не се върнаха в него.
Но няма да ги критикувам. Те надскочиха с много очакванията. В топ 10 сме, отбора има много сериозно бъдеще, защото е много млад. Отново напомнихме на света, че ние си оставаме волейболна сила и че трябва да се съобразяват с нас.

# 35
  • Out of the Mix
Бленджини още вчера каза, че няма да успеят днес.

В едно интервю вчера от полските медии също казаха, че за 5 дни да се изиграват 4 такива мача на такова ниво последователно един след друг е невъзможно възстановяването и пикове, амплитуди в представянето надолу и нагоре, е повече от нормално да има. Е, днес на нас ни се случи. Но и психически не издържаха, а иранците изиграха днес нашия вчерашен срещу Полша.

Ще видите, че още в следащия кръг на директните елиминации иранците ще отпаднат.
Добър отбор са, но ние днес не играхме, както можем.
В центъра никакви ни нямаше, не може само по краищата.
Не можахме да си извадим спасените и фрийболовете, а на тях всичко им се получаваше, рикошети в глави, рамене и кво ли не.

Вече сме в топ 10, 9-ти в света, така че повече от добре, и то извоювано само сега за 2 м.

Чакам Световното.

Последна редакция: нд, 20 юли 2025, 20:23 от Revoker

# 36
  • MJF
Мда. Браво и от мен има младия ни отбор. И аз нямам критика към тях. Въпреки че цял мач от тях не съм видяла. Ще вземат да ми възвърнат вкуса към мъжкия нацоинален волей мъже отбор.

# 37
  • Out of the Mix
Мислих, че вече ти е възвърнат, Шушулчо.

# 38
  • Berlin
Всичко им влизаше днес на иранците, няма какво да се лъжем. А и доколкото разбрах, те са нямали това напрежение за победа на всяка цена, което беше при нашия отбор със сигурност, а и психически най-вероятно не са се възстановили след вчерашния голям мач нашите момчета. Нищо! Определено отборът има огромен потенциал! Ще ги следим с интерес.

# 39
  • София
Снощи Словения в епичен мач и драма победи с 3:2 Сърбия и стана последния участник на финалите за сметка именно на иранците.

Ето и 1/4 финалните двойки и моите прогнози

Япония - Полша
Китай - Бразилия
Италия - Куба
Франция - Словения

Интрига има само в първия 1/4 финал между японци и поляци.

# 40
  • MJF
Хм, това ли се четвъртфиналистите?! Къде се загубиха САЩ по пътя ?! На мача който гледах с тях в началато не ме впечатлиха  но те пък нали редовно влизат във форма текущо на турнира та ... Най съм изненадана от прочитането на Китай. Не за друго а щото в началото гледах техен мач, май беше Сърбия - Китай на китайски терен хем и ....Unamused.
Както и да е. Поне Бразилия и Куба са налични,  някаква логика все пак има на база видяното от мен, било то и съвсем малко от лигата 2025, радвам се и за Япония и този италиански отбор. За словенския също отделно.

Revoker ако волейбола на българския тв фронт беше на общодостъпна "платформа" можеше и да не ме загуби родния волей колкото ме последните 2 олицикъла. До степен че не знам даже кой играе. Въпреки всичките им недочети и невъзможности в този не кратък период. След това и м/ународната федерация и виждането ѝ за картината на техния спорт. Такива ги пращам в ... с фразата "Ами гледайте си се." Peace
Спорт без достъпна картина за мен не е спорт и е факт че в интернет ерата един такъв не гледам.

# 41
Китай заради домакинството се класираха Joy
Иначе са на предпоследно място

# 42
  • MJF
me_for_president, мерси че каза щото направо се опулих като  ги прочетох горе. Mr. Green

Еми ей на , да им имам и правилата. Туй да не е О та домакина да има квота?! Въобще.... на мен и няколкото смени на правилата последните години по Лигата не ми харесваха. Та и затова също загубих интерес.

# 43
  • Berlin
Аз си пуснах volleyballtv и там гледахме, има всичко - мъже, жени, девойки, юноши, но аз не съм в България.

# 44

Общи условия

Активация на акаунт