◯‍◯‍◯‍◯‍◯ * XXXIII ЛОИ - Париж 2024 (26.07 - 11.08) * - Светът е олимпиада 🥇 🥈 🥉

• 119 989
  • 3 697
  •   1
Отговори
# 1 125
  • София
Една уникална снимка на най-добрия сърфист на игрите, Габриел Медина от Бразилия и едно култово меме от станалия световно прочут турски стрелец.

# 1 126
Да, снимката е приказна, с удоволствие гледах сърфирането! Но се чудя защо на сърфистите осигуриха чист океан, а  триатлонците не можеха да си направят и те плуването в океан или море? По принцип, в триатлона плуването трябва по канон да е в открита вода, или поне често е в открита, но Франция разполага с море, с океан, защо не можеше и тях да ги делегират някъде на хубаво?

# 1 127
  • София
Уместен въпрос. Французите имат много море и много океан ама искаха да се изфукат със Сена. Надцениха се, а после не си признаха грешката и накараха спортистите да влязат в тази клоака.
За мен това е най-големия гаф.
Поне да бяха казали. Извиняваме се много, сгрешихме, разбираме, ако някой не желае да участва ще разберем (ама няма да има такъв, 4 г. са се трудили за този старт). Но нямаме чисто техническа възможност да сменим локацията в последния момент.
---
Нещо такова.
Ама според мен те би трябвало да имат резервен вариант, наистина ли са вярвали, че в Париж няма да вали? И не са ли сметнали ако вали какво ще се случи? Не мога да разбера на такова високо ниво как така не се разиграли вариантите и да имат резервен случай за бърза реакция.

# 1 128
Някой явно много държи да не се коментира скандалната организация на Олимпиадата?

Спортът е изместен от плуването във фекалии и позволяването на "сътезателки" които не покриват критерии за жени да участват в силно физически и контактен спорт

# 1 129
Нямам много възможност да следя игрите, нашите златни момичета кога ще са ?

П.С. Трите ми дъщери тренират кик бокс, едната футбол. Винаги, когато играят спаринги  ги пускат с по-малки момчета.  На футболните турнири са срещу по-малки момчета също.Извън кожата си съм заради това, което се случва на игрите.

# 1 130
На 8, 9 и 10 август ще е турнира по художествена гимнастика.
Нямам много възможност да следя игрите, нашите златни момичета кога ще са ?

# 1 131
За мен това е грешка, така ще я легитимира.
Бойкот трябва тук, ама нямат дупе, защото са се готвили четири години и сега трябва да се откажат от медали, а  и треньори и федерации ги притискат сътезателите

Показателно е, че Карини поискала след първия удар да се откаже, а треньорът я е притискал да се бори, което е скандално.

Последна редакция: пт, 02 авг 2024, 11:02 от Лорд Сняг

# 1 132
  • София
Унгарката е казала, че излиза срещу алжир"ката" с гордо вдигната глава и хъс за победа.
Дано "й" метне два прави леви в муцуната!

Кога ще е този мач?

# 1 133
sea.sea, в момента се играе. Първата 20-ца има точки, втората предполагам играе след тях. Нашата е във втората.

# 1 134
# 1 135
Днеска е много интересен ден на олимпиадата наситен с решаващи битки. Много изненади се случиха в последните дни. Първо във футболният турнир тоталният фаворит Испания загуби най сензационно от Египет, и остана втора в своята група, и заради това, сега се изправят в мач на живот и смърт срещу Япония, който ако не спечелят Испания най сензационно, ще отпадне преди още да започне раздаването на медалите. Сами си усложниха живота. Днес в 1/4финалите е и мега дербито Франция-Аржентина. А също и сблъсък между двата скрити фаворита Мароко и САЩ. Един от тях ще отпадне, а другият може сензационно и титлата да вземе, който и от тях да продължи.

В тениса абсолютният фаворит при жените Швьонтек, няма да бъде на финала на олимпиадата. Днес ще играе малък финал срещу Шмйедлова. Финала при жените е Дженг-Векич. Китай на тази олимпиада пристига на картата вече и на елитният тенис. Олимпийската шампионка при жените за първи път може да е китайка.

Прогнози от мен за днес

Алиасим-Алкараз 2
Джокович - Музети 1
Швьонтек-Шмйедлова 2 (това чудо трябва да стане, за да завърши така мача, защото освен че на корта е Швьонтек, Шмйедлова е рускиня. Няма мотивация да играе за бронза, защото Русия медал няма да получи, но пък коефициента е............19,90. Явно букмейкърите очакват абсолютно цял свят да заложи на терминатора в женският тенис Швьонтек, защото Шмйедлова няма за какво да играе, но тя ще играе за себе си, без напрежение от задължителната победа. И защо пък не. Ако победи Швьонтек, след години и на внуците си ще разказва, как е взела бронзов медал от олимпиадата, побеждавайки най добрата тенисистка в света, пък нищо че медал за Русия е нямало как да донесе на тая олимпиада, така че според мен тука малко по нисичък трябва да е коефициента, въпреки че Шмйедлова е 67-а в женската ранглиста и излиза срещу непобедимият терминатор в женският тенис.)
Дженг-Векич 1

Футбол. Прогнози само за редовното време. Тъй като това са вече директни елиминации.  И е възможно да има и продължения, но прогнозирам само редовното време.

Мароко-САЩ Х2
Япония-Испания 1Х
Франция-Аржентина 1Х

Баскетбол

Франция-Германия 1

Ако излязат половината прогнози, ще е отлично. Защото средният им коефициент е доста висок.

# 1 136
вече знам
И докато организацията брани двете спорни боксьорки, все по-често се чуват призиви за бойкот от страна на останалите участнички. В момента всички погледи са вперени в унгарката Ана Лука Хамори, която е следващата съперничка на Имане Хелиф.

Хамори увери, че не проявява страх в часовете преди двубоя и по всичко личи към този момент, че ще излезе на ринга, макар и с риск за здравето си. Срещата трябва да се състои в утрешния 3-ти август от 18:22 часа българско време.

# 1 137
САЩ са излезли на второ място по медали, и вече догонват Китай. Това не е добре за Китай, на тях им трябва по голяма разлика преди втората половина на олимпиадата, защото започва царицата на спортове, леката атлетика, а там САЩ са много по силни. Медалите които ще се раздават са страшно много, а те вече се приближаха само на 2 златни медала от Китай, преди да навлезем във втората половина на олимпиадата, която ще е по силна за САЩ. В титачният сблъсък, за върха на света в спорта. Мисля че смяната на върха в класирането на медали, предстои да се случи в следващите дни.

# 1 138
  • София
Подозирам, че на на китайците ще им се развали настроението, като започне леката атлетика и рЕзко ги надминат в медалите.
Скрит текст:
Както казах на парижани мотото е : Сена ми е Ганг...

..с Тесла сме писали заедно..

# 1 139
Да, плуването е много интересно, доколкото досега на първо място тук излизаха американците и на второ китайците. Китайците са много силни в плувните спортове, включително и в синхронните скокове - там се иска дишане.

За мен това че развалиха американо-китайската доминация в плуването е супер. Спорта стана интересен. Много се дразня, когато един спортист обира всички медали - скука голяма. А сега има интрига - една нация със златен медал на 50 метра, друга на сто, трета на двеста...
Пенсионирането на Фелпс създаде интрига в плуването. Съпоставям го с пенсионирането на Кличко в профи бокса.

Общи условия

Активация на акаунт