Болка в корема, тежест и невралгия

• 376
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте. От 2 месеца след много психическо натоварване и стрес започна задух и тежест горе в нервния сплит. Посетих личната лекарка направена ми ПКК+ диференциално броене, ЕКГ и всичко е наред. След това посетих пулмолог за задуха ,но на слушалка не чу нищо и прецени ,че не съм за снимка. Посетих и гастроентеролог, който ме гледа на ехограф, но твърди ,че нищо не вижда. Съмнява се,че от нерви съм си разбила стомаха. Пусна изследвания за хеликобактер, но е отрицателен. Проблема е следния... След храна усещам тежест и започна лека тъпа и НЕостоянна болка в нервния сплит. Ако полегна ми олеква. Няма други симптоми. Започнах прием на про комбо и Иберогаст капки от 2 седмици. Според близките ми съм се фокусирала там и сама си създаваме симптомите,но напоследък май ми се обади и невралгията от лявата страна под ребрата. Понякога усещам нещо като слабост в нервния сплит, все едно нямам сила да вдигна каквото и да е било. Днес исках да направя рентгенова снимка в болницата,но ми отказаха ,защото щом на ехограф не се вижда нищо нямало смисъл... Чудя се вече какво да правя. Преди се случваше да усещам задух от нервния сплит,но мисля, че е от напрежение. Някой сблъсквал ли се е с такова нещо? Надявам се скоро да се оправя. Омръзна ми след хранене да има дискомфорт. Адски много ми влияе на целия живот....

# 1
Стомашните проблеми "от нищото" може да са свързани и с главата - оправи си нервите и няма да имаш проблеми с храненето.
Спри лекарствата и диагностиките, след като всичко е наред, според прегледи и изследвания. Помисли как да се справиш със стреса и психиката.

# 2
Карам го по-спокойно,но все се притеснявам за този стомах. Не знам на нервна почва възможно ли е такава симптоматика? От няколко хапки и няколко глътки вода да се подувам и да усещам тъпа болка в нервния сплит и под лявото ребро....

# 3
Да, защото го очакваш и го търсиш като симптоматика.

# 4
Може би е така. Но все пак не знам до колко може да боли нервния сплит ,дори когато съм спокойна. Вече се чудя какво да правя,но ще го карам по-спокойно и ще гледам да не го мисля. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт