Баба Марта мартенички върза, а мама да гушне АПРИЛчето си бърза.

• 15 219
  • 291
  •   1
Отговори
# 210
  • София ж.к. Надежда 1
Мамчета никоя ли от вас не знае нещо по въпроса за пулса дето писах? newsm78 newsm78 Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

# 211
Нито аз, нито съпруга ми, нито детето ми сме кръстени. Естесвено, нямаме и църковен брак...
НО: правих прощапулник на детето си, сложих пъпчето му където реших, каних приятелки на питка и т.н. Просто спазих някои елементарни обичаи... Е това ако е предрешаване на съдба! Но в крайна сметка всеки сам си решава - децата са си негови! Аз съм избрала да не се меся кардинално в избора на сина си как да живее. Мога само да му покажа как аз съм избрала да живея. Примерът за религията го дадох, за да олицетворя кое аз не бих направила...не се опитвам никого да засегна.
Kler, аз мисля да се свържа с д-р Жоро Георгиев. Той изражда големият ми син и ми спести много болка и време. Докато изпитам истински зверска болка - вече бях родила. Много е внимателен и заинтересован. Смятам тези дни да се обадя в кабинета му да си запазя час.
За багажа за раждане: разбрах, че в АГ искат всичко, вкл. памперси, мокри кърпи, дори дрешки и пеленки за бебенцето. Но не знам дали това важи и за ВИП-а. Ще ти пиша, когато взема списъка (живея на 1 мин. от АГ и мисля до края на седмицата да отида на място след работа или в почивните дни).
Benitta, ако имаш възможност, заведи в деловодството Ви официално Искане (не молба; стига сме се молили!)за справка за дохода ти за последните 6 мес. Длъжни са да ти отговорят, и то в писмен вид. По възможност с входящ номер. Голяма ли е фирмата?
Petq, съжалявам, че не мога да ти помогна за пулса...

# 212
  • гр.Варна
Бенитка,
те дори и да й отговорят какво от това?Важното е какво има в НОИ като инфо???Много често както казах има разминаване между фиш и сума фигурираща в НОИ
лека вечер

# 213
Момичета, всички се месим малко или много в съдбата на децата ни.Ако не сега, веднага след раждане-то по-натам-със сигурност, ще видите!А за пъпа-стига сте го мислили, защото много бебета ги изписват с паднал в родилното пъп и той си е направо в коша за боклук... Rolling Eyes

# 214
Petq, аз при първата бременност имах висок пулс (около 100) и тогава ме пращаха на кардиолог, но не откри никакъв проблем и каза, че е явно от натоварването на кръвоносноата система. Сега като ми мерят кръвното на консултация никой не е споменавал за пулс, а един-два пъти съм си мерила кръвното на електронния апарат на майка ми е около 90,  но съм се замисляла.
Що се отнася до сърцебиенето аз също имам и то 1-2 месеца вечер като се обръщам от едната на другата страна. Доста е силно, защото някой път дори се събуждам от това, но докторката каза, че било нормално.

# 215
За сърцебиенето - и аз имам от време на време вечер доста силно, но док каза, че е нормално за нашето състояние.
Илит, като каза за роднини, най-вероятно ще го дам на майката на Пепи, много ще се зарадва от дадената и чест Peace

# 216
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
А да ви кажа какво научих за болничния от другата счети - работодателя представя болничните в НОИ след като вече са внесени осигуровките и 30 дни след това се изплащат, но има случай когато болничния обхваща два месеца и ако например започва от 30.01.07 и е за 45 дни може направо с януарския да ви изплатят и февруарския/тези са късметлии/. И си мисля че забавените плащания са точно заради невнесени навреме осигуровки, но може и да греша
Как я мислят тази работа - уж направиха всички промени за да можем да си получаваме навреме сумите, а то - едно голямо НИЩО накрая

По никакъв начин не може да ви певедат сумата за два месеца, освен ако представянето на болничния не е забавено. От НОИ превеждат суми слез изтичане на месеца за който се отнасят. Първо ще преведа обезщетение за 1 ден от януари /защото първия ден е за сметка на работодателя/ и след изтичане на февруари за останалите дни.

# 217
  • София
За пулса - нормалният е от 60-100 удара в минута. Обаче при бременните е учестен, заради по-голямото количество кръв. Но за всеки случай си говори с лекаря - да не те подведа нещо... А аз иначе едно от нещата, които ме накараха да се усъмня, че съм бременна, беше сърцебиенето. Сърцебиене и ускорен пулс може да се получи и от храна - кафе, шоколад, преяждане...
За религията - аз ще си кръстя детето - а то ако не си иска религията един ден - да си я сманя. Кръшаването не е никакво вмешателство в съдбата. То самото даване на име тогава да не би да не е вмешателство. Ами планираното секцио... НО религията наистина не е висене в църкви, палене на свещи, целуване на олигавени икони... Въвеждането в религията е възпитаване на ценности, качества и вяра в доброто начало и край. Според мен е хубаво децата да се възпитават в някаква религия. А пък какво е "заглавието" на религията - това не е важно.

# 218
Дейзи,може ли да те питам нещо....понеже днес ми дадоха едно инфо и много се притесних,а виждам,че ти ги разбираш тези работи..Значи,болничния ми започва на 3.03 ,договора ми изтича на 15.03(стават точно 6 месеца,в които съм се осигурявала).Питанката ми е колко време ще вземам обезщетението от 180 лв(осигурявам се на МРЗ)-315 дни или 2 години при условие,че договора ми е срочен и няма да се подновява?Благодаря ти много,предварително!!

Ще получаваш за момента само обезщетение за отпуск за бременност и раждане от 315 дни, като подаваш необходимите документи във фирмата в който си се водила , а те ще ги представят в НОИ или ще теглят обезщетението. За да ползваш отпуска за гледане на дете до 2 години трябва да си начначена към момента на излизането в отпуск на трудов договор дори и на 4 часа. Което значи че трябва да си намериш фирма да те води фиктивно.

# 219
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
Много мнения и все различни! Аз не виждам нещо лошо в това, нито 100% предрешеване на съдбата на бебетата.  Rolling Eyes  Това си е ритуал, както питката когато проходи! Тези, които казват, че не е важно за тях, ще го изхвърлите просто в боклука и няма лошо! Аз също незнам къде е моя, но смятам, че станах достоен човек!
Просто зададох въпроса, ей така от любопитсво, защото за мен такива неща са интересни да обсъждам с вас, тъй като не съм в България и нямам същите трвоги като вашите!
Както казва Пенелопа, на някой ги хвърлят в боклука още в болницата, но ако някоя майка си го поиска, мисля, че няма да й откажат, виж колко майки си го пазят, за да се връщат децата при тях или по други съображения!  newsm78
Аз реших ще го хвърля на летището, пък то детето ще си реши само с какво ще се занимава!  bowuu
Всеки има право на избор, дори майката, дори детето!  newsm10

# 220
Здравейте,мами!!

450-много ми хареса идеята със списъка със снимките!Браво на теб! Joy

Да питам мамите,които вече са се оборудвали с прах за пране.И аз останах с впечетление,че Сано е тачен от доста мами,но някоя може ли да даде инфо на каква цена е?

Старчи,честита ви годишнина с малко закъснение !!  Heart Eyes

Тери,радвам се,че при теб всичко е ок:) Дано и при раждането да е така  Peace

Дейзи,може ли да те питам нещо....понеже днес ми дадоха едно инфо и много се притесних,а виждам,че ти ги разбираш тези работи..Значи,болничния ми започва на 3.03 ,договора ми изтича на 15.03(стават точно 6 месеца,в които съм се осигурявала).Питанката ми е колко време ще вземам обезщетението от 180 лв(осигурявам се на МРЗ)-315 дни или 2 години при условие,че договора ми е срочен и няма да се подновява?Благодаря ти много,предварително!!

Мами,забравих да ви питам още едно нещо-в чуденка съм към кои легълца да се ориентирам-към кошарките или дървените?Даже сега мисля да пусан една тема в Майки бъдещи и настоящи.Помагайте!!!В началото бях категорично за дървено легълче,но сега сама започнах да се разубеждавам и имам нужда от помощ!!! Hug

Поздрави и хубав ден!И никой да не ражда още!! Laughing
Тоди,добре дошла!Ех,че много априлски бебчовци ще има  Hug

Сега си идвам от кварталния супермаркет и видях, че продават прах за пране Сано. Струва 9лв и нещо - 1,250кг и пише, че е концентриран. Но понеже не съм го ползвала, незнам дали е по-различен от другите, дали се слага по-малко или.... newsm78 newsm78

# 221
  • Пловдив
За праха Сано - аз съм го срещала от 8 до към 13 лв
А за икономичност - за бебешкия не мога още да кажа, но обикновения е. На опаковката пишч, е е за 35 пълни перални - 5 кг. Аз рядко събирам пълна пералня и си го дозирам на око, но ми се струва, че слагам по-малко от описаното и си пере чудесно. Сега гледам опаковката на бебешкия - 2-3 супени лъжици за 5кг пране.

# 222
На голямата още и пазя пъпчето. То падна в къщи, но на другите деца в стаята в Шейново на които им падна там го бяха сложили в хартийка в кошчетата на бебетата. Знам че не трябва да се слага в найлон, а в хартия

# 223
  • София
Страчи, кажи някоя рецепта с цвекло или спанак!  Praynig Че нещо вече нямам въображение и взеха да ми омръзват тези храни...

# 224
Бръмбар, всичко ще е наред, ние сме с теб и ще те чакаме да се върнеш скоро Hug Praynig Hug!

Илит, абе да те питам за количката, и ние сме се спрели на МагИнгланд Принцес, но с 4 единични колела. Според теб лесно ли се сгъваи събира ли се в багажника на кола. Аз незнам как е при тебе, но при нас трябва да я качвам на ръце до асансьора.Мислиш ли, че е лека. Иначе така като я гледам, ми харесва. Heart Eyes

И да ви питам - още от самото начало ли ще перете с прах или първите около 3 месеца само с бебешки сапун и после с прах. Чудя се дали прахът е удачен още от началото newsm78.

От днес вече съм си вкъщи и най-после си уточних списъка за покупки. За болницата вече съм го пооправила- е, не съм го сложила в чантата, но мисля, че има време

Общи условия

Активация на акаунт