Баба Марта мартенички върза, а мама да гушне АПРИЛчето си бърза.

• 14 793
  • 291
  •   1
Отговори
# 225
За пъпчето незнам и не ме интересува кой знае колко, но що се отнася до кръщението, ние категорично ще си го кръстим живот и здраве. И изобщо не мисля, че е някакво вмешателство, защото за мен това е истинската вяра-православната и за мен това е правилния път. И ще бъдем най-щастливите родители ако детето ни се възпитава в тази вяра и на тези ценности. Но естествено всеки е с различни разбирания и всеки си избира в какво да вярва и как да живее. Аз лично съм благодарна на родителите си, че са ме кръстили.

# 226
  • Чехия
Момичета, това е отговора на братовчедка ми за изтритите албумчета в Снимка.БГ
Направете си албумите лични и няма да имате проблеми. Просто когато искате друг да ги види ще дадете парола и потребителско име. Иначе може да са ги изтрили иначе не си го обяснявам. Според мен най-вероятно са ги изтрили, защото обсъждахме дали да трием снимки, на които има цени. Правете албумите лични и никой няма да ги трие. Това мога да те посъветвам.
Явно всичко е било заради магазините и цените.
ще пиша пак, за сега чао  Hug  Hug  Hug

# 227
  • София
ivalex,   bouquet И аз така предположих, затова тоя път не писах никакви цени и магазини.

mariah, МагИнгланд лесно се сгъва и в нашия багажник влиза без проблем, но това не е критерий, защото нашият е огромен. Но не е кой знае колко лека, мисля, че е към 9 кила, все пак е комбинирана. При нас има асансьор до нулево ниво, та нямам грижи. Ето и линк с описанието от магазина. Има и размери.
Ето го и моделът без въртящи гуми, като гледам и доста сходни параметри.

Пролет, ето ти една за любимата ми салата с цвекло.
Една едра глава червено цвекло се сварява и нарязва на дребни кубчета. Сваряват се и се нарязват на кубчета няколко яйца. Залива се със сос от цедено кисело мляко, чесън, сол, може и малко горчица по желание.
Но да си призная, вкъщи само аз си я ям.  Laughing

# 228
здравейте и то нас

аз от днес съм в болничен 45 дена преди раждането  Laughing изследвания ще ми пуснат в сряда а другата седмица ме вика на преглед и тогава ще разбера дали ще имам шанс за нормално раждане.

днес купих 2 хавлиики едната си е бебешка за след баня а другата обикновена от по-големите за бърсане на дупето като сменям памперса. така ми се стори по удачно защото тези за къпане нали имат в единия край като качулка а като се мие дупето само няма да ми трябва. така като си мисля може да взема и още една, че ако я изцапа с нещо цветно  Laughing да имам резервна.

купих и мартеничка за бебока. толкова беше сладка, че не се въздържах, ще я сложа при снимките, но не сега, а когато се съберат още малко неща

за пъпчето нямам мнение и не съм мислила по този въпрос, ще реша когато му дойде времето

пазете се и не бързаите да раждате, а ако стане все пак съм сигурна, че всичко ще е наред  Laughing само позитивни мисли трябва да ми вълнуват сега

# 229
И да ви питам - още от самото начало ли ще перете с прах или първите около 3 месеца само с бебешки сапун и после с прах. Чудя се дали прахът е удачен още от началото newsm78.

Аз моят син от го перях с прах (тогава имаше само Тео бебе) до края на 1-вата година и нямаше проблеми. Но след като спрях да го кърмя му се появи доста сериозна алергичия, която първоначално не можеха да открият от какво в и се изявяваха в обриви по цялото тяло. Най-накрая открихме каква е причината за алергията и се оказа, че е хранителна и започнахме лечение (тогава беше на 1 год и 8 мес), но алергологът ни препоръча да го перем само със сапун, а не с прахове, за да не дразним кожата допълнително. Обяснението му беше, че сапунът по-лесно се отмивал от водата отколкото прахът и от праха винаги оставала някаква малка част в тъканите. Така че ние близо 2 години перяхме със сапун, но не на ръка. Купувах детски сапун, настъргвах го на много ситно и го слагах в пералнята вместо прах. След като излекувахме алергиите започнах отново да перя с прах и вече нямаме проблеми. Така че си зависи от типа на кожата и колко лесно реагира на външни дразнители. Аз специално мисля да пробвам с прах и ако има някакви проблеми чак тогава да мина на сапуна.

# 230
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
И да ви питам - още от самото начало ли ще перете с прах или първите около 3 месеца само с бебешки сапун и после с прах. Чудя се дали прахът е удачен още от началото newsm78.

Аз моят син от го перях с прах (тогава имаше само Тео бебе) до края на 1-вата година и нямаше проблеми. Но след като спрях да го кърмя му се появи доста сериозна алергичия, която първоначално не можеха да открият от какво в и се изявяваха в обриви по цялото тяло. Най-накрая открихме каква е причината за алергията и се оказа, че е хранителна и започнахме лечение (тогава беше на 1 год и 8 мес), но алергологът ни препоръча да го перем само със сапун, а не с прахове, за да не дразним кожата допълнително. Обяснението му беше, че сапунът по-лесно се отмивал от водата отколкото прахът и от праха винаги оставала някаква малка част в тъканите. Така че ние близо 2 години перяхме със сапун, но не на ръка. Купувах детски сапун, настъргвах го на много ситно и го слагах в пералнята вместо прах. След като излекувахме алергиите започнах отново да перя с прах и вече нямаме проблеми. Така че си зависи от типа на кожата и колко лесно реагира на външни дразнители. Аз специално мисля да пробвам с прах и ако има някакви проблеми чак тогава да мина на сапуна.

Аз затова в началото пусках пералнята по 2 пъти да плакне и то с повече вода

# 231
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Пролет, ето ти една за любимата ми салата с цвекло.
Една едра глава червено цвекло се сварява и нарязва на дребни кубчета. Сваряват се и се нарязват на кубчета няколко яйца. Залива се със сос от цедено кисело мляко, чесън, сол, може и малко горчица по желание.
Но да си призная, вкъщи само аз си я ям.  Laughing

Ще я пробвам в най-скоро време

# 232
Thank you Wink за отговорите.

За теста за алергии  -моята лична лекарка ще ми даде направление да си го направя в Болницата,която ще раждам-Тина Киркова. Като ида там, ще кажа как е минала цялата процедура.

За училището- утре няма да мога да дойда, но за четвъртък го мисля да присъствам на Кракра. Все още обаче не виждам новата програма за март. нали ще е 1-ви? Rolling Eyes

# 233
здравейте и от нас!
san_ya-честита ти розова панделка,Ивчо доволен ли е че ще има сестричка??? Laughing
бръмбърче,дано скоро те изпишат и вс.да се нормализира със системите
  за пъпчето и аз не съм мислила още какво ще го правим,за кръщаването на бебчо също,той и таткото не е кръстен та може заедно да ги окъпем в църквата,с 1 коршум-2 заека.. Laughing
tinitita,да не бъркам но и ти ли щеше да раждаш в пловдив,ако да, то виж какво съм писала че искат в селената да си носим при постъпване,в тази тема на 6 страница,#107
 за салатата да кажа аз как я обичам -всичко се настъргва на ренде,1 бяла ряпа,1  червена(на цвят всъшност е розова),може и 1черна  ако обичате лютичко,червено цвекло,зеле и мн.морков.вс.се омесва и подправя на вкус.добре е да не престоява за да не и се губи полезното съдържание и вкусовите качества.Да ви е сладко!!
веси,днес и аз разглеждах мартеничките,но хич не ми дойде на ума че и на бебчо може (даже трябва)да му купим Naughty
нещо ми се губи филка newsm78
лека,непробудна нощ,момичета

# 234
  • Пловдив
Цитат
нещо ми се губи филка
Тук съм! Grinning От вчера съм с отекли крака - чак не мога да повярвам, че за един ден може човек да се превърне в плондер - ама сигурно глезените ми са +5см, а за прасците - да не говоря... Добре че в сряда съм на преглед, че цял ден стоя с вдигнати крака  Mr. Green, ама промяна - никаква.
Момичета, благодаря за инфото за легълцата. Вече ми се изясни положението, ама смятам все пак да намина с очите си да ги видя на Дибо, защото тези от Вис Виталис също ми изглеждат доста паянтави.
San ya , честита ти розова новина и от мен! За магнезия - всеки път гинекологът ми напомня да не взема, на своя глава, рязко да го спра.
За албумчетата ни - означава ли, че, за да не се губят вече, трябва да спрем да пишем цените на покупките??? newsm78

# 235
  • Чехия
Филка , май да по-добре е да спрем да пишем цени и магазини.. явно е някаква политика на сайта.Аз лично днес делнах всики пояснения по снимките си който ми се сториха неуместни.
Малко ме яд защото ако бяхме в чужбинки сайт можехме да си пишем какво ти щем, цени , магазини и т.н и кой ли Админ щеше да разбере за какво става на въпрос.
А и още на други мисли ме навява това, най добре е Ауа да изтрие потребителското име и паролата от темичката ни, вече всички я знаем( може да си влизаме без проблем и да качваме снимки)..ама така ще се предпазим от разни набези на странични хора хора който влизат там дето не им е работа ...иначе така или иначе албумите ни са обществени..всеки може да ги гледа и без парола..

# 236
  • Чехия
drize и За пъпа, да ти кажа нашите майка ги е пазила , и още никъде не ги хвърляла.
Колкото до кръщението мисля, че няма да зле да успем да го направим докато сме още бебчета, живеем в католическа държава и не ми се ще детето ми да няма минимална християнска култура или да се чуди дали е католик или православен или кога да празнува именния си ден.
Затова при нас е решено ще го има, дори това го смятам като ритуал за себе-осъзнаване като българин.

kler питала си за Йогата, аз щях сега да тръгна от началото на февруари , ама инструкторката беше в още по напреднала бременност ..та милата роди.И сега тука останахме на сухо.Иначе няма нищо лошо, дори те подготвя за раждането, правилно дишане и контрол над тазовото дъно.

Последна редакция: вт, 27 фев 2007, 00:00 от ivalex

# 237
  • Пловдив
Добро утро Simple Smile
Относно албумчето не мисля, че проблема е само в коментарите за цените и магазините. А може и изобщо да не е там. Като се замисля, само по себе си слагането на една цена, без да е писано от кой магазин е, не е реклама. Пак се отплеснах. Мисълта ми беше, че не изчезват само снимки и албуми с цени. Аз бях качила една снимка на коремчето ми - в нея няма нищо рекламно  Blush и вчера забелязах, че я няма. Та, проблема може би е някъде другаде. Може някой да е щракал там дето не разбира (не казвам, че е някоя от нас, може да е всеки). Ако искате наистина можем да направим албумите лични. Повечето браузери могат да си помнят автоматично името и паролата и да си се логваме като разглеждаме.

# 238
  • Стара Загора
Здравейте момичета!
За пъпчето - на щерка ми все още си стои у дома
За кръщенето - ами аз съм кръстена още като бебе, моята щерка я кръстихме в църква на 9 месечна възраст. Но това си е доста личен избор.
За прането с прах - лично аз съм ползвала при Ани първоначално Тео Бебе и след годинка  - Персил. Но винаги включвах опцията на пералнята двойно изплакване. Нямала съм проблеми.
Аз също започнах да имам контракции и доки ми изписа Магнерич 3х1. Вече го пия седмица но не виждам голямо подобрение. С нетърпение чакам 9 март когато ще излезна в болнични.
За пулса - и при мен се получава сърцебиене със шум в ушите. Чак ми омекват коленете. Но доктора каза че било нормално

# 239
Добро утро и от мен Hug
Честит сняг на всички, май през март ще видим истинската зима най-накрая Crazy
За праха за пране аз съм си приготвила Тео Бебе. Четох във форума, че много мами го препоръчват и си мисля, че ако се включи функцията двойно изплакване на пералната едва ли ще има проблем. Първо мислех да взема Сано, но не можах да намеря и за това. После ще видим резултата, а ако не му понесе най-лесно е да се смени прахта.
За сърцебиенето, мисля, че е нещо нормално, защото и аз имам, особено при контракция, даже имам чувството, че се задушавам на моменти.
Помня, че преди стана въпрос за взимането на секрети. Аз ще раждам в Майчин дом. Лекарката, която ме следи, каза че няма да ми взима секрет, само кръвни изследвания за раждането и че не ми е нужна консултация с анестезиолог, а на място като си поискам епидурална той ще си направи тестовете. Такава била процедурата там. Това го потвърди и лекарят, който ще ме изражда. Моля майките, които са за МД да споделят какви изследвания им искат за там и дали са питали за упойки, защото мен нещо ми се струва съмнително. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт