Търся офталмолог с много опит (болести на ретината)

• 737
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте, БГ мами, на 22-годишна възраст ми откриха дупки в ретината, след което бяха веднага обработени с лазер.

След обработката в дясното ми (то е и мързеливо) око се появи едно различно проблясване - полумесец в долната част, който се появява при мигане по няколко пъти на ден.

Отидох още веднъж при същата лекарка и тя каза че не открива нищо проблемно в същото око, но каза че трябва още веднъж леко обработване и пак ми обработи и двете очи.

Този май месец - половин година по-късно отидох отново при нея със същото оплакване в дясното око. Отново каза че нищо не открива в него, но имало съвсем малко за обработване в лявото и искаше юни месец да отида пак при нея, но аз не отидох…и така се чудя какво да правя…

Тя уж е светило в областта, много добра, прецизна и така нататък, но много набързо минават прегледите при нея, набързо се подписват документи и вече не съм сигурна дали искам да продължи да ме лекува.

Тази година ходих и при други двама лекари, които също нищо проблемно не откриха в окото ми, но аз усещам и виждам че има проблем.

Това е и причината да пускам тази тема - търся специалист, който да може да ми помогне и да мога да му имам доверие и в дългосрочен план да го посещавам.

С късогледство съм, дупки в ретината, дисфункция на мейбомиевите жлези (сухо око - открито от център за сухо око и нещо което лекарката при която ходя неглижира), мътнини и още повече замъглено зрение от скоро.

Моля ви за насоки, няма значение от цената, дори и да не е по здравна каса или фонд. Готова съм на всичко само за да се открие и да имам яснота оттук нататък. Въпреки че е мързеливо окото, аз много си държа на него и каквото може максимално искам да си запазя като зрение.

Ще ви бъда много благодарна за насоки!

# 1
  • София
Град?

# 2

Град София, но може и в друг град.

# 3
  • София
Писах моите лични впечатления на ЛС, дано да свършат работа. И двамата се занимават с проблеми на ретината.
Впечатленията са ми от изследвания на ретината, които са ми правили и съмнения за дегенерация, с които са ме насочвали към тях.

# 4
Имам чудесни впечатления от д-р Виктория Петрова (преглежда в Зора и МЦ Майчин дом). Може да отидете за второ мнение.
Извърши ми лазерно лечение на “охлювени следи” на ретината преди 2 години и нямам проблеми.

Преди да се пристъпя към манипулация направих консултация с друг лекар, за да се потвърди, че е необходимо.
Колкото и да е известен лекарят винаги се допитвам до 2-3 мнение.

# 5
  • София
Милинка, ще може ли имената на двамата лекари и на мен...ще ми трябват за майка ми. Благодаря!

# 6
  • София
Направо копирам част от съобщението си до авторката на темата:
Имам добри впечатления от д-р Димитър Петров от МБАЛ Света София и д-р Мариела Облашка (Вита и МЦ Хайвазов).

# 7
Благодаря ви от сърце! Още днес ще си запиша час.

Ако се сещате за други добри специалисти, от които сте били доволни, моля, споделете.

# 8
Здравейте,
аз бих препоръчала проф. Оскар.
Той се заминава с доста специфични случаи.

# 9
Спокойно! И на мен ми откриха такава дупка в ретината на 26 години и в продължение на 10 години след това ми обработваха ретините с лазер. Получавах подобни проблясвания ,аз им ваким светкавици. Отидох и ми казаха, че това нещо се нарича очна мигрена и принципно не е опасна, но трябва да се проследяват очите.
Сега съм на 60 години. Работя на компютър, нищо не ми се е случило. Имам си тези мътнини, замъглено зрение, едни неща като мушици се мотят непрекъснато в окото ми, чи си имат и нещо като опашки, все едно някакъв конец виси и на него закачена мушица. Еми....така си живея, мина ми страха ,че може да ослепея и други подобни.
Просто се следи и всичко ще е наред Sunglasses
Пп А, да, диоптрите ми не се повишиха от това нещо.

Общи условия

Активация на акаунт