След обработката в дясното ми (то е и мързеливо) око се появи едно различно проблясване - полумесец в долната част, който се появява при мигане по няколко пъти на ден.
Отидох още веднъж при същата лекарка и тя каза че не открива нищо проблемно в същото око, но каза че трябва още веднъж леко обработване и пак ми обработи и двете очи.
Този май месец - половин година по-късно отидох отново при нея със същото оплакване в дясното око. Отново каза че нищо не открива в него, но имало съвсем малко за обработване в лявото и искаше юни месец да отида пак при нея, но аз не отидох…и така се чудя какво да правя…
Тя уж е светило в областта, много добра, прецизна и така нататък, но много набързо минават прегледите при нея, набързо се подписват документи и вече не съм сигурна дали искам да продължи да ме лекува.
Тази година ходих и при други двама лекари, които също нищо проблемно не откриха в окото ми, но аз усещам и виждам че има проблем.
Това е и причината да пускам тази тема - търся специалист, който да може да ми помогне и да мога да му имам доверие и в дългосрочен план да го посещавам.
С късогледство съм, дупки в ретината, дисфункция на мейбомиевите жлези (сухо око - открито от център за сухо око и нещо което лекарката при която ходя неглижира), мътнини и още повече замъглено зрение от скоро.
Моля ви за насоки, няма значение от цената, дори и да не е по здравна каса или фонд. Готова съм на всичко само за да се открие и да имам яснота оттук нататък. Въпреки че е мързеливо окото, аз много си държа на него и каквото може максимално искам да си запазя като зрение.
Ще ви бъда много благодарна за насоки!