На море в България на All inclusive 2024 г. - тема 2

• 51 532
  • 720
  •   1
Отговори
# 225
Добре де, този младеж едва ли е грачел точно по това време по собствено желание. Явно това му е влизало в служебните задължения.
По-добре да бяхте се оплакали на управата на хотела. Като се оплачат няколко човека, току-виж се сетили, че някой иска да почива между 14 и 16 часа и да наредят на младежа да грачи по друго време.

# 226
Ами влиза му вероятно, да. Съдейки по 99% хвалебствия... де се лееха по него...мда, явно го харесват.

# 227
Добре де, този младеж едва ли е грачел точно по това време по собствено желание. Явно това му е влизало в служебните задължения.
По-добре да бяхте се оплакали на управата на хотела. Като се оплачат няколко човека, току-виж се сетили, че някой иска да почива между 14 и 16 часа и да наредят на младежа да грачи по друго време.
Ти как мислиш, че не съм се оплакала (сезон 2023)?
И от рецепция не бяха много очаровани на самия факт, защото и на тях явно им пречеше. Обяснението - анимацията е от външна фирма и си следват собствен график. При положение, че наливащите се на басейна чужденци са доволни, оплакванията на десетина българи са бошлаф работа. Проблемът е, че откъм басейна хотелът е построен нещо като амфитеатрално и се засилва кънтенето от озвучаването на анимацията.
Та понеже имаше спор какво разбирам под тиха стая - най-вече да не се чува гласа на Нико и производни между 14-16 часа.

# 228
Иииц паати таааййм...будя се още нощем Joy...само ломотеше, дикцията никаква му я нямаше, едвам му се и разбираше...и оная нефелна детска музичка, една и съща ката ден...Joy..ей я, още звънти в главата ми....

# 229
Иииц паати таааййм...будя се още нощем Joy...само ломотеше, дикцията никаква му я нямаше, едвам му се и разбираше...и оная нефелна детска музичка, една и съща ката ден...Joy..ей я, още звънти в главата ми....
Не подскачаш ли на актуалната реклама на Джъмбо - музиката Baby Shark e? Тази година все се хранехме във времето на започване на детската дискотека и беше една от първите песни. Е как не им писнА! В тази връзка са ми много инфантилни чужденците как се кефят на подобен тип анимация.

# 230
Не помага оплакването. Масово в хотелите тази врява стартира с гръм и трясък в 15 часа. Питала съм и ме гледаха като изкопаемо. Само в България от 14 - 16 се пазело тишина и гостите (разбирайте драгоценните чужденци) по басейните искали забавление, а не сън. Тези гости ако някой не им организира времето с тъпи игри, сами не могат да се забавляват. Като деца от ДГ са. Така се въодушевяват, ръкопляскат и подвикват  като дете, на което ще му дадат шарени бонбончета. Храната и тя така - голяма част от менюто се готви съобразно вкусът на чужденците. Безсолно, парени(отврат за мен) зеленчуци и риба, салати с каквото имало в хладилника, в Дюни пък масово бяха забъркани с майонеза по сред лято - тип баварска, унгарска, с любимият на британците сотиран зелен боб, с грах и т.н. В такива хотели чужденците са по-важни и осигуряването на техния комфорт. За тях са и ТВ каналите на емнасейт езика, ама това Нова и БТВ, що да ги има, нищо че има Европейско по футбол или пък Олимпиада. Достатъчен е Канал 1. За съжаление колкото и да си мрънкаме дружно в темата на хотелиерите и на държавата в лицето на Министерство на туризма им е важно как да увеличат процента чуждестранни туристи, а не българските.

Lili_78, на първа страница съм качила списъци с отзиви от хотели от това лято. Доста от тях са 4* хотели. Може да се прочетат отзивите и да се прецени, кои от тях си заслужават. Продължавам да събирам нови отзиви и като стартирам новата тема ще ги кача в пълният им обем, сортирани по хотели и курорти.

Последна редакция: пн, 02 сеп 2024, 22:30 от Fatalina

# 231
Lili_78, на първа страница съм качила списъци с отзиви от хотели от това лято. Доста от тях са от 4* хотели. Може да се прочетат отзивите и да се прецени, кои от тях си заслужават. Продължавам да събирам нови отзиви и като стартирам новата тема ще ги кача в пълния им обем, сортирани по хотели и курорти.
Според мен за да е читава храната , независимо от звездите , хотелът трябва да предлага различен вид изхранване, включително и свободна консумация. Малко са тези хотели.
Другото, което ми е ориентир - ако чехи, поляци, холандци, белгийци, румънци и англичани пишат, че храната е ок , значи за моят вкус няма да е най- хай-, но ще бива. Ако французи пишат, че е ок храната (има и такива ревюта, но са малко) , както и руснаци (те са придирчиви) или немци (те са си месари) - значи по-скоро ще ми е ок храната.

Не разчитайте , че в 5 звезди непременно ще ви хареса храната. Там много пъти се залага на неща като гурме, суши. Лично аз не мога да се нахраня със салата от рукола или незнам кво си с чия или абе някоя изг+зица. Предпочитам си по-обикновена храна.
Отделно на това от 5 звезди до 5 звезди по нашето черноморие разликата е голяма. Няма такава отврат като храната на Приморско дел сол, пък се води 5 звезди. Разбира се, съществуват и такива като Уейв, Рейна, Воя , там сигурно е хубава храната, но аз нямам бъбрек за продаване и не го разбирам за едното ядене да дам толкова пари. И вкъщи обикновено не ям неща като октоподи, скариди, агнешко и телешко всеки ден. Стига ми една прилична салата, порция добре приготвено месо с прилична гарнитура и десерт - плод или някаква пастичка.
Като гледам обаче в Турция какво се случва в действително пет звездни хотели (в една група във ФБ качват много снимки на храната от различни хотели) - ми и там храната или е местна с много подправки или е ориентирана към чужденци, но от по-значими за туризма им националности.

# 232
  • на село
Да си дам и аз отчета за Белведере- Приморско.
Беше второто ни посещение на Бг олин, първият беше по пандемията, някакъв Кастъл в Кранево, той е по- малък.
Сега, актуалната информация Grinning
Хотелът е хубав, чисто, стаите големи, бяхме 2 възрасти с дете на 5г, имаше разтегателен диван, подготвен и кошара, да се чудиш защо ни беше Joy
Малкият спа при нас, леглото достатъчно голямо.
Храната- беше вкусна, за закуска имаше и пържени филии, банички, кифлички, рогчета, кроасани и другите традиционни- бъркани яйца, шунка, маслини няколко вида.
Снакса беше палачинки, пици, пуканки, плодове, а и варена царевица имаше  веднъж, след 17ч мисля почваха сладките- дребни, кексове и сладолед, коктейли на бара до басейна.
Кафето ми хареса, имаше автомати и на Лаваца и на Нескафе.
Дразнещо е това, че няма бутилирана вода, но в Бг водата от чешмата по принцип е питейна, в Турция където ходим основно не става за пиене и там има много бутилирана, на всякъде.
Иначе имаше на доста места автомати за вода, но само долу- ресторант, бар, по етажите- няма. Дават една бутилка 1.5л при настаняване с малка бутилка бяло вино като комплимент.
Басейните са един с дълбочина 1.5м там не влезнахме.
До него е другият с пързалките- 1.35, леко е хладен, но приятно. Има  и детски с пързалки.
Шезлонги имаше, макар, че пак се запазва ха.
Сега за плажа- там бяхме шоу, знаем, че има чадъри за хотела, тръгваме по интуиция,  стигаме до гробищата Confused
Това ме остави без думи, кой прави гробище върху пясък, над плаж?
Но както и да е, до него е входа, слиза се до морето, заставаме и сега- наляво,  или надясно,  как да се ориентира човек, питахме, хванахме посоката, намерихме чадърите, добре, че имат надписи Grinning.
Обаче като си тръгнахме, излезнахме от друго място, от другата страна на гробищата, тръгнахме уж към хотела, ама се замотахме, чисто се изгубихме.
Половин час се мотахме, по едно време виждаме хотела, ама не можем да стигнем, защото има ограда, та се връщаме.
Да бяха сложили по някоя табела, ама то дали общината, дали хотела.
Карай, гледам го от забавната страна, иначе пак бихме отишли.

# 233
  • В.Търново
Единия ден в Тиарата като почна анимацията в 15ч звучеше оная песен, която пускаха в Серенити с предните собственици. Напарвих им едно кратко клипче. Grinning
Обаче тогава имаше точно 3 момичета, 1 в единия край на басейна, другите 2 в другия край и само 3 танцуващи деца. Нямаше я онази атмосфера от анимацията на Серенити. Grinning
Определено анимацията им куцаше много, но ние не се интересуваме от нея.

# 234
Ние си изкарахме чудесно в Премиер форт - Св.Влас.

Спечелиха ни с внимание и отношение.

Като ме налегне музата да пиша по-подробно ще се включа пак.

# 235
  • В.Търново
Мен най ме интересува чистотата и храната.

# 236
Здравейте. Ние се завърнахме от нашата почивка в Аква Парадайз Ризорт в Равда.
Попринцип сме доволни от почивката, но не бихме повторили. За нас плюсовете са: на първо място екипа от аниматори. Бяха много готини всички и програмата им беше хубава.
Другия плюс беше удобните легла/ за децата имаше разтегателен диван, но много удобен/.
И третия плюс е постоянния достъп до аквапарка и храната в него/но водата в аквапарка беше много студена/.
Като чистота беше добре, персонала не се спираше, навсякъде "търчаха" хора да събират оставени боклуци, да бършат пода от разляти напитки. Усетих старанието на персонала да угоди на всички гости, но от страна на гостите, които бяха 99% чужденци/чехи, поляци и немци/ отношението беше потресаващо. Доста голяма част се държаха толкова надменно и нагло все едно всички са им длъжни. В ресторанта беше някаква лудница въпреки, че има толкова много неща едни големи опашки, малките деца реват и пищят, други път тичат с чинии насам натам, трети пък препълват чашата и ходят, а след тях диря от разсипан сок.Направо имах чувството, че тези хора не са виждали храна, пълнят чиниите страшно много. Храната ни хареса 50/50 някои неща бяха много вкусни други бяха ужасни, добре, че имаше голямо разнообразие та все имаше нещо което да хапнем. Но забелязах една тенденция, че с всеки изминал ден нивото на качеството на храната и напитките намалява. Първия ден правеха шейкове със сладолед и слагаха и сметана отгоре, от втория спряха. Соковете първоначално бяха много концентрирани и си слагахме лед за да ги разреждаме, а на 5 ден от престоя ни вече и без лед бяха леко овкусена вода. Може би с приближаването на края на сезона и по-ниската цена започват да занижават нивото.
boroboro и мен ме интересува нещата в Премиер. Хвърлила съм му око от преди, но ми се струваше скъпичък, заслужава ли си?
Плажа как е? Ние сме били преди 2 години в съседен хотел, пясъка беше много фин и приятен, но изключително мръсен.

# 237
Една поне за мен хубава новина. https://www.mediapool.bg/vdovitsata-na-emil-kyulev-prodade-shest … a-news362724.html
Един принципно прекрасен комплекс най-после ще бъде реновиран и ще предлага качествена туристическа услуга. Много вероятно и цените да станат 'хубави", но поне ще има защо.

# 238
Е, супер, за мен лично няма по-хубава природа и плаж от тези около Албена и Златните.

# 239
  • В.Търново
patenceto_, това означава ли, че храната в аквапарк си влиза към ол инклузив?

Общи условия

Активация на акаунт