На море в България на All inclusive 2024 г. - тема 2

• 51 523
  • 720
  •   1
Отговори
# 255
  • Варна
Днес се върнахме от втората ни почивка във Воя. Предната беше в май 2023. Сега в края на сезона наистина имаше разлика, ако си дребнав или като мен си в бранша, забелязваш много неща, които туристите според мен не виждат. Като похвала, много ми хареса вечерната програма. Анимацията през деня все едно я няма. Храната все така е топ, има за всички капризи. Не ми хареса, че закуската се повтаря всеки ден. Редуват се само мекиците и пържен козунак?! Другото е еднакво. Очаквах повече идеи. Не че няма за всеки вкус, просто липсва разнообразие.
Но на вечеря поне 5 вида месо. Влюбена съм във всички вариации на телешко, патладжан, териаки и още купища. Дори не стигнах до картофи и ориз. Има дори ястия със заместител на месо, което никъде другаде не съм виждала. За чистотата мога да мрънкам, не е както беше през май. Но аз съм с бинокли, май само на мен ми правеше впечатление. Та така, доволни сме, 9 от 10, децата пак искат там. Какво повече?

# 256
В момента сме в “ Роял Бей” до Каварна за 4-та година. Много любимо място !! Виждам доста положителни промени като разширение на ресторанта, ремонт на втора сграда, по- голям Бийч бар…
Забележки имам само към храната, която е вкусна, но след третата вечер започна да се повтаря. Липсват морски дарове, плодовете и десертите са еднообразни.

# 257
svetli вие в колко часа отидохте във Воя и веднага ли Ви дадоха гривни? Ние сме с резервация от 17 до 20 септември, но не знам в колко да тръгнем. С малката на път е лудница, ако тръгнем рано спи в колата и е по-спокойно, обаче ако тръгнем по-късно и е будна е голямо мрънкане. Сега като пътувахме за морето тръгнахме рано и стигнахме 10:30ч в Аква Парадайз и веднага ни дадоха гривните, пък картата за стаята в 13:30ч. Искам да знам как да си направя плановете за пътуването. Има ли къде да се разходим около хотела?
Като цяло имам наблюдение, че ОИ хотелите края на сезона вече почват да се "развалят"  и затова мисля, че е по-добре до средата на август да се ходи на ОИ. Аз понеже не обичам голямата лудница, която е юли и август затова вече края на юни до началото на юли ще бъдем на ОИ и края на август без ОИ

# 258
  • Варна
Ние пристигнахме много късно заради затворен път (катастрофа). Така че не мога да помогна за гривните. Вярно пада нивото, но не чак толкова брутално. Поне във Воя.

# 259
https://www.bta.bg/bg/news/balkans/737301-turtsiya-mozhe-postepe … K_BEjfwLsSEcxCupg

Ако е вярно, от това ще последват според мен следните процеси, засягащи бг туризма:
1. Повече чужди туристи в България, включително много румънци и руснаци. Руснаците вече са измислили схемата да пристигат в Истанбул, а после с два трансфера до съответния хотел в БГ. Румънците им е по-близко и пестят от транспорт.
2. По-високи цени на българския АИ, граничещи със спекула.

То и без да се отказват от системата на АИ като гледам офертите на Акватур за 2025г. при турците цените се вдигат, та това ще рефлектира и тук.  Моята прогноза е, че тук като тръгнат ранните, поради по-засилен интерес от чужденци някъде към края на януари, началото на февруари част от хотелите ни ще си преразгледат ценовата политика и ще вдигнат също цените.

# 260
  • Sofia
https://www.bta.bg/bg/news/balkans/737301-turtsiya-mozhe-postepe … K_BEjfwLsSEcxCupg
Скрит текст:
Ако е вярно, от това ще последват според мен следните процеси, засягащи бг туризма:
1. Повече чужди туристи в България, включително много румънци и руснаци. Руснаците вече са измислили схемата да пристигат в Истанбул, а после с два трансфера до съответния хотел в БГ. Румънците им е по-близко и пестят от транспорт.

То и без да се отказват от системата на АИ като гледам офертите на Акватур за 2025г. при турците цените се вдигат, та това ще рефлектира и тук.  Моята прогноза е, че тук като тръгнат ранните, поради по-засилен интерес от чужденци някъде към края на януари, началото на февруари част от хотелите ни ще си преразгледат ценовата политика и ще вдигнат също цените.
Тази информация се появява от поне 7-8 г., и винаги в края на сезона. Така, че няма страшно. А колкото до цените, в Турция има хотели и хотели, и цени за всеки.

# 261

То и без да се отказват от системата на АИ като гледам офертите на Акватур за 2025г. при турците цените се вдигат, та това ще рефлектира и тук.  Моята прогноза е, че тук като тръгнат ранните, поради по-засилен интерес от чужденци някъде към края на януари, началото на февруари част от хотелите ни ще си преразгледат ценовата политика и ще вдигнат също цените.
О, това се пише вече от няколко години и не се е случило, и няма да случи. Нали журналята трябва нещо да драскат.
Аз пътувам за Марина Сандс  - Обзор. Ще дам отзиви.

Последна редакция: нд, 08 сеп 2024, 11:22 от Fatalina

# 262
Fatalina, с нетърпение чакам и твоето мнение,още повече че е края на сезона😁. ...Аз лично ще отида пак със сигурност

# 263
Вчера по сутрешните блокове говореха,че Турция ще се отказва от Олинклузив-а... Yum

# 264
  • на село
Да, ще се откаже, от 80 млн туристи, от които минимум половината ходят заради турския ОИ.
За догодина ми се ходи в Бг, но на хотел със собствен плаж, може ли да ми препоръчате такъв. Предполагам в Албена има, но там не искам заради паркирането, предполагам и в Поморие, този големия в началото, че не му знам името Blush
Та иска ми се- хубав хотел,  със собствен плаж и паркинг Grinning

# 265
Fatalina, с нетърпение чакам и твоето мнение,още повече че е края на сезона😁. ...Аз лично ще отида пак със сигурност
Ами аз обичайно почивам извън активен сезон, независимо къде. Тук нивото не пада независимо от периодът. Рядко почивам макс до средата на юли. Така беше миналото лято и си беше доста горещо. За да се класираме за чадърите в ляво от волейболното игрище и плажният бар, ММ ходеше преди закуска да остави хавлиите. Сега е супер, по-малко хора, няма жеги и цената е чудесна(1400 лв. за 2 възрастни за 7 нощувки на ОИ с ранни записвания). Разликата с УОИ, е че не би трябвало да има вносен алкохол, но до сега дори и такъв не е липсвал. Довечера ще видя какво предлагат. Можеше да ползваме всичко след 10.00 часа, това по оферта, но ние пристигнахме в 14.10. Веднага ни сложиха гривните, дадоха ни часовничетата(гривни-ключове за всеки и е супер удобно) за стаята и ни пратиха да обядваме, че вече прибирали. Слязохме в ресторанта и наистина вече прибираха храната, но управителят Димо беше там, посрещна ни като стари приятели и веднага разпореди на персонала да изчакат да си изберем храна и тогава да продължат със задачите си. Както винаги вкусна и разнообразна храна. Не че имаше проблем да хапнем и на шоу-куикнг бара, но в ресторанта е доста по-разнообразно. Хигиена на 6. Хавлии за плаж от хотела без депозит. Веднага ни обясниха за двете новости: щатъл до Обзор и обратно(2 лв. цена на посока) и два басейна на плажа. Не съм слизала до плажа и нямам впечатления от там. Има си хора в хотела, но не е като юли и август. Утре ще се освободи място в подземният паркинг да оставим там колата. За мен по здравословни причини е важно да ми е под ръка и слизайки от асансьора да се кача в нея, особено като съм с багаж. Платихме 2-на делукс стая, настаниха ни в 2+1.
Анимацията започна в 16 часа, а не в 15, което е добре. На първи етаж над партер  сме, но не гърми много и при затворена врата музиката е фонова. Времето за сега е хубаво, но излизат облаци, то ще видим утре как ще бъде. Любим хотел и дори ме е яд, че не резервирах повече дни, особено като досега бяха три празнични дни и да си тръгнем чак на 16.09. Тук си почивам перфектно и живот и здраве догодина ще запазя повечко дни.
Скрит текст:

НелиСа, Марината е със собствени чадъри и шезлонги и бар на плажа, и понеже е извън града е доста спокойно. Навън около хотела паркинг не се заплаща и има достатъчно места за паркиране. В Поморие освен Уейв Ризорт няма хотел със собствени чадъри на плажа. Ако имаш предвид Сънсет, то той вече от няколко години не работи.

Последна редакция: нд, 08 сеп 2024, 18:25 от Fatalina

# 266
Утре ще чакаме снимки от басеините на плажа.Както винаги си полезна и изчерпателна.

# 267
  • В.Търново
Нещо не може ли да се измисли една графичка за хотели ол инклузив с домашни любимци? Някои ги знам, но сигурно има доста други. Две години си оставям кучето при приятелка, докато сме на море и нещо не мога да си изкарвам спокойно почивката като не е с нас госпожицата. Тези, които са ми известни повечето не са много читави хотели.

# 268
Нещо не може ли да се измисли една графичка за хотели ол инклузив с домашни любимци? Някои ги знам, но сигурно има доста други. Две години си оставям кучето при приятелка, докато сме на море и нещо не мога да си изкарвам спокойно почивката като не е с нас госпожицата. Тези, които са ми известни повечето не са много читави хотели.
Русалка, ако ми попадне информиция за ОИ хотели, които допускат домашни любимци ще оформя и такъв списък, но като цяло май няма много такива. Със сигурност знам, че поне преди години в Казабланка в Обзор допускаха и то след уговорка с рецепция за малки кучета. Сега дали може не знам. Това е една от темите във форума, в която се споделят места за почивка с домашни любимци, но първо е много стара и второ не съм сигурна, че ще откриеш ОИ хотели в нея   https://www.bg-mamma.com/?topic=447836   Семействата на моите двама сина също имат кученца и поради тази причини и ние сме търсели такива хотели, но до сега не сме открили. Почиваме по различно време и когато те са на море ние или родителите на снахите гледаме кучетата.

# 269
Добавете към списъка за кучета ОИ “ Роял Бей” до Каварна . Допускат кучета до 7 кг, 30 лв на ден.

Общи условия

Активация на акаунт