Усложнение след вадене на мъдрец

• 881
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте
В сряда ми извадиха долен мъдрец ,мина лесно и бързо ,но болките не отшумяват на следващия ден след преглед каза,че явно нямам кръвен съсирек и да взимам обезболяващи и понеделник да отида за лекарство което се слага във венеца за да заздравее раната  . Днес отидох сложи ми Алвожил ако не бъркам името като слагането беше много болезнено ,това лекарство се сменя на 2-3 дни .Аз обаче не разбрах кога ще се затвори дупката за колко време ще спре да ме боли ? Нямам идея вече какво се случва 10 дена съм на обезболяващи ,стоматолога ми каза ,че той на себе си е слагал от това лекарство 6 пъти направо не ми се мисли как толкова много ще издържа да ми рови във венеца .Как мога да си помогна сама има ли нещо което мога да направя ? Извинявам се ,че така хаотично пиша ,но съм много притеснена ..

# 1
Нищо не можете, максимум да жабурите с нещо, и то ако лекарят е позволил. Направили сте нещо - пушили, засмукали нещо, пили сте със сламка или нещо от този сорт - и сте спукали съсирека, който е трябвало да се образува. Дупката може и да не се затвори, докторът ще каже ако се наложи зашиване. Засега си ходете да ви слагат лекарство, ако всичко е ок ще си заздравее и затвори, просто по-бавно.

# 2
Нищо не съм правила като се прибрах стисках тампона още час и го махнах имаше доста кръв, не пуша и не съм се жабурила ,само като махнах тампона които той ми сложи видях нещо като гъста кръв на самия тампон,не бях чувала за такъв съсирек до сега това ми е първия мъдрец които ми вадят така другия беше под венеца и със шевове.

# 3
При всеки е много индивидуално с ваденето на мъдрец за колко време ще мине. При всичките ми близки в рамките на 3-7 дни е било най-неприятно и след това всичко си е било наред. Е, не и при мен. Миналата година през февруари ми извадиха моя за първи път и в продължение на 3 седмици не можех да съществувам. Разбира се, ходих на преглед, всичко си беше наред, просто при мен такава беше реакцията на тялото. Колкото и време да отнеме, едно е сигурно - и това ще мине. Моят съвет е да правиш упражнения и да разтриваш челюстта си, за да не атрофират мускулите, при мен се беше получило нещо подобно, та с клипове в YouTube всеки ден по няколко пъти си правих упражненията и ми се "отключи" челюстта, тъй като не можех да си отворя устата повече от 2-3см.

Разказвам това, за да имаш представа колко е разнообразно като преживяване. Пожелавам бързо да минава и след една година да си забравила че се е случило даже Simple Smile

# 4
Миналата година ми вадиха долен десен - същата  история. Ходих 2 пъти седмично докато не изчезна болката, тоест когато се покри костта. Горе долу около месец. Болките при мен се усилваха след 3 ден, заболяха ме лимфите и дясното ухо, както и цялата челюст, не можех да спя, да мисля, нищо. На 6 ден ги потърсих и ми се накараха защо съм търпяла толкова. Това удължи необходимостта от лекарството, но със всеки изминал ден ще става по- добре. Състоянието е известно като сух алвеолит, понякога не се образува съсирек или пада веднага. При мен имаше и шевове, които паднаха сами на 3 ден и предполагам, че с тях е изпаднал и съсирека, понеже от този ден нататък болките се разпространяваха.
След поставянето на медикамента почувствах мигновенно облекчение, болките си ги имаше, но не ме разсейваха. След 4-5 посещения имаше завидно подобрение и се уговорих с лекарите, че когато забравя за зъба значи сме си свършили работата. 8 месеца по- късно все още има дупка във венеца, но вече е затворен и нямам проблеми

# 5
  • Варна
Аз съм се жабурила със солена вода, след вадене на зъб. Казват , че "изпича" самия венец, спира кървенето и предпазва от бактерии. Не знам дали е научно обосновано, но при мен имаше добри резултати.

# 6
Много благодаря за полезната информация. Вчера с лекарството беше добре цял ден не ме е боляло ,но днес вече пак почва ,ще ходя пак за лекарство наистина облекчава дано да се размине със 2-3 ходения защото е ужасно.

Общи условия

Активация на акаунт