Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 98

• 23 191
  • 774
  •   1
Отговори
# 375
  • Замък сред облаците
С една приятелка (Мацето за другите четящи тук, и тя с няколко аборта, сега последно успя да роди второ момче с 8г разлика между двете деца) обсъждахме точно това с неизносването на женски плод, но търсих в медицинските проучвания и не намерих, моята АГ също го отхвърли като възможност. Ще ми е интересно, ако имаш възможност да я питаш кой точно синдром визира твоята.

# 376
Момичета отчаяна съм и пиша с надеждата да ме посъветвате. 
Ще припомня моята история на кратко с 2 мисед аборта съм за 1 година, обиколки над 10-15 АГ, ендокринолог, хематолог, генетик и имунолог. Пускани какви ли не изследвания.
Август месец правих хистероскопия за корекция на матката при Калчев тъй като видя сраствания и ми каза, че според него причината е аномалията на матката която имам или малка матка. До тук добре вдъхна ми надежда, каза ми а правим опити. Е да ама аз вече съм параболична и вчера бях при АГ във Варна която ми каза, че лигавицата не е хомогенна и явно има още сраствания и според нея трябва хистероскопия.
Понеделник ще пиша на МЦ Калчев и ще чакам отговор, страх ме е ако забременея да не последва 3ти аборт 😥

# 377
  • Замък сред облаците
Хубаво е да потвърдиш казаното от АГ и при друг специалист. За съжаление за Варна има малко добри отзиви и наистина трябва да се увериш, че е така както казва.

# 378
AA синдром на Търнър каза, но аз като търсих информация ми излезе съвсем различно нещо. Спомена ми, че е имала пациентка така с 6 мисета и накрая се е хванало мъжко и го износила без проблем.

Sa936 Ти при кого ходи във Варна?

# 379
  • Замък сред облаците
Може би частичен Търнър е визирала (с мозаицизъм), сега гледах че в тези случаи има “забавена” фертилност (отнема към 2г опити) и има голям шанс от миседи. Обаче не намирам нищо за пола при зачеване с такова генетично състояние на майката.

# 380
AA синдром на Търнър каза, но аз като търсих информация ми излезе съвсем различно нещо. Спомена ми, че е имала пациентка така с 6 мисета и накрая се е хванало мъжко и го износила без проблем.

Sa936 Ти при кого ходи във Варна?
Последно ходих при Мая Горчевска. Предната седмица бях при Ангелина Симеонова, но тя нищо не спомена за нехомогенна лигавица. А Горчовска беше категорична. Не знам къде да ходя и какво да мисля вече. Реве ми се. Омагьосан кръг е всичко това.

# 381
Аз днес бях на преглед на втори ден от цикъла, след стимулация и пункция през август. Този път имам цели 5 кисти, с размери от 17.1 мм до 33 мм. Предвид че предния път една киста три месеца не се повлия от противозачатъчни, а сега след пункцията бях на дуфастон, доктора каза че няма да ми изписва нищо. Каза ми, че хормоните ми не се повлияват от лекарства, което се случва при пременопауза. А аз не съм в такава. Като се изчистят кистите може да пробваме с физиотерапия на малкия таз. Другото, което реших да направя, е да си занеса диска от ЯМР за разчитане при друг специалист. Правих го в Стара Загора, в Окръжна болница, заради висок пролактин и проверка за аденом. Вече сериозно се съмнявам дали е вярно разчитането. Според мен бяха ползвали бланка от предходен пациент и само бяха сменили данните и находките. Но понеже забелязах две-три несъответствия в дати и подобни, вече започвам да мисля, че може и друго да са пропуснали. В тази връзка, моля за препоръка за София, къде да си занеса диска за повторно разчитане. Чудя се дали да не отида на боуен терапия или акупунктура. И аз не знам на къде да се насоча.

# 382
Minnie, https://www.endometriosis.bg/hranitelna-dobavka-nac-n-acetyl-cysteine/

Може да видиш това, ако не си и ако естествено е приложимо с това, което приемаш. Щом за ендометриозни кисти има ефект, би следвало и за функционални да има.
Отделно аз го пия (с ендометриоза съм), като кисти не съм имала, за да дам мнение, но пък от него ми се измести О по-рано, а така също повлиява и болките по време на М. Винаги съм пила по 3 аулина като ми дойде, а като почнах да пия NAC съм само на един или два парацетамола, или пък нищо не пия.

# 383
Благодаря, Аниго. Simple Smile
NAC приемам от много време (може би година), като го спирам по време на стимулация.

# 384
  • На изток от Ада
Мн тъжно мини!
Аз този месец бях мн оскъден МЦ. Реално само 1 нормален ден ми тече от три дни общо  .

# 385
  • Замък сред облаците
Мини, съжалявам да го чуя. Доколкото знам някои жени не реагират добре на стимулации заради ИР и други състояния.
За ЯМР второ разчитане - Аджъбадем сити клиник виж (за това на Околовръстното съм чувала добри неща), МЦ Спектър и имаше една образна лаборатория в Овча купел обаче не се сещам за името.

# 386
Ние искаме да намерим причината, поради която не реагирам добре на стимулацията. Докторът спомена, че е възможно при оголемена хипофиза. Тогава мъжа ми ме пита какво беше изследването, на което съм ходила миналата година на хипофизата и тогава се сетих, че имаше несъответствия в разчитането. Не казвам, че това е причината при мен, ама искам да го проверя.
За ИР доколкото знам нямам. Обременяване не съм правила, но кръвната ми захар, инсулина и гликирания хемоглобин мисля бяха в оптимални граници. И нито ендокринолога в Стара Загора, нито Яначкова са имали и капка съмнение да се насочим към обременяване. Ако се сещаш какво друго мога да проверя, АА, моля те сподели. Ако на някой друг му дойде наум в каква посока да проверявам, ще съм благодарна да пише тук или на лично.
Благодаря за подкрепата, момичета.

# 387
Ние искаме да намерим причината, поради която не реагирам добре на стимулацията. Докторът спомена, че е възможно при оголемена хипофиза. Тогава мъжа ми ме пита какво беше изследването, на което съм ходила миналата година на хипофизата и тогава се сетих, че имаше несъответствия в разчитането. Не казвам, че това е причината при мен, ама искам да го проверя.
За ИР доколкото знам нямам. Обременяване не съм правила, но кръвната ми захар, инсулина и гликирания хемоглобин мисля бяха в оптимални граници. И нито ендокринолога в Стара Загора, нито Яначкова са имали и капка съмнение да се насочим към обременяване. Ако се сещаш какво друго мога да проверя, АА, моля те сподели. Ако на някой друг му дойде наум в каква посока да проверявам, ще съм благодарна да пише тук или на лично.
Благодаря за подкрепата, момичета.

Кръвната захар, инсулина и гликираният хемоглобин могат да са в оптимални граници и при ИР. Аз бих си направила все пак едно обременяване.

# 388
Щом двама ендокринолога не се съмняват да имам ИР, не мисля да си самоназначавам обременяване.

# 389
  • Замък сред облаците
Точно рових в профила на този доктор Стивън Палтър дето харесвам - хипофизата и СПКЯ най-вече са сред причините за кофти/недостатъчни реакции на стимулациите, ИР мимикрира СПКЯ. Но това са общи насоки само, няма много подробно инфо.

Общи условия

Активация на акаунт