Сватба по време на великденски пости

• 1 657
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
Съдейки по предишна тема, явно синът й ще се жени, и вероятно без грам познаване на църковният календар, са определили дата, която се пада по време на Великденските пости. И сега се търсят оправдания да е тогава.

# 16
Съдейки по предишна тема, явно синът й ще се жени, и вероятно без грам познаване на църковният календар, са определили дата, която се пада по време на Великденските пости. И сега се търсят оправдания да е тогава.

Възможно е, но Великден е далече. Могат да я променят, ако искат.
Моя позната преди години ми разказваше, че са се оженили с мъжа й точно на разпети петък. 80-те години става събитието, когато имаше хора, които не бяха наясно с църковните празници. Това е друг случай, разбира се, но случайност или не, после се развела. Разказваше ми, че мъжът й (полицай) я заплашвал дори с пистолет.. Детенцето им, 3-годишно, остана при нея. Бащата се върна в провинцията, където бързо направи кариера и пари, поиска да вземе и сина си. Скоро, след няколко години, детето предпочете да иде при него (възможностите на майката в София бяха ограничени за онова време, после си стъпи на краката, даже много добре се наредиха нещата й).
Питала съм я защо го е пуснала детето, защо не се е противопоставила, при положение, че в София щеше да има повече възможности. Каза ми ми, че детето е избрало да иде при баща си, харесало е по-високия стандарт, 2 пъти в годината на море, задоволяване на всички прищевки, лидер сред децата...
И тя не е могла да промени нещата.
Това е само една история, но все пак от толкова дни в годината, да избереш точно на Великден да се жениш, е малко като да се поставиш до бога. Или над него.
После, всеки е свободен как, кога и какво да прави.

# 17
.поради подигравателност трия  уважителния си отговор

Коментарите ви са уникални ..чета и се хилят на глас как един въпрос и казус ,  човешкия ум го изкривява до съвсем различна реалност и то със злоба !

Браво , който може - го може !

Желая Мъдрост на всички

Благодаря за мненията 🌹

Последна редакция: пт, 23 авг 2024, 17:41 от румид

# 18
  • София
Само накрая пропусна: "И нека Силата бъде с вас!" Simple Smile

# 19
  • Melmak
То и ние се смеем. Не сте религиозни, не знаете дори, че по време на пости няма венчавки, обаче искате да уважите нещо, в което не вярвате и не познавате. Потрес!

# 20
Добре ще е поне да уважат гостите, ако те самите не са вярващи. Но след като не са, за какво им е църковен брак? Граждански може да си се сключва по всяко време.

Освен ако притеснението не е само за менюто. Аз не бих се занимава да питам всеки поотделно дали пости.

Последна редакция: пт, 23 авг 2024, 17:00 от Elunaria

# 21

Сина ми е говорил със приятелката си и са решили да изчакат

Но коментарите ви са уникални ..чета и се хилят на глас как един въпрос и казус ,  човешкия ум го изктивява до съвсем различна реалност

Умни хора са младите все пак - хилят се, но са решили да изчакат.
Да са живи и здрави!

# 22
  • София
Защо им е на не религиозни хора църковен брак?

# 23
  • Melmak
Защо им е на не религиозни хора църковен брак?

Защото е модерно.

# 24
Моля админа да затвори темата ми  !

Общи условия

Активация на акаунт