Любители на котки - Тема 197

• 31 963
  • 776
  •   1
Отговори
# 660
Ох, Поми, почти ме разсмя, въпреки ситуацията вкъщи. Твоето коте доста прилича май на моята Изи.
Иначе Мишо само на години е дядо. Всъщност не знам какъв се пада на Изи. Не ми се отдават сложните роднински връзки. Майката на Изи е баба на Мишо. Изи и майката на Мишо са сестри, но от различни поколения.
Какви са Мишо и Изи по родствена връзка? Това ми е било любопитно. Иначе и двамата са прибрани един вид от улицата, останали без майки.
Иска си милата гушкането, тя си е гушлива, но не успява да превъзмогне страха. Излъгах я да хапне четвърт кебапче. Традиция им е да хапнат човешка храна, докато ние вечеряме/ не всякаква, все пак тя е принцеса, а той граф/ , иначе са безкрайно обидени. Той я търси за компания, все пак е по-умния, но тя се крие. На никой стопанин не го пожелавам.
Поръчах нашийник, пък ще видим. Ще споделя дали има резултат, ако го ползваме.

# 661

Това ми е черно бялата красавица Феликс. Черното е по - малко момченце. Ужасно различни като характер, 4 - 5 годишни, кастрирани, ваксинирани. Много си обичам, деца са ми.

Добре дошла в темата! Тук винаги ще ти помогнат. И ако не е нахално - по - често снимков материал и сведения.

# 662
Изи е леля на Мишо, той й е племенник🥰.

# 663
  • Варна

Ето и от мен един черно-бял глезан Simple Smile

# 664
Имам нужда от съвет. Преди 30 минути дадох пауч на котките, всичко беше окей. Отидох при тях след малко и малкият стои свит, опитах се да му дам малко пилешко, не иска, тръгнах да шумоля с пауч - пак нищо. А веднага скача. Някакви идеи? Мисля да ходим към ветеринаря…

# 665
  • In the land of Never Never
Имам нужда от съвет. Преди 30 минути дадох пауч на котките, всичко беше окей. Отидох при тях след малко и малкият стои свит, опитах се да му дам малко пилешко, не иска, тръгнах да шумоля с пауч - пак нищо. А веднага скача. Някакви идеи? Мисля да ходим към ветеринаря…
Ако поведението му ви тревожи, идете. Може нещо друго да е изял, освен пауча, и да повърне, например. Но ако не реагира на нищо, трябва да се види от лекар.

# 666
Така, добри новини. След около 2 часа пак стана и хукна малкият. Много се чудя дали не е от това, че яде като прахосмукачка и не дъвче, някой има ли мнение за онези постелки с дупчици за ядене?

# 667
  • тук и там
От три дни имаме и ние коте-Мая,на 4 месеца.В четвъртък я взехме,бързо свикна,но след няколко дни и предстои полет и пак нова къща.Само за няколко часа свикна с нас,играе,яде и т.н,та се надявам и с новата къща да е така.Искам да попитам на колко време  сменяте пясъка?В четвъртък съм го сложила,чистя го няколко пъти на ден,но вече ми намирисва.Също,ветеринар ли  изрязва ноктите?Мен ме е страх да не и направя нещо,пък и тя няма да даде,но са и много големи.А това е Мая.

# 668
Много е красива.
Малка е, ще се адаптира бързо. Хубаво е, че ще свикне и да пътува. И нашето кръстосва света. Брат ми все казва, че котарака е бил на повече места от него.Joy
Бентото сменям при нужда.Чистим сутрин и вечер. Има значение и какъв пясък ползвате. Някои не абсорбират пиш и самата топка се рони, оттова мирише доста.

Ноктите ги подкъсяваме при ветеринар. Има специални ножички. Ние не смеем, защото нашият е дивак и да не го нараним.

# 669
  • тук и там
Препоръчайте ми хубав пясък,моля.Аз взех първият ,който видях.Става си на топчици какито,но има някакви ситни топчици,които не мога да махна с лопатката,минават през нея.На колко време се сменя по принцип пясъка?На няколко дни,седмица,две,месец ? И вашите котаци ползват ли котешко легло?Купихме и на Мая,не иска да го погледне-а е мекичко и хубаво..Все при нас на спалнята е навряна,или на дивана,но никога в котешкото легло.Simple Smile

Последна редакция: нд, 01 сеп 2024, 09:11 от Кайсия

# 670
Изцяло я сменям и измивам съдчето на 7 дни. Може преспокойно и повече време да изкара, ако постелката е хубава и се почиства редовно.
Имам позната, която я сменя изцяло на 3 дни, разхода за постелка при тях е сериозен.Joy
Води се по самата постелка, ако ти намирисва и е мръсна, т.е. не слепва хубаво пиш я смени и главното трябва да вземеш друга марка пясък. В момента не съм вкъщи и не мога да покажа нашата, а и не намирам снимка. Като сме в България винаги ползваме нея, купувам я от физически магазин.

Котешкото легло нашето ползва само зимата и то задължително е при нас на спалнята. Не я учете така, при нас мъжът ми е виновен. През останалото време спи при нас, главно в краката или до главата на ММ.

# 671
Ами той по-скоро свършва, а не се подменя като пясъка ( преди нямаше бентонит и си зареждахме строителен пясък и той се подменяше). Като махаш буците нали намалява и досипваш от пакета. А като свърши пакета, купуваш нов. Лидълският бентонит е от ронливия. Не го харесвам, но мъжът ми го купува, защото е евтин.

# 672
  • тук и там
Каква постелка?Ау,аз изсипах пясъка директно в тоалетната-открита,класическа,защото така или иначе ще пътуваме и няма да вземаме тази.Нищо не ми казаха за постелка в зоомагазина..Има килимче,но то е пред тоалетната .За каква постелка става въпрос и къде се слага?

# 673
Точно пясъка е постелката.
Директно в съдчето. Има и ароматизатори за тоалетна, ползвам понякога такъв.
Лидълският е отвратителен наистина. Веднъж се подлъгах заради промоция и котката изкара ден с него - ронлив е, праши много. Червена точка отвсякъде.
Кайсия, точно така. Допълваш като намалее пясъка. Сама занапред ще се ориентираш кога е изцяло за смяна.

# 674
Предполагам, че под постелка има предвид това, което ти наричаш пясък, а аз бентонит. Аз ползвам бентонит - бяла глина.

Общи условия

Активация на акаунт