НАБОР 2005 Юристи, медици, финансисти, инженери - всяко дете своя път към успеха да намери!

• 51 741
  • 758
  •   1
Отговори
# 375
Когато бях студентка, вярно, преди 100 години, във всеки случай, друг век и дори хилядолетие, най-нужно се оказа "парти грил". Дори научих интересни, лесни рецепти специално за парти грил

# 376
Аз вече нали принесох багажа да споделя. Бях сложила всичко в кашони и надписани- кухня чинии и чаши/ разбира се, че е чупливо/, кухня посуда, препарати и т.н. Има даже кутия с шивашки принадлежности, ножица и фенерче. Имат и папка с копие на договора за наем и заръка там да слагат бележките за платени сметки. Пък ще видим.
Аз като студентка съм живяла и на квартира и на общежитие, но общо взето е да имаш още едно жилище.

# 377
  • София
Марти, този крокодил е една 40 см плюшена играчка, която разхождаме по света вече 15 години, винаги когато пътуваме с кола, а сега ще качим и на самолета за Белгия. Не можело да тръгнем без него 🙃

# 378
Дали има по-съвременни варианти на парти-грила, че имам един от “наше” време и още си го пазя и ползвам, но май е време да го хвърля…. Аз пък няма да забравя филийките, препечени на полегналата електрическа печка… как я роди таз простотия моята съквартирантка -не знам, но наистина ставаха вкусни!

# 379
Има модерни парти-грилове, да Simple Smile
От този сорт

# 380
  • В средата на времето
Аз така с малка доза умиление се сещам за варения ориз подправен с някакъв бульон и доовкусен кетчуп при сервиране. Толкова много ориз съм изяла студентските години като се сетя.🙄🙂

# 381
  • София
Не знам дали и друга година така са започвали първокурсниците, но си е стрес. От една страна сигурно тези 5 дни по 8 часа математика на ден ще са им от полза, но от друга си е нагъване още от началото...

Така бяхме изненадани преди две години, аз и дъщеря ми, когато получих имейл от НПМГ, че започват седмица по-рано с часове по математика. Провалиха ѝ едно традиционно септемврийско море.

# 382
Дали има по-съвременни варианти на парти-грила, че имам един от “наше” време и още си го пазя и ползвам, но май е време да го хвърля…. Аз пък няма да забравя филийките, препечени на полегналата електрическа печка… как я роди таз простотия моята съквартирантка -не знам, но наистина ставаха вкусни!
Има преди две седмици видях в Практикер абсолютно като от студентските ми години беше. И защо разглеждах на касата една дама беше с чушкопек и реших да видя колко пари е това чудо защото у дома си имаме закачка та така попаднах на парти-грила. Допълвам с закачалки. Аз още разгадавам списъка на втория и третия ред първите неща Thinking
Допълвам закачалки

# 383
  • София
Марти, този крокодил е една 40 см плюшена играчка, която разхождаме по света вече 15 години, винаги когато пътуваме с кола, а сега ще качим и на самолета за Белгия. Не можело да тръгнем без него 🙃
Ха, ха, права е, къде без него. На моята девойка преди 13 години и подариха бяло плюшено мече и от тогава до ден днешен всяка вечер спи с него. Шегувам се, че като си има един ден гадже и мечока ще спи между тях Laughing

# 384
  • Варна
Отсега предвиждам няколни дни рев, докато си събира нещата. Ужасно е привързана към всякакви боклучки, всичко е потребно, вероятно и на новото място. Отделно вече носят и си сменят дрехите със сестра й, и ще има разправии кое на коя е по-необходимо..

# 385
  • Sofia
Много як списък. 😄 Ние караме без, но като пристигнем в Белгия, ще направя един за покъщнината. Супер е идеята за парти грил, ние ще останем без, защото такива уреди май бяха забранени в стаята в общежитието. Плюшковци има и в нашите куфари.

Идеята за подготвителни курсове е супер, преди сто години и аз имах (в Германия), да поизравнят знанията на различните студенти. Обаче тези неща трябва да са ясни поне при записването, ако не още при кандидатстването, а не - сега им хрумнало и хоп - правят го без никакво съобразяване с плановете на хората.

# 386
  • София
Аз, за съжаление, не се справих със списъка на Браян. Ако някой има превод, да метне, моля.

Иначе ние нямаме списък. Добре, че е Игривата слива да ме сръчква на моменти, че можеше и без документи, които са необходими да тръгнем. Днес девойката има среща с едно момиче, с което ще учат заедно. Каза, че другата девойка имала вайб на човек, който е много подготвен и се надява да научи всичко, от което ще има нужда.

Иначе планираме да носи само дрехи. Всякаква покъщнина ще се купи там. Дори прости неща като душ гел, гел за лице, паста за зъби ще се купят там, за да не утежняваме багажа. Предупредих я, че първият ден ще е много дълъг и тежък, предвид, че летим в 6 сутринта, така че да си прибере лошото настроение и да се въздържа от злобни коментари.

Хазяйката й е много мила и готина и ми се иска да й вземем някакъв символичен подарък от България, но не знам какъв. Идеи?

Мисля да принтирам 4 снимки - три на които е с мен, сетра си и баща си и една обща на семейството, да ги сложа в рамки и да й ги дам като започнем да подреждаме стаята. Дали няма да е прекалено?

Тази есен, най-накрая, и аз ще си купя чушкопек. Ще е голям шок за останалите ми съседи, в мега, ултра луксозния блок като го включа на двора.Smile

# 387
Аз пък с умиление си спомням павилиончето пред ТУ-София, в което продаваха банички и боза. Точно вчера обяснявах на щерката, че оцелявахме на това🤣

# 388
Оф, Ети това със снимките е много мило … ама да не я карат на рев — не знам дали е добра идея — поне ги обедини в обща и сведи до 1… Вие не успяхте ли да се вредите в общежитие?

Последна редакция: пн, 26 авг 2024, 16:09 от saffron

# 389
  • София
Ха, ха, права е, къде без него. На моята девойка преди 13 години и подариха бяло плюшено мече и от тогава до ден днешен всяка вечер спи с него. Шегувам се, че като си има един ден гадже и мечока ще спи между тях Laughing
Вашите са момичета,та има оправдание
На синчето"Мечо " е още в раклата със завивки, не е на леглого до него вече,но е близо....колко пъти съм се връщала за него не помня вече/ има го от както се е родил- беше на 5 дни/
Но " Лъвчо"/възглавница е / - си е на леглото при него.Поне не го носи напред-назад....

Общи условия

Активация на акаунт