Металокерамика -коронки

• 366
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте,
Има ли значение видът на металокерамиката за коронки , в смисъл като здравина ,понеже има случаи където падат или се чупят и то седмица след поставянето им.Как ви се струва 250 лв за металокерамична коронка, дали ще е качествено ....или 300 лв за циркониева ...
На други места ми искат 450лв за металокерамика и 550 за цирконии Това предлага един от зъболекарите и ми се струва по евтино всравнение с  много други където ходих

# 1
Циркониеви избери. Металокерамиката ще остане в миналото.

# 2
На мен са ми казвали зъболекари, че металокерамиката е по-здрава от циркониевата.

# 3
Може да е по-здрава, но в чужбина хората масово  си махат всичкия метал от зъбите и слагат керамични, не циркониеви. Не съм чела защо го правят, сигурно в Гугъл пише за причината.
С течение на времето при венеца около металокерамичната коронка се образува сив ръб,  много грозно стои.

Циркониевите фасети/коронки имат монохроматичен цвят, а керамичните 'прозират' - ако се търси естетика,  при много оцветени зъби, по-добре циркониеви. Циркониевите са  и по-твърди от керамичните и от металокерамичните. Но не мога да преценя това дали е плюс за дъвченето. Иначе им дават по-дълъг живот (циркониевите).
Керамичните коронки са най-красиви, и са подходящи за предните зъби, не изменят цвета си с годините. 
Понеже въпросът е поставен металокерамика или циркониеви, аз мисля, че керамични е още по-добре.

# 4
Допитах се до зъболекарката ми по този въпрос, когато избирах вид коронки за 6-ти дъвкателни зъби.
Нейното лично мнение беше, че за дъвкателни зъби металокерамичните коронки са добър избор и не отстъпват на другите, тъй като са двукомпонентни, за разлика от циркония.
Всъщност, каквото и да се избере, зависи най-много от зъботехника, с когото работи съответния стоматолог.

# 5
Резултатът зависи и от материала, и от зъботехника и от зъболекаря.
Още като ги видите на снимка, разбирате, че не е едно и също, да не говорим за здравината на материалите.

Ето "черният венец" на снимка, взета от интернет - металокерамика

Общи условия

Активация на акаунт