Търся дом за бездомно коте

• 741
  • 8
  •   1
Отговори
  • Sofia, Bulgaria
Търся дом за бездомно коте, което прибрах от улицата преди месец. Котето е на около 3 месеца, мъжко, с хигиенни навици. Обезпаразитено външно и вътрешно, с поставена първа ваксина. Оказа се положително за котешки коронавирус, който не е заразен за хората. Подобрява се много бързо - най-вероятно скоро ще бъде с отрицателен тест. В момента е на антибиотик, храни се, жизнено е, всичко е нормално. Има международен паспорт. Социално и игриво. Изключително енергично е, не спира да играе. Когато се разнежи, мърка и се гали. Търси дом, в който да бъде обичано. Аз нямам възможност да го гледам, имам папагал, който вече месец не е излизал от клетката си, а беше свикнал по цял ден да е навън. Котето го напада. Моля се скоро да намеря осиновител, защото съм притисната от времето, ще пътувам, а няма къде да оставя котето.

Последна редакция: чт, 01 авг 2024, 21:41 от bubanka

# 1
И аз съм с папагалско семейство вкъщи, иначе отдавна си мечтая за оранжево коте и то с такива сини очички.
Дано има късмет да му намерите дом, а този, който го вземе ще е много щастлив - поверието гласи, че оранжевите котки носят късмет и пари.
Успех!

# 2
Пробвайте с обява във ФБ с хубави снимки - има различни котешки групи. Може пък да се намери някой познат, за който не се сещате, да си го хареса. Много е сладко котето!

# 3
  • Sofia, Bulgaria
Дори и временен подслон за месец ще е достатъчен, докато теста за корона стане отрицателен. Има жена, която иска котето, но тя има други котки и не може да го вземе преди теста да се негативира. Никой не може да каже кога точно ще стане това, но като гледам колко е енергично котето, мисля че ще е до месец. Това е добър начин за хората, които мечтаят за коте да опитат и да видят как е. Аз имам 10 дни, в които да му намеря дом, временен или постоянен. Отделила съм немалко средства за медицински грижи и ще е жалко да се върне на улицата. Не мога да го оставя в котешки хотел, защото може да е заразно за другите котки. За мед. стационар ми искат по 50 лв на ден, не мога да дам толкова пари...

# 4
В момента от какво боледува? Какво е засегнато? Казаха ти, че се излекува ли? Само положителна проба за коронавирус или инфекциозен перитонит (ФИП) са казали, че има?

# 5
  • Sofia, Bulgaria
В момента от какво боледува? Какво е засегнато? Казаха ти, че се излекува ли? Само положителна проба за коронавирус или инфекциозен перитонит (ФИП) са казали, че има?

Няма инфекциозен перитонит и на практика вече е здраво. Преди седмица имаше повръщане и разстройство заведох го на доктор в понеделник и тестът излезе положителен. Като цяло 3 дни беше с по-малко енергия, ядеше по-малко, но от вчера всичко е нормално. Яде, има енергия в излишък, нормални изпражнения, няма повръщане. Още в понеделник започнахме антибиотик, даваме го и сега, но котето е клинично здраво в момента. Даваме и имуностимулатор. Докторът ни каза, че не се знае колко време ще отнеме да стане отрицателен теста, въпреки че котето е съвсем добре. Чета, че може да отнеме месец или повече. От клиниката могат да ни издадат документ, че е клинично здраво, то е такова в момента.

Последна редакция: пт, 02 авг 2024, 08:54 от Crystalll

# 6
  • София
Има ФБ групи на животни, търсещи дом, активни са. Самата аз осинових преди две седмици кученце от такава група.

# 7

Няма инфекциозен перитонит и на практика вече е здраво. Преди седмица имаше повръщане и разстройство заведох го на доктор в понеделник и тестът излезе положителен. Като цяло 3 дни беше с по-малко енергия, ядеше по-малко, но от вчера всичко е нормално. Яде, има енергия в излишък, нормални изпражнения, няма повръщане. Още в понеделник започнахме антибиотик, даваме го и сега, но котето е клинично здраво в момента. Даваме и имуностимулатор. Докторът ни каза, че не се знае колко време ще отнеме да стане отрицателен теста, въпреки че котето е съвсем добре. Чета, че може да отнеме месец или повече. От клиниката могат да ни издадат документ, че е клинично здраво, то е такова в момента.

Това е хубаво. При нас 2 котки почнаха от ФИП след дълго и скъпо лечение, от които имаха нещо като ремисия, колкото да се обнадеждим и да не спираме, сега трета котка е с ФИП, една с бъбречна недостатъчност, и едвам издържам както мисълта, че сигурно ще си заминат, така и на това, че от много неща се лишаваме ние самите. Ако знам, че животно е сериозно болно и ще ми умре в ръцете, сигурно няма да имам сили да иосиновя такова.

# 8
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте, за щастие намерихме дом за котето Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт