Баба Зима таз година е добра, очарована от Септемврийските деца!

• 19 118
  • 286
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
Здравейте на всички мамчета и сладички бебчета baby_neutral!
Аз съм "новичка"[/shadow] и понеже вече не допълвате списъка ще напиша кратки данни за мен и моето бебе!
Моето съкровище се казва Стилиян, роден е на 20.09.06г. - термин 22.09.06г.
Родихме се 3 670 кг, 51 см. и сме от Пловдив.
Вече сме гооооолееееми на 5м. и 6 дни - 8 250кг., 69 см.!

Мисля да се запиша и в двете теми newsm78!!!
Ако искате да разберете още нещо за нас питайте?! Laughing

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ВСИЧКИ БЕБЧЕТА!

# 76
Здравеите мили мамички вчера ме нямаше бяхме на гости на едно друго бебе цял ден ,направо не ми се пребираше в нас.Другата мама има момиченце и вече ги сватосахме с моето момченце .ХаХа.Мисля да пусна темичка за пюретата,защото ме интересува на тези пюрета на които е нарисувана каничка с мляко дали е адаптирано или е прясно млякото,защото моя скоро се беше обринал и лекарката каза да избягваме до една годинка прясно мляко.
Та някои маминки ако знаят ще се радвам да ми кажат.

Вие захранихте ли вашите Септемврийчета2
Ас съм вече много на пред.Яде плодови,зеленчукови пюрета,каши.А сега почвам да го захранвам и с месни пюренца.Като почнем 6м.От 1 март.
Аиде стига съм ви занимавала с мен.Хубав ден от мен и от малкия Яни.

# 77
Сладурче,честит рожден ден! Бъди много здрава, жизнена, обичана и обичаща!!!   bouquet
ДВВ, какво става с теб? Излезе ли от кофтия период?
Кузманка, аз съм давала пюре от пуйка на Спаси /пюрето е на ХИП и се води пуйка, царевица и картоф/ Определено чисто не му харесва, затова слагам по няколко лъжички във вече познато зеленчуково пюре. Между другото на етикета пише че има добавена йдирана сол, безвредна за бебета. Това обяснява защо н амен ми се услажда, а на Спаси, който е свикнал със сладки или по-скоро неовкусени пюрета му идва в повечко вкуса на месо и солта... но имавреме. Вжно за мен беше да се убедя, че няма алергии и рекации, а за препоръката на док - 3 пъти седмично месо до края на 6ти месец - имаме много време, за да го наложа.
лилиша, на Спаси нослето също от време на време произвежда и събира секрети, но слава богу, досега не е бил запушен. Вечер капвам по няколко капки физ.разтвор и после с клечка за уши по посока часовниковата стрелка. /педиатърът ви настоява да не ползваме аспиратор.../
Това е засега от нас.
Ще хапнем пюре към 12, после отиваме на бизнес среща със Спаси Confused

# 78
  • София - Бургас
Честит празник Сладурче, да си жива и здрава! nbirthday newsm67 Gift
  Стес, Вики, честити първи зъбчета.....Flowers Four Leaf Clover

# 79
Здравейте и от нас с Неси
Честита месечка на Марти.Стефи и Калина.Бъдете здрави и красиви принцески.
Честит рожден ден и на сладурче.Много здраве и щастие
Прекарахме чудесно на срещата.Аз все още не съм качила снимките,но скоро ще го направя.
Мариянка радвам се че сте изкарали добре и с нетърпение ще чакам 5 март за да ви гледам.Радвам се и за Мими,явно наистина има скрити заложби.Пожелавам ти бързо оздравяване на Веси и дано температурата не се повтори.
Денис Направо си страхотна  bouquet
Добре дошли на новите майчета.Да пишете често.
По късно ще се опитам пак да пиша че сме в ревлив период и само се носим,

# 80
Честит рожден ден Сладурче. Бъди здрава и многоооо щастлива!!!  Hug
Честита месечинка на Марти    bouquet
Добре дошла на steli-ssd

Благодаря за честитките за моята принцеса. Не мога да повярвам, че преполовихме годинката  Heart Eyes
Денис, празненството, което сте спретнали звучи страхотно..направо бях готова да тръгвам да го видя този ресторант  Grinning Да пуснеш снимчици.
Ох за книгите ми е болна тема - аз съм маниак на тема четене и сега понеже не ми остава време да чета (понеже мсяка свободна минута чета за изпитите) и направо ми се плаче вече.
Определено първата книга, която силно ме развълнува и остави силен отпечатък върху детската ми психика беше "Дворците на Кносос" , ако не бъркам заглавието, че съм зле с паметта  Embarassed Днес предпочитам книги с историческа и политическа тематика, но списъкът е огромен, така че ще го спестя.
Лилиша, и аз преди време бях задал същия въпрос - общо взето най - много мами ми препоръчаха кафевите капки за нос - май бяха Коларгол, ако не бъркам.

Приятен ден от нас.. и като направя тортата ще пусна виртуална почерпка  Mr. Green

# 81
  • Sofia
Честита месечинка на Марти, Калина и Стефи   bouquet

И честито зъбче на Рая, дано и другите се появят толкова лесно и безболезнено  bouquet

За книгите - любима тема, нали съм си библиотекарка Mr. Green Чела съм толкова много и хубави книги, не мога да определя само няколко, които ще препоръчам на синовете  newsm78 Като малка си спомням че "Маншон, Полуобувка и Мъхеста брада" ми беше много любима - толкова съм я чела, че е без корици и с рисунки около текста, собственоръчни. По късно "Конникът без глава" и "Квартеронката", "Гордост и предрасъдъци"- първата ми книга, в която описваха любовта и много ме впечатли. По късно "Отнесени от вихъра" и "Птиците умират сами"- и книгата и филма. Сега се сещам и за "Доктор Живаго"...Толкова  са много...Обичам руските автори - тежки са им романите, но са страхотни. Детски книги бих препоръчала "Тайната градина" и дори "Пипи"...
В момента чета различни автори, от любимите ми са Изабел Алиенде и Коельо - между другото кумата ми превежда Куельо вече и от миналата седмица в списание "Стори" публикуват притчи от автора. Тази седмица е "Алчност" Peace Но чета и Джон Конъли и Стивън Кинг  Mr. Green
Ай че задълбах, извинете ме, но наистина съм пристрастена към четенето...

Лилиша, и на Марти редовно му е запушено нослето. Слагам физиологичен разтвор. Обикновено става така ако е по сух въздуха в стаята.

На адашката Веси пожелавам бързо оздравяване. И Марти беше с този гаден вирус миналата седмица. 4 дни поддържа температура, после започна и да кашля. Беше на антибиотик, но сега е добре. Още кашля леко, но казаха че е остатъчна кашлица.

Ние - днес започвам захранване с морковче. Най- после...Стискайте палци всичко да е наред, че така съм наплашена. В четвъртък сме при доц. Маринова да уточним по нататък какво ще правим със схемата на захранване и въобще за преглед. Иначе Марти започна да пие гадния Фризопеп, но расте и вече само мляко не удовлетворява нуждите му и огладнява начесто. Мисля и навън да го изведа след около половин час, малко разходка и пазар.

Бебе Дунди, направих редакция на поста си за да ти кажа, че без лекарско предписание не е хубаво да се капят капките Коларгол - много са силни и не са за препоръчване при нормално секретиране без гнойни сополи Peace

Доскоро и приятен ден, че се улях с писане  Mr. Green

# 82
Привет момичета!

Като гледам заглавието на темата и се сещам, че баба зима се сети най-после да се развихри  Simple Smile, което означава по-малко излизане на слънце за нас.

Благодаря на всички момичета които ми отговориха за белезите от секциото.
Teletabis, благодаря за съвета за кремчето. Чувала съм го, ще го пробвам.

Fibi4ka, повдигаш много интересна тема. Много са книгите, които бих препоръчала на дъщеря си да прочете като порасне, но може би най-вълнуващите са "Парфюмът" на Патрик Зюскинд и "Зеленият път" на Стивън Кинг. На последната плача всеки път когато я чета, изпълнена е с толкова на място казани неща, че си казвам - господи това е толкова простичко, толкова точно как не съм се сетила. Има и други разбира се, но постингът ми ще стане досадно дълъг.
За филмите нещата стоят по малко по различен начин. Да, има филми които много са ме разтърсили, (21 грама например), но се съмнявам, че те ще имат същия ефект върху нашите деца, просто защото стойностите в това изкуство страшно бързо се менят.
Надявамсе обаче и дъщеря ми като мен да обича стари филми и да ги гледа с удоволствие,защото за нея днешните ще бъдат доста ретро. Обожавам филмите, направени по пиеси на Тенеси Уилямс (но признавам, че не съм чела самите пиеси), това са "Трамвай желание" (в най-старата му версия с Марлон Брандо) и "Котка върху горещ ламаринен покрив".

Иглика иска внимание - доскоро.

# 83
Здравейте и от нас!

Ирини, благодаря за съвета, но доки каза, че не може с месна локална упойка, защото тази зона е много чувствителна. Оризовата каша с чай мисля скоро да я пробваме.

Вие кога давате на бебковците пюретата - преди кърмене/АМ, след кърмене/АМ или между храненията и В какво количество пюре и кърма/АМ?

# 84
 Благодаря на всички за поздравите, да ви се връща стократно.

Последна редакция: пн, 26 фев 2007, 14:22 от sladur4e*2

# 85
Здравеите милички Hug
Честита месечинка на мъничетата-Калина,Стефи и Марти Heart Eyes
Честито зъбче и на куклата Рая!
Сладурче честит рожден ден и на теб   bouquet
Благодаря на всички мамчета които ме успокоиха относно късното захранване на Дари  bouquet
Иринии-благодаря за съвета ти /кашичка+чаиче/ това го правя от близо седмица но  Дари попринцип не ще нищо друго да приема освен кърма/и то само от гърдата/педиатърката ни твърди че това е проблема на изключително кърмените деца-а именно трудно свикват с какъвто и да е друг начин на хранене освен кърменето,въпреки всички бебочета както виждам се справят доста добре със захранването/явно ние ще сме някакъв частен случаи Wink/
Марианка-  bouquet просълзих се-пожелавам ви повече такива моменти!И бързо оздравяване!
Ави- Hug-и на мен страшно ми липсват миналогодишните разходки/непрекъснато си спомням колко ни беше приятно  bouquet/благодаря ти за пожеланието дано по-бързо се оправим PraynigНямам търпение да се нанесем в новото жилище и да ни доидете на гости заедно с Мила,Ева77 и малкити сладурчета Heart Eyes
steli-ssd-добре дошла Hug
Денис-за пореден път оставам без думи-поздравления за невероятното изкарване  bouquet
Мъжът ми има утре рожден ден и много ми е мъчно че е отново командировка и няма да отпразнува първя си рожден ден като"Тати"заедно с нас-но това не ми пречи да ви почерпя още сега с тортичка ,кафенце и фрешче/жалко че немога да приложа и снимчици Blush/
Това е засега от нас пожелаваме ви слънчев и усмихнат ден Wink

# 86
Vesito, марти е хремав, определено не е от сухия въздух, но сополките са му бистри като водичка.
Бебе дунди, благодаря за отговора. ще питам доки за всеки случай
Ирини, знам че аспиратора за нос е доста агресивен и го ползвам когато мнооого се запуши милия, защото иначе не ми идва на ум как да му изчистя носа. бъркам и с бебешки клечки, но те влизат много малко.
гледах снимките ви от срещата, мнооого сте сладки - нанкащите бебоци така ме умиляват...
ави, ти къде живееш. струва ми се, че съм те виждала в южния парк и близо до пазара красно село. или греша??

Последна редакция: пн, 26 фев 2007, 13:57 от lilisha

# 87
Деси,режимът ни е следния- 5.30-6.00 кърма,9.00-9.30-200АМ+30 гр.плодово пюре,12.30-13.00-зеленчуково пюре-170-190 гр.-колкото изяде,17.00-200 АМ с каша,още не е заместено цялото хранене+30 гр.плодово пюре и 21.00-21.30-200АМ
По правило първо се дава пюрето и после кърма/АМ,колкото иска и постепенно се увеличава количеството пюре и се замества цялото хранене!Плодовите пюрета могат да се дават и като междинни хранения,30мин-1 час,след храненето с АМ или кърма,аз предпочитам да ги давам като десерт,след храненето в 9 и 17 часа!
Дано съм била от полза....  bouquet

# 88
Добро утро от нас. Добър ден за вас! smile3525
Радвам се 4е темата за книгите ви е харесала и точно поради факта 4е има безкрайно много хубави книги, но малко от тях са писани сякаш за нас, конкретизирах така въпроса. Едно време учителят ми по литература казваше, 4е 4овек в живота си трябва да прочете 15 книги. Но докато разбере кои точно, трябра да прочете най-малко 150! Ето и част от моите 15!
Книги:
Малкият принц, Екзюпери – травиално, но факт!
Илюзии, Ричард Бах – от всичките книги на Бах тази ми е най-систематизирана и някои мисли в нея са уникално вярни.
Портретът на Дориан Грей, Оскар Уайлд – разговорите между лорд Хенри и Базил са невероятни, както и стила на Оскар Уайлд!
Степният вълк, Херман Хесе – открих доста от себе си в първата част на книгата.
Живот сред хималайските учители, Свами Рама – зарадвах се да прочета, че хималайските учители мислят като мен.... Laughing
Време разделно, Антон Дончев – заради всичко в нея!
Филми:
Общество на мъртвите поети – събира целият ми мироглед в 2 думи - Carpe diem!
Ромео и Жулиета – невъзможната любов ме очарова. Пожелах си да я изживея. Изживях я и повярвах в Любовта завинаги....
Хапки от реалността – заради именно малките моменти в живота...”Какво му трябва на човек – едно кафе, няколко цигари и малко празни приказки”...
Големите надежди – всичко в този филм от музиката до зелените дрехи на Естела са ужасно вдъхновяващи.
Невероятната съдба на Амели Пулен – защото ти се приисква да бръкнеш с пръст в делата на Съдбата и ако опиташ разбираш, че е възможно...

Е сега ме познавате доста добре!Любимите книги и филми са едно от нещата, които най-добре описват човек!

Have a nice day!  bouquet

# 89
Весито, благодаря за уточнението, bouquet

Деси, аз пюрето го давам преди кърмене, като по принцип като стигнем до количество от около 125 мл и повече вече се замества едно хранене. Алексал ти го е обяснила добре, така че няма да се повтарям  Hug

Фибичка, определено те опознах по - добре  Hug

Общи условия

Активация на акаунт