Баба Марта отива на гости в ГЕРМАНИЯ - (16)

• 13 613
  • 276
  •   1
Отговори
# 195
Здравйте мадамами и тате грами!
За малки и средноголеми пакети препоръчвам Хермес. По изгодно излиза от пощата, особено ако си разпечаташ сам в къщи бланката.
Бебешката седалка обаче и аз бих пратила по пощата, при тези размери там ще е по-евтино....

С Хермес исках да пратя преди седмица нещо до България. За съжаление те не доставят там.

Лисунке, аз скоро се запознах с един българин в Еър Берлин, който също е "фест", иначе познавам трима студенти и съм чувала, че едно девойче също говори на български.

Вечерницата, от воеводския град съм Mr. Green

Мили, пратих ги на бокс-а  Grinning Дано свършат работа. Благодаря за поканата, но няма как да отида на откриването.

# 196
Здравейте немски мами,
съжалявам че така се намесвам в темата, но имам един въпрос към вас. Ще пътувам сама с детето до БГ и искам да попитам дали ми трябва пълномоЩно или някаква декларация от баЩата (германец), че е съгласен да я иzведа иzвън Германия. Детето е родено тук (в Германия) и е с немски паспорт.
Немските власти не иzискват никакъв подобен документ, но българите - виждала съм на границата, че искат писмено раzреШение от другия родител.
Благодаря ви.

# 197
Привет Таня  Hug
Следващия път те моля да не се иzвиняваш.
Всички немски мами са добре дошли в нашата пъстра и бъбрива компания.
За всичко, което те вълнува, можеш да споделяш и да питач.
Сега щом детето има вече немски паспорт, няма да имаш нужда от друг документ от бащата.
Със самото подписване на документите zа иzдаване на паспорта, таткото си е дал съгласието детето му да напуска свободно страната с теб.
Българите искат такова раzрешение само zа родители от други страни или с такива с раzличен статут от нашия.

# 198
  Ей, като казахте за пълномощните... Такова може ли да ни издадат в България, защото ние
ще пътуваме без таткото и в двете посоки, но той ще дойде за известно време? Българи сме.

# 199
А чужденците трябва ли да се регистрират
в България или това е отпаднало?

Здравейте, активни мами,
аз съм на зор и си трайкам.

# 200
А чужденците трябва ли да се регистрират
в България или това е отпаднало?

Здравейте, активни мами,
аз съм на зор и си трайкам.
Къв ти е zора, бе мадам?

Отпадна това с регистрирането на чужденците.
Поне моите миналото лято никой не ми каzа на влиzане zа това, а на иzлиzане никой не ми поиска адресните бележки.

Анна в. при вас май ще се налага да имате пълномощно. Нали и двамата бяхте българи?
Малена с бг паспорт ли е или е вписана в твоя?
Ако е вписана в твоя, мисля, че може и беz.

# 201
 Вечерница, благодаря zа бърzия отговор  bouquet!
Имам ли питанки, винаги Ще ги отправям към вас. Лека вечер и всичко добро  Sunglasses.

# 202

Анна в. при вас май ще се налага да имате пълномощно. Нали и двамата бяхте българи?
Малена с бг паспорт ли е или е вписана в твоя?
Ако е вписана в твоя, мисля, че може и беz.

В български паспорти няма вписване при родителя. Сега се сещам, че обсъждахте снимките - ние ги направихме в домашни условия. Сложихме Ясмин да легне на един сив чаршаф и я снимахме отгоре. Става много по-лесно отколкото да накараш малко бебе(тя беше на 2м) да седи мирно Peace

# 203
  С отделен паспорт е. Просто не знам дали може в БГ да се изкара пълномощно,
вместо да се ходи до консулството пак. Снимките не можах у дома да ги правя,
че нямаме цветен принтер. 100% щяха да са по-добри. Mr. Green

# 204
Аз тая реклама на Йелоуштром не съм я гледала, но на рекламата на 3,2,1,майнц  пък аз видях част от Сънчо - едни елени със шейна дето се качват нагоре и изчезват към звездите?

Вечернице, ти щеше да даваш списък с хомеопатичните Hug
Не съм zабравила, ама съм още на компа на мъжа ми и ми е много трудно.
Исках да го сканирам, да го прехвърля на тхт или пдф и така да го пусна, че ме мърzи да пиша Embarassed

За мелодията на Сънчо да кажа.
Чисто авторска работа си е на Петър Ступел.
Не ми се вярва да си е дал авторските права посмъртно на Йело.
Виж zа Тръгнал кос и аz бях оzадачена, ама не е само тя, дето се подвиzава мелодично и при нас.

# 205
Привет , ама че дъждовно. От миналия петък боледуваме и сме си у дома с грип  Sad
Лсика, каквито и кахъри да са те налегнали, успешно да ги пребориш.  И да ти кажа не бях се сетила за варианта, който Зима каза , но е интересно как ли ще реагират.
Татяна , аз пак за райзетата - кажи ми моля те , ако има в името при букинга сб-ркана буква (1 име ) проблем ли е? ЙЕната от бюрото каза, че до 3 б. нее проблем, от друга страна оподо искат имената по паспрт ...

# 206
Ве4ернице, мерси zа полеzните съвети zа Ебей.   bouquet

Регистрация на 4ужденци не  се иска и никой не те пита. Става дума zа временнопребиваваЩи в страната, а по паспорт се вижда кога 4ужденеzъте вляzъл в БГ.

РаzреШително от единия родител се иска само от българските власти, когато детето напуска страната (БГ) с другия родител. Става дума zа дете българ4е. РаzреШителното се вади при нотариус, става бърzо и не трябва никакви ппеводи и легалиzации, тъй като само българито го искат. И немпремено да имате копие с вас, 4е българите си прибират едно копие и ако нйамте такова ви вzимат оригинала.

# 207
Добър вечер, ибейски хардкорки,
добър вечер тайфуни с нежни имена.
Грами.
Вивита заговори за оподо. Снощи, а и днес
се опитвах да бухвам. Дава ми една цена,
две минути по-късно друга, след още четири
пада пак, после се вдига, после забравили
летищните такси, много изнервящо. Днес по
едно време май ги бяха хаквали, забиха.
Много се изнервих.
Досега съм бухвала безпроблемно Луфтханза
и Кондор. Те, вторите, и те били Луфтханза.
Още ми държи обаче влага варненските им
партньори как ми разкатаха фамилията преди
година и половина, та лекувам алергия още.
Както и да е. Нищо не бухнах с оподо.

# 208
Малееееееееееее, как са те овълчили тия от Оподо ooooh!
Чак от Лиска да станеш Вълка.
Раzбирам ти раzдраzнението.
Не е лесно да правиш на баламурник скорпион.
Събуй чепика дето те стяга и удари една беzалкохолна бира. Peace

# 209
Събуй чепика дето те стяга и удари една беzалкохолна бира. Peace

Иде ми да издухам прахта на онуй
имане от снимката с мартеницата.
И без друго само мене ме чака, та
чак прах и паяжина хвана. ссссссс.

Общи условия

Активация на акаунт