Кандида...

• 969
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте!
След микробиология на фецес се установи наличие на масово количество Кандида в чревната флора.
Симптомите са основно диария типична за бактерията по описаното в здравните статии.
Изписаха ми Микомакс и Омнибиотик, но нямам особено подобрение.
Моля за всякакви съвети как да се справя с тези гадове-диети, илачи и тн...
Благодаря!

# 1
Направена ли ти е антимикограма, т.е. на какво са чувствителни гъбичките?
Каква беше схемата с Микомакс?
Гъбичките в червата са много упорити и често не се повлияват от 1 курс антимикотици?
Иначе - диетата трябва да е ниско въглехидратна - т.е. всякакво сладко, бяло брашно и т.н. трябва да се изключат.
Аз лично пия и Ентерол след приключване на антимикотиците, освен пробиотик.

# 2
Не е направена антимикограма,директно ми изписаха Микомакс 3 таблетки през ден.
Днес ми беше последната. Ще започна и Ентерол освен пробиотика и утре ще ходя за още едно мнение.

# 3
3 капсули са много малко.
Аз при единия случай пих 14 дни всеки ден.
Тъй че - отивай на 2-ро мнение.
Лошото е, че не са ти направили антимикограма.
Иначе - по принцип чревни кандиди се оправят доста добре от Нистатин, но нека лекар да направи схема.

# 4
Благодаря,Мила!

# 5
Здравейте от няколко месеца имах бяло течение всеки ден едно гъсто течение като извара , отидох на лекар юни месец прегледа ме и каза че съм била пълна с гъбички, изписа ми ИТРАКОНАЗОЛ за 10 дни и клотримазол.... и няколко месеца нямах никакво течение даже бях забравилаа за него , нооооооооо от октомври месец насам всеки ден съм със бяло течение и с мъжа ми правихме опити за бебе, но спряхме откакто имам течение. Въпроса ми е следният може ли като имам течение да забременея, ии това бяло течение никога ли няма да се излекува???

# 6
Здравейте,
Проблемът ми започна на 20 ноември. Получих вагинална кандидоза, която още на първия ден започнах да третирам с МИКОМАКС 150 орално (една таблетка на първи ден и втора след 72 часа), ГИНО ПЕВАРИЛ 150 (вагинално в 3 последователни вечери), КАНЕСТЕН крем кожно. След проведената терапия продължих с поставянето на глобули за възстановяване на влагалищната флора. Влагалищната кандидоза бе успешно овладяна.
На следващата седмица получих сериозно подуване на корема, придружено с газове, запек ( по принцип съм с редовен стомах с изхождане всеки ден). Започнах прием на ДУСПАТАЛИН 200, КОМФОРТЕКС и пробиотик. След около седмица терапията даде резултат, подуването и запекът изчезнаха. Спортувам редовно, на 38 години съм, 173 см, 56 кг. По време на стандартна тренировка за крака усетих нетипична силна болка в коленете. Преустанових тренировката. Миналата сряда вагиналната кандида отново показа симптоматика, при което отново взех МИКОМАКС 150 орално, ГИНО ПЕВАРИЛ 150 вагинално и КАНЕСТЕН крем. Успоредно с това взех нов пробиотик на марката bio-kult - Candéa, който в състава си има екстракт от грейпфрут 260 мг и екстракт от чесън 120 мг в дневна доза. Коремът отново беше подут с наличие на газове. Два дни по-късно към терапията с пробиотик добавих продукта на weightworld candida support, с няколко основни съставки каприлова киселина 200 мг, розмарин, чесън, канела, кварцетин, мащерка, риган, цинк. Още на следващия ден след приема изхождането ми беше много по-пълноценно и обилно, усетих подобрение на цялостното състояние. За съжаление този понеделник след двудневен прием на двата медикамента bio-kult candéa и candida support на weightworld усетих изключително тежки симптоми включващи главоболие, световъртеж, мозъчна мъгла ( с епилепсия съм за която съм приемала в рамките на 6 години ФИНЛЕПСИН 200 и ДЕПАКИН ХРОНО 500) като по време на лечението с антиконвулсантите не съм получавала пристъпи. От около година по заръка на лекуващия невролог съм прекратила лечението след чисто ЕЕГ. Нямам пристъпи и се чувствам добре.
След двата препарата bio kult candea i candida support от понеделник по време на главоболието получих на няколко пъти епилептична аура. Вторник бях с разстройство. Прекратих приема и на двата медикамента и ги замених с обикновен пробиотик Opti 6 на Lacto flor. Коремът отново беше подут, усещах втрисане, много тежко главоболие, умора, сериозни ставни болки.
Снощи викнах линейка. Измериха кръвно, пулс, температура. Всичко бе в норма. Лекарят видя езика ми, който е обложен с налепи, струпвания на кандида, болки в гърлото. Очите ми са сухи и щипят според лекаря от бърза помощ кандидозата се е разпространила на няколко места- влагалище, черва и орално. Предложи ми на сутринта да занеса копрокултура от фецес в лаборатория. Сутринта взех пробата и бе занесена в лаборатория. Чакам резултати. Докато взимах пробата по изпражненията ясно се виждаха множеството струпвания на кандида. Въпросът ми е възможно ли е цялата тази симптоматика от началото на седмицата да е Херцхаймер реакция в отговор на двата антимикотични препарата? Ако е така удачно ли е да се продължи приема им с цел изчистване на кандида и възпрепятстване на навлизането й в кръвния поток, с последващи кандидози на важните органи - енцефалит, ендокардит и тн.
Нужно ли е при такава тежка симптоматика освен копрокултурата да се направи и хемокултура с цел изключване на варианта кандида да е навлязла в кръвта? Вчера се свързах с д-р Радослав Тошков ( функционален лекар), завеждащ Detox center клиниката, която изпраща проби в лаборатория в Германия, чрез която се прави цялостен анализ на микробиома, наличие на патогени, различни състояния и тн.
За жалост лабораторията е Германия вече е излязла в празничен отпуск, а и изследванията стават готови след 2 седмици. Имам записан час с д-р Тошков на 23.12. Оставих копрокултурата в лаборатория  Синево.

Молбата, която имам към Вас е според изложената информация дали отговаря на Херцхаймер реакция, удачно ли е да се продължи приема на bio-kult  candéa и candida support с цел унищожаване на кандида. Има ли възможност кандида да е навлязла в кръвта (често срещано явление ли  е) и ако е така трябва ли да се извърши незабавна хоспитализация ?
Благодаря Ви сърдечно предварително.  Пожелавам Ви здраве, светли празници и весело посрещане на новата година.

Поздрави,

# 7
Здравейте, на всички борещи се с кандида.
Искам да попитам дамите с партньори дали те се тестват и лекуват или само жените. За последните 7 месеца правя три пъти инфекция с кандида и се чудя дали не трябва партньора ми да се изследва? Последните два пъти ми изписват по една таблетка дифлукан през три дни, общо 3 таблетки и една за него и то защото аз настоявах.

# 8
Здравейте, на всички борещи се с кандида.
Искам да попитам дамите с партньори дали те се тестват и лекуват или само жените. За последните 7 месеца правя три пъти инфекция с кандида и се чудя дали не трябва партньора ми да се изследва? Последните два пъти ми изписват по една таблетка дифлукан през три дни, общо 3 таблетки и една за него и то защото аз настоявах.
Лятото имах кандида, но странното е, че не ми бяха пуснали антибиограма, а директно ми изписаха овули с антибиотик. Лекарката каза, че не е задължително и мъжа ми да има, но е добре да пие еднократно хапче, което той отказа.
Някой пил ли е профилактично Био -Култ кандеа?

Общи условия

Активация на акаунт