Лале ли си, зюмбюл ли си? Или това ли е началото на новото “нормално” в спорта?

• 41 336
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 780
  • София
Съмнявам се. МОК са коне с капаци. За тях хромозомни нарушения няма. Щом някой е роден мъж/жена, значи е такъв и точка.

# 781
След 4г. тарикатите ще са повече и поне ще има истинска борба за медалите между ХУ жени, а не като сега още преди да са стъпили на тепиха да се знае къде отиват златните медали. Разбра се и че освен на мъжка сила ХУ жените се радват и на съдийска подкрепа.

# 782
Съмнявам се. МОК са коне с капаци. За тях хромозомни нарушения няма. Щом някой е роден мъж/жена, значи е такъв и точка.

Точно поради тази причина ти казва, че имат зелена светлина....

# 783
  • София
Освен ако МОК не си извадят главата от пясъка и не признаят, че освен ХХ жени, XY мъже има и други варианти, и не ги отделят.

# 784
  • Пловдив
След 4г очакваме иманета и в женската борба, щанги и всичко що изисква сила и мощ. Зелена светлина за хора с подобни хромозомни нарушения.
Сила и мощ или бързина изискват повечето спортове. На практика освен стрелба, където до края на 70-те не е имало разделение, конен спорт, където нямаше поне до 90-те, докогато следях спорта активно, и гимнастиките, където от жените се искат по-различни качества от сила (гъвкавост и т.н.), няма спорт, където биологичен мъж да няма предимство. Всички помнят, че сестрите Уилямс (жени с малко излишно самочувствие май) не успяха да победят мъж, който беше номер сто и нещо в ранглистата на мъжете, докато те бяха на първите места - отвя ги и двете. Комшията Пенчо, който играе любителски тенис, ще го победят, но не е там работата.
МОК няма избор, освен да направи свестни критерии кой е биологична жена - не са нужни според мен други категории, - или, както изглежда, ако не - женският спорт на олимпийски игри ще залезе, а авторитетът на МОК ще се подкопае.
Биологичните жени може да почнат след време да си организират други игри. А може и да дойде шериатът и да им забрани изобщо спорт пред публика (така се майтапим с мъжа ми, иначе дано не става). Wink

# 785
Не просто жена от консервативна мюсюлманска страна се имаше предвид. Според коментара даже и американка не би си позволила подобно нещо. А сме виждали не една и две такива жени в момент на радост след победа. Аида е онагледила.

Интересно ще ми бъде как ще приключи този казус.
Ако тайландците наистина заведат дело срещу ИБА, вероятно ще се наложи да се правят тестове, да се привеждат доказателства.
И все пак, не възлагам големи надежди за разплитане на двата случая. Дано поне скандалът доведе до приемане на по-ясни и категорични правила, които да не оставят място за тълкувания и спорове.

Последна редакция: нд, 11 авг 2024, 00:44 от Не се сърди, човече

# 786
Никой не се е съмнявал, че тази госпожа ще победи, по-скоро обратното.
А другата ще съди - тъкмо ще разберем истината, поне за нея. Както написах - имам предвид биологичната истина, не нейните политически убеждения и фантазии.

# 787
Добре, оказва се, че разкрепостените американки, българки и японки правят такива неща, обаче те така или иначе не са обект на тази тема.
В крайна сметка става въпрос за ХУ жена от Алжир - мюсюлманска държава, чието семейство е мюсюлманско. Тази снимка как отговаря на този профил на човека от Алжир, който твърди че е жена?

# 788
  • София
Не знаех, че религията е важна в случая.

# 789
  • Далечният изток
Аз коментирах доводите, които са просто изсмукани от пръстите, защото вече виждате доказателства навсякъде, а те нещата не са толкова прости...
Мисля, че истината, каквато и да е тя, ще излезе наяве в един момент, няма как след като се разрази такъв скандал. Аз още в първия си пост в темата за ОИ писах, че вина за това, което се случва имат МОК и дано се реабилитират, че иначе.... лошо за олимпизма като цяло.

Последна редакция: сб, 10 авг 2024, 10:30 от AIDA_N

# 790
  • Пловдив
А, ич не е важна, не. Wink
Затова в някои държави с тази религия жена не може да излезе сама никъде навън, не да се качи на раменете на чужд мъж.
Алжир не е точно от тях (дето жена не може да излезе сама), но и там си оставя отпечатък религиозната традиция. Както споменахме, трупаме индиции, а не категорични доказателства (прилича на мъж, бие силно, не се забражда и се подстригва късо освен това...), които обаче станаха доста за основателно съмнение. Башка унгарецът и таджик ли беше другият, дето казали нещо.

Последна редакция: сб, 10 авг 2024, 10:10 от Магдена

# 791
Скрит текст:
Аида - жена мюсюлманка от консервативна мюсюлманска държава се имаше предвид.
Имаше се предвид, че дори и разкрепостените американки не биха направили подобно нещо.
Доводи сър... Grinning
VS
Скрит текст:
Еха! Каква нормална и обичайна поза за мюсюлманка! Жена, а?

Точно разкраченА мюсюлманКА се имаше предвид. Сър...

# 792
  • Далечният изток

Ето я истината за наглия мъж на когото ще платят за това, че публично бие жени с благословията на организаторите на олимпиадата. А едно време даже са спирали военни действия по време на игрите.
Тази снимка казва всичко и без научни доказателства. Бурките може и да не са задължителни, но човек по шорти и по потник, при това мюсюлманин, на раменете на мъж пред милиони зрители е всичко друго, но не и жена. Това и най-разкрепостената американка не би си го позволила.

Извинявай, коментирах този пост.

# 793
Този аргумент за религията му беше ваш. Четете си какво пишете! Тя щом Миленака на 53 страница забрави какво е чела по биология.... А до преди това много ги разбираше XY, физиология и тн. Алжир му е обещал 180 милиона, ако спечели златото. Още в началото писах, че става въпрос за много пари! Медала няма да му го вземат, както също писах, той представлява страната си! Скандала ще е много голям и политически, ако докажат, че е мъж! Просто няма как да стане! Лошото е, че такива джендъри ще продължат да се състезават срещу жени, които всъщност са дискриминирани точно по полов признак!

# 794
  • Пловдив
Да, за най-разкрепостената американка е прекалено, аз коментирах другия.

Общи условия

Активация на акаунт