Къде да отседнем в Родопите и какво трябва да се види непременно - 12

• 30 246
  • 284
  •   1
Отговори
# 270
  • Пловдив
Не ми се е налагало да търся хранителен магазин, но със сигурност ще има някъде наблизо. Самият хотел е в централната част, не е някъде в околностите.

# 271
Хотел Медика е приличен. Бяхме там на тиймбилдинг, не беше зле. За минералния басейн не съм сигурна, трябва да се провери.

Отзива ми е стар но ...преди 7-8 години отседнах в този хотел .Такава грешка - доколкото знам неговия басейн май е единствения там и е със свободен прием - познайте какво става!?По време на моя престой бе пълно с турци от Турция - я си представете мъжа по бански , жената с дългата рокля и забрадка в басейна - въобще фантазия....претъпкато - освен да си прав за друго няма място. Аналогично за сауната - препълнена ...Не съм ползвала масажи, ресторанта също не бе кой знае какво.Наистина по добре в Пампорово

# 272
  • Пловдив
Мисля, че от тук съм получила някога информация, но не помня.
Ставаше въпрос за препоръка за заведение с хубава кухня в района на стъклената панорамна площадка на меандрите на Арда.

# 273
Здравейте! Предстои ни пътуване с кола от Велинград до Асеновград като целта е посещение на Бачковски манастир и Кръстова гора. Кой път би бил най-кратък, подходящ?

# 274
Здравейте! Предстои ни пътуване с кола от Велинград до Асеновград като целта е посещение на Бачковски манастир и Кръстова гора. Кой път би бил най-кратък, подходящ?

# 275
Благодаря! А пътищата през Пещера, Кричим, без да се минава към Пловдив стават ли или са неподходящи?

# 276
Пътя от Велинград през Батак и Пещера (без Кричим) става, хубав е, ремонтиран, но е с повече завои. Преценете си дали ви пречи или не

# 277
Подкрепям — пътят през Батак и Пещера наистина е хубав, особено напролет. Ние го минахме миналата година с колата и децата — заслужава си спирката при язовир Батак за малка разходка. По принцип Родопите са ни любимото място за кратки почивки. Ако някой планира ходене към Бачковския манастир — от Пещера нагоре пътят е доста по-гладък и бърз, отколкото си мислех. Само внимавайте с козите по пътя Simple Smile

# 278
Здравейте! Някой запознат ли е с пътя към Чудните мостове, около тях има ли място за кратък пикник?
Благодаря!

# 279
В предаването "Туризъм" по БНТ представиха интересна локация в Родопите – гробът на магарето на Настрадин Ходжа. Yum На метри от него е изворът на река Арда. Близо до Смолян е.

# 280
Здравейте! Някой запознат ли е с пътя към Чудните мостове, около тях има ли място за кратък пикник?
Благодаря!

Ние ходихме миналото лято. Пътят е нормален за местността. Карате бавно, на моменти доста бавно, така че бъдете търпеливи. Пикник не сме правили, но със сигурност ще намерите подходящо място. На мостовете има ресторант - беше пълно, като ходихме, но ние само по един сладолед хапнахме.

# 281
  • Варна
Благодаря!
На входа на село Забърдо има зона за пикник

# 282
  • Близко съм
Здравейте , птедлагайте места за сам човек и като разходки, преходи и като отсядане.
От Пловдив съм, с кола сама жена.
Другото, също което ме интересива и дали има някъде да се запиша на екскурзии тук или в чужбина?

# 283
Здравейте , птедлагайте места за сам човек и като разходки, преходи и като отсядане.
От Пловдив съм, с кола сама жена.
Другото, също което ме интересива и дали има някъде да се запиша на екскурзии тук или в чужбина?

Препоръчвам ви Бюро за пътувания и туризъм Пълдин. Преди четири години ходихме с тях на почивка в Родопите. Спахме в село Арда и оттам всеки ден с водач ходехме някъде - качвахме се на Родопски Ком, ходихме на пещерите Надарска, Голубовица и още някаква, Каньона Горло и по някаква река вървяхме. Имахме невероятен водач - сърцат човек с внимание към всеки от групата. А групата бяхме около 20 човека, от които 7-8 деца възраст на около 10-12 години, едно бебе на 2 години, едно куче и възрастни между 25 и почти 70-годишни от всички части на България и не малко живеещи в чужбина (като нас - аз бях с майка ми на 67 години и сина ми на почти 10 години). Страхотно изкарахме и се запознахме с чудесни хора.

# 284
За сама жена по-скоро места, които са по-посещаеми, не че нямам познати жени, които скитат сами из дивото, но се броят на пръсти.
За Родопите в района на Триград и Ягодина е ясно какво е модерно и масово посещаемо - Ягодинската пещера, Дяволското Гърло и Орлово Око.
Но там в този район има и други интересни локации, които не са пренаселени - връх Виденица над село Чала (може да се стигне и от Буйново), село Кожари над Буйново и село Водни Пад над Триград. И от тези двете села може да направите пешеходен преход до извора на река Въча, който е много близо до границата с Гърция (200 метра) и си има маркиран маршрут.

Общи условия

Активация на акаунт