Къде да отседнем в Родопите и какво трябва да се види непременно - 12

• 37 973
  • 345
  •   2
Отговори
# 330
  • Велико Търново
Нашето пътуване към Родопите наближава и започвам да оформям план програмата 😊
Ще бъдем с дете на 3г, което вече е ходило на няколко кратки екопътеки, но все пак не искам да включвам някакви дълги преходи (Чаирските езера искам да видим, но няма да е този път).
Та, събирам идеи, изходната точка ще е Пампорово, ще имаме три пълни дни. Единия мисля ферма Санта Клаус плюс обсерваторията Рожен. За втория си мисля Момчиловци- не сме били там и всякаква информация ще ми е полезна. Третия ден още не мога да наместя- дали до Върбово с някаква междинна спирка, дали до Гела пак с някаква спирка (в тази посока само в Широка лъка сме били).
Може и нещо друго, за което се сетите наоколо. Пещерите ги изключвам, ходили сме, а и изобщо не ми се влиза по тъмниците. Искам гледки и природа ❤️
Каньонът на водопадите ни е много на сърце, но мисля, че е малка още за там.
Препоръки за хапване също ще са полезни.
Благодаря 🤗

# 331
Един полуден може самото Пампорово с кулата Снежанка. Гледките от нея са великолепни, а долу около кулата има хубава поляна за разходка на детенце.и някаква игра с топка или подобно.

# 332
Каньонът на водопадите не е нещо трудно или дълго... Щом сте ходили вече по пътеки...

# 333
Може да отидете до Смолянските езера, до Смолянския водопад, екопътека Невястата или Смолянската крепост+ манастир Свети Пантелеймон, Орфееви скали. Ако ходите до кулата Снежанка може да се отбиете и до язовира.

# 334
  • София
Момчиловци си заслужава един ден. Пътеката до Дупчов камък и Кърджалийски камък е с прекрасна панорама към селото. Музеят на Илюзиите е с чудесна беседа на кръгъл час. До него етнографският музей също е доста интересен. И там взехме беседа, останахме много доволни. Хареса ни на Момчилова крепост. Случайно бяхме отседнали до най-красивото от Смолянските езера. На картата се води с името "Лагера". Близо е до комплекса Маутийн Лейк. Препоръчвам да се види езерото. Красиво е по всяко време на деня. Приятна почивка в Родопите!

# 335
  • Пловдив
Предложенията на dormina са много подходящи за дете.
Каньонът на водопадите за мен е трудна пътека, въпреки че с мъжа ми ходим много. Не по екстремни пътеки, но ходим. Тази пътека беше единствената, от която си помислих, че няма да имам сили да се върна и ще остана горе. Не мисля, че става за 3-годишно дете.

# 336
  • Асеновград
Щом искате гледки идете до Хайдушки поляни /Имарет дере/ има прекрасна гледка карай езерото. Може да се качите до паметника или да се разходите до някоя от хижите - Момчил юнак или хижа Преспа.
https://maps.app.goo.gl/GoAc3QtQDiUHURnBA

# 337
  • Пловдив
Каньонът на водопадите  сме го правили с дете под 2 години, с носене. Момчилова крепост също с носене на места.

# 338
  • Велико Търново
Благодаря за включванията.
Снежанка, Орфееви скали и наоколо ми е вариант за третия ден, но там сме били преди детето и ако намеря нещо ново подходящо, ще сменя. Иначе да, там е лежерно и с хубави гледки.
Момчиловци и аз го мисля цял ден, точно Дупчов камък и музеите гледах, ще погледна и другото място.
Каньонът според мен не е за дете на 3 категорично, не искам да я носим, а по скоро нещо лежерно, тя да ходи, ние да гледаме и да напълним душите.
Момчилова крепост ни е едно от най-любимите места, но май идва далеч от Пампорово и като сложим и необходимостта от обеден сън, не знам дали ще успеем
 Хижа Момчил юнак съм заплюла отдавна, от тези Хайдушки поляни има пътека до там ли? Ще погледна. Понеже мястото не ми известно, става ли за ниска кола?
Ще имаме закуска и вечеря, та ако имате препоръки за проверени места за хранене ще е чудесно.

# 339
Ние бяхме в Момчиловци миналата година и не мисля, че изкарахме повече от три часа там, при положение че един час обядвахме. Посетихме музея на илюзиите, който е много интересен, но не и за дете на три години. Посетихме и музея до музея на илюзиите, който е застинал някъде през петдесетте години на миналия век, но пък госпожата на касата беше много мила и много добре си побъбрихме. Искахме да влезем в някаква прословута стара църква, но тя беше затворена. В центъра, в един ресторант с тераса навън хапнахме страхотни пълнени чушки (аз) и пилешка пържола (за сина, който я изяде, без да мрънка, което се случва веднъж на пет години).

# 340
  • Асеновград
За дете под 5г. музеите не са нещо което представлява интерес, за мен и обсерваторията не е подходяща за дете. Но всеки сам си преценя. В момента с младежа на 12г. сме на фаза повторно посещение на забележителности на които съм го водила, като по малък, но се оказва ,че няма спомен за това.
Скоро не съм ходила до хайдушки поляни, пътя е черен след Картола, но ставаше за ниска кола. Посоката е от Рожен, към Обсерваторията, и се продължава по пътя за направо след разклона за нея. Можете да ги съчетаете в един ден.

# 341
  • Пловдив
Природо-научните музеи частта с препарирани животни на повечето деца са интересни.
Много хубав е този в с. Черни осъм /не е за темата, защото не е в Родопите/.

# 342
Здравейте, дали някой има отзиви за този хотел https://hotelmodar.bg/ в Девин? Благодаря.

# 343
От МОДАР конкретно - не, но бяхме една седмица в Девин и въпреки скептичните ми предварителни очаквания , останах очарована от този град.
Хубав парк за второ сутрешно кафе карай реката, хубав център с площад и пейки, басейни за плажуващите, екопътеки за планинарите, чист въздух, изворна вода и прекрасни местни сирена, кашкавали и масла.
Ние повторихме екопътека Струилица без Калето /Самодивското пръскало и Мечи водопад са стръмни, а вторият е пресъхнал/, минахме екопътека Червен камък с великолепен изглед над Девин, водопад Късак - много стръмно, но с прекрасна гледка и пейки с беседка горе над селото.
Бяхме в на сладкарница в Сърница и на пазар за домашни сладка, мед и млечни продукти отсреща. Друга година си взимам  и сушени манатарки, но последно се бяхме напълнили с молци от тях, та сега не взех.
Препоръчвам за отдих от големите и шумни градове !

# 344
Здравейте,накой има ли впечатления от вила на цигов чарк или доспат с джакузи в нея?

Общи условия

Активация на акаунт