Косопад - тема 26

• 58 018
  • 824
  •   1
Отговори
# 420
Идвам да споделя, че съжалих и се ядосах на себе си, че се хванах на въдицата на аптекаря. Не купих ампулите, но от шампоана получих пърхот, което никога не е било. Става дума за шампоана на Ревалид.

# 421
точно от кой Ревалид, лилавия за косопад ли? На мен ми предложиха ревалид белия, който е за подхранване май беше, че е бил много хубав и спрял косопада на нейна приятелка

# 422
От този шампоан:

# 423
Едно питане за серум с много обещаващо описание, някой да го е пробвал? Ето го:

# 424
Здравейте момичета, пуснах си изследванията от първата страница, аз съм с Хашимото по принцип, но в момента всички хормони там са ми е в норма, Б12, желязо и феритин са ОК, захар и инсулин също,единствено Д-то ми е ниско 47 при референтни стойности 50-120, възможно ли е само той да е причинител за засиления ми косопад в момента.

# 425
Здравейте, боря косопад от поне 3 години.В менопауза съм от 3г и може би готава започна много да ми уредява косата.Дерматолози, ендокринолози , маса изследвания-всичко е в норма.След мацане на какво ли не,малко беше поспрял, но от 3 месеца се върна с пълна сила.Сега след препоръка на дерматолог ползвам Advanced Trichology® спрей за стимулиране растежа на космените фоликули.Американски продукт на билкова основа, блокиращ DHT, за сега без резултати.Почнах да мия косата с BIOXIN forte и от Турция си купих и техните витамини за коса.
Не видях в групата да е коментирано за продуктите на Advanced Trichology.Някой дали ги е ползвал?

# 426
Здравейте, искам да попитам ползващите миноксидил след колко време долу горе спира косопада?

# 427
При мен спря в края на втория месец, ползвах 5% миноксидил, по веднъж на ден.

# 428
Благодаря много. Аз го ползвам от месец и половина и за сега няма ефект за  съжаление.....

# 429
Някой да е използвал нещо от тази серия ?
https://green-shop.info/produkt/komplekt-za-kosa-repei-bh-intensive-complex-2/
Звучи много билкова и работеща.

# 430
  • София
същото и при мен

# 431
Скрит текст:
А ти доволна ли си от миноксидила? Имаш ли негативни реакции? Мен единствено би ме подразнило ако е вярно това, че каквото е израстнало, ако спреш миноксидила ще опада.
Много съм доволна от миноксидила. Много нови растежи имам от него. Използвам женския вариант от 2% сутрин и вечер. Лошото е, че много ми се омазнява косата от него. Пролетта си бях купила мъжкия вариант от 5% уж с цел да го мажа само веднъж дневно и да избегна омазняването, но получих странични ефекти като сърцебиене, замаяност и отпадналост. Върнах се пак на 2% и сега съм добре. Засега не са ми опадали новите косми, въпреки че имах прекъсване от 3 месеца.
На коя марка е? Аз успях да спра косопада засега и търся нещо, което да помогне за нова коса.
Много хубави мнения има за дермаролер и миноксидил.

# 432
На коя марка е? Аз успях да спра косопада засега и търся нещо, което да помогне за нова коса. Много хубави мнения има за дермаролер и миноксидил.
Ползвам лосиона от 2% на Foligain. Друг не съм пробвала досега. Но минава време докато се видят растежите, поне 4-5 месеца. Как успя да спреш косопада?

# 433
Здравейте, момичета. Последните няколко месеца бяха много стресиращи и наред с това със сезонната промяна, при къпане и разресване в ръката ми остават шепа кичури. В момента използвам от няколко дни змийско олио, един серум против косопад на Victoria beauty, както и лосионът на Bilka с коприва против косопад. Започнах с приема на Герикапс и селен.
   Въпросите ми са - някой изпробвал ли е някой от гореизброените продукти, какво е мнението ви за тях, за колко време са дошли първите “наченки” на ефект при вас, какво друго (освен розмарин и хининова вода) бихте дали като идея за справяне с проблема, бих била много благодарна да споделите. Simple Smile

Последна редакция: нд, 24 ное 2024, 21:16 от Не се сърди, човече

# 434
Здравей, Елеонора. Споделям личен опит, надявам се, че при теб няма да е така, но при мен косопадът в следствие на стрес не се оправи без сериозни добавки. Купих си Ducray reactive таблетки, спрях всички масла и стимулатори, използвам само хининова вода. Не съм се справила с косопада към днешна дата, пия добавките на Ducray от седмица. Имах много стресово преживяване пролетта и няколко месеца по-късно се появи реактивен косопад.
Иначе споделям какво използвах без резултат:

добавки: капсули против косопад на Милволис (марката на ДМ)
селен в комбинация с цинк, витамин а,е,ц

Третиране на скалпа:
шампоан Ревалид
шампоан Роза импекс
корейски шампоани Доори против косопад
шампоан Ducray reactive
ампули на Ice cream
ампули на Alfaparf
лилав тоник на Доори
златен тоник на Доори
стимулант на Икаров
рициново масло
масло от розмарин
спрей elfa pharm forte

Не го споделям с цел някаква антиреклама,   но за 3 месеца се убедих, че просто не става със стимулация на скалпа, когато проблемът е вътрешен.

Последна редакция: нд, 24 ное 2024, 22:28 от Janice_

Общи условия

Активация на акаунт