Косопад - тема 26

• 58 040
  • 824
  •   1
Отговори
# 495
Мен дерматолог ме прати на гинеколог. Явно не изследвате всичко.

# 496
От кой дерматолог сте доволни? Решила съм да посетя такъв най накрая. Обикалям периодично генеколог, личния лекар, пускам изследвания , нищо всичко ми е в норма, а си губя косата. Затихва за момент, после пак. Лошо е , че наблюдавам същите признаци и при дъщеря ми, вече почти на 18г
Мога да ви препоръчам доц. Брощилова. За 3 години смених 3ма дерматолози, 2ма ендокринолози и 3ма гинеколози. След 3 години ходене при толкова много лекарите отидох при нея и единствено тя ми постави диагноза.

# 497
И аз преповърчам доц. Брощилова. И не само за косопад, ами и за кожни проблеми.

Може ли да ми кажете как употребявате миноксидила? Трябва ли непрекъснато да се мие косата? Преди време го използвах всяка вечер (но не съм миела коса ежедневно, както някога ми бяха казали), като в началото забелязах, че косата ми се омазнява още по-бързо. А за мен това е ужас, защото по принцип съм с мазна коса. Но след няколко месеца употреба получих ужасен сърбеж с лющене и с доцентката приехме, че съм развила нещо като алергия към препарата или някое помощно средство в него и го спряхме.

# 498
И аз преповърчам доц. Брощилова. И не само за косопад, ами и за кожни проблеми.

Може ли да ми кажете как употребявате миноксидила? Трябва ли непрекъснато да се мие косата? Преди време го използвах всяка вечер (но не съм миела коса ежедневно, както някога ми бяха казали), като в началото забелязах, че косата ми се омазнява още по-бързо. А за мен това е ужас, защото по принцип съм с мазна коса. Но след няколко месеца употреба получих ужасен сърбеж с лющене и с доцентката приехме, че съм развила нещо като алергия към препарата или някое помощно средство в него и го спряхме.
Тази статия като прочетох доста се стреснах https://telegraph.bg/svetat/novini/neochakvan-problem-bum-na-beb … s-kosopada-436336

# 499
Дами, имате ли наблюдения от лечение с Алпикорт Ф как се развиват нещата. Чета, че е кортикостероид. Предписан ми е от трихоложката и още събирам смелост да го използвам

# 500
След 3 години ходене при толкова много лекарите отидох при нея и единствено тя ми постави диагноза.
Въз основа на какви изследвания ти постави диагнозата? И коя е тя? Извинявам се за прекалено личните въпроси.

# 501
Аз съм се оплаквала от този проблем в темата. Наистина се омазнява косата по-бързо от самия миноксидил. Аз го слагам сутрин и вечер и мия косата си през ден, като на втория ден понякога използвам и сух шампоан. Много е неприятно, но какво да се прави. Проблемът със скалпа може да се е появил заради алкохола в състава. Foligain имат и миноксидил с ниско съдържание на алкохол, но май е само от 5%.

# 502
След 3 години ходене при толкова много лекарите отидох при нея и единствено тя ми постави диагноза.
Въз основа на какви изследвания ти постави диагнозата? И коя е тя? Извинявам се за прекалено личните въпроси.

Доц. Брощилова ми постави диагноза въз основа на преглед на скалпа и оплаквания. Правих много изследвания за какво ли не (400лв) и всичко беше в норма.

# 503
Здравейте!Имала съм няколко драстични косопада през живота си.Този в момента е от стрес.Продължава месец,намаля вече.Но има едно НО 😊 Реших да си закупя Приорин и ампули на Радикал.Ползвам ги вече 5-6 дни.Добре ми се отразяват на скалпа,но днес сякаш отново започна доста стабилен косопад.Възможно ли е да е от ампулите като някакъв вид реакция?😊

# 504
Vilismilee, много хора са споделяли, че в 1-те дни им се увеличава косопада.
Сега, дали е, че прекалено обръщат внимание на космите, които падат или наистина пада повече е трудно да се каже, защото кой ще почне да брои косъм по косъм и да сравнява.
Иначе, да, напълно е възможно да се отърваваш от космите, които не стават.
С приятелка бяхме купували Приорин от Гърция, уж за по-чист и качествен. И на двете не ни допадна, смисъл не повлия особено на косопада. Правихме сравнение на % съставки в различните продукти срещу косопад, доколкото си спомням в Приорина беше не особено висок. Огледай и други продукти. Hands Thumbsup

# 505
Vilismilee, много хора са споделяли, че в 1-те дни им се увеличава косопада.
Сега, дали е, че прекалено обръщат внимание на космите, които падат или наистина пада повече е трудно да се каже, защото кой ще почне да брои косъм по косъм и да сравнява.
Иначе, да, напълно е възможно да се отърваваш от космите, които не стават.
С приятелка бяхме купували Приорин от Гърция, уж за по-чист и качествен. И на двете не ни допадна, смисъл не повлия особено на косопада. Правихме сравнение на % съставки в различните продукти срещу косопад, доколкото си спомням в Приорина беше не особено висок. Огледай и други продукти. Hands Thumbsup
Приорина при мен не помогна особено за косата, но пък за сметка на това бях все едно не съм ходила на лазерна..

# 506
От приорина пъпки гнойни получавам винаги,за ефект минилален,но само от него има...

# 507
Странна работа как влияе на някои приорина. Аз съм чувала, че биотина(Б 7) от него може да има засилено окосмяване, но никой реално не ми е споделял за подобно нещо, а знаете ние едно от първите неща, които се питаме има ли лоши ефекти от даден препарат. А в Биотина е в такива малки дози, че даже не знам защо го слагат.
Оказва се, че и гнойни пъпки може да докара.

# 508
Благодаря за мненията!И преди съм пила Приорин,стигнах до втори блистер и забременях.Спрях го и затова нямам мнение дали е имало ефект.Ще му дам шанс сега.Ако не помогне,дано поне не навреди😊

# 509
Здравейте. Включвам се в темата, защото видях полемика относно колагена и протеините и искам да споделя моя опит.

Имах засилен, постоянен косопад от около 4-5 години. Косата ми намаля драстично. Сигурно повече от 1/3 окапа за това време. От изследвания на желязо и витамини, нямах очевидни дефицити. Нямам и проблем с щитовидната и просто не ми го побираше ума защо ми пада толкова. В крайна сметка заключих доста време ми отне), че няма да ми коства нищо, ако пробвам да вземам колаген като хранителна добавка и о чудо. Още след първия месец косата спря да капе.  От тогава, вече 10 месеца е така. Падат по 2-3 косъма при къпане и толкова при ресане за разлика от десеторно+ повече преди. Все още не виждам сгъстяване, защото най-видимо оредяването е забелязваше по дължината, не толкова в скалпа, тоест оредяването беше равномерно. Дори да не се сгъсти отново никога, поне не пада повече и за сега, перуките се отлагат.

Взимам телешки хидролизиран, неовкусен колаген на прах, не на таблетки. Слагам в кафето и където другаде намеря за добре. Разтваря се напълно и не променя вкуса. Приемам по 20гр минимум от добавката ежедневно, отгоре на това което постъпва от храната. Нямам предпочитания към марка. Купувала съм различни, гледам този който е на най-добра цена от немския или английския амазон. Единствено гледам да е неовкусен и без други добавки. Ям месо, яйца и риби основно. Също се старая да включвам повече суб-продукти като пилешки сърца и черен дроб. Преди колагена, диетата ми беше същата. Промяната беше много рязка, че да  я отдам на нещо друго. Ако е съвпадение, ще да е много невероятно. В кръвните показатели преди и след капането няма значителна разлика, за да кажа, имам подобрение и от там е ефектът.
Не съм забелязала друг резултат от колагена - нито да ми расте по-бързо косата, нито ноктите да са се променили, нито кожата, но стопирането на косопада беше очевидно.
Успех в борбата!

Общи условия

Активация на акаунт