Косопад - тема 26

• 58 009
  • 824
  •   1
Отговори
# 510
Значи изключвате ефекта на протеиновите храни, при положение,че и преди сте се хранили така и пак се е появил косопад, а панацеята е колагенова добавка, когато колагена си го има в месото. Радвам се,че ви е помогнал. Може би има ефект.

# 511
Не искам да споря, споделих моя опит. Всеки да вземе от него каквото намери за добре.

# 512
Няма спор, обобщавам

# 513
Извинявам се, ако не съм разбрала коментара.

Да, така смятам, от храната не е било достатъчно нещо.
До преди няколко месеца се хранех оскъдно- един път на ден, защото водех много заседнал начин на живот и просто не ми се ядеше. Сега тренирам и се опитвам да ям повече, но тренировките започнах 6 месеца след започването на приема на колаген.

# 514
Но трябва да отида във физически магазин, нали? Не виждам на сайта да продават на бройка.
Да, само на място...

А каква е цената на една ампула?

# 515
  • на острова на мечтите
Janice_ , мисля че вече не се продават единични ампули. Преди съм купувала, но сега вече не се предлагат никъде. Мисля че забраниха купуването единични бройки. Да уточня, че не живея в България.
Опаковките на 12 бр. ампули е три пъти по- скъпа вече.

# 516
Съфорумката беше написала, че си е купила единични ампули от Златна рибка, но на място преди 2 седмици. Предполагам, че още се продават.

# 517
При мен спря в края на втория месец, ползвах 5% миноксидил, по веднъж на ден.
Благодаря много. Аз го ползвам от месец и половина и за сега няма ефект за  съжаление.....
Здравейте, доколкото се ориентирам Вие използвате миноксидил, от колко време вече и спря ли косопада? Аз също ползвам от доста години вече, сета направих едно голямо прекъсване - от порядъка на 7 месеца и съответно всичко, което беше израснало от него опада - не изведнъж разбира се, но бавно и постепенно. Помислих, че с плазмотерапии и мезотерапии мога да се справя с оредяването, но не се оказа точно така и може би преди месец отново започнах да си слагам миноксидил - 2 % /аз винаги съм използвала тази концентрация/. Първите 10 дни от слагането нямаше абсолютно никаква реакция, но след това започна да се свлича направо - страшен косопад и така и до ден днешен.

# 518
Благодаря много. Аз го ползвам от месец и половина и за сега няма ефект за  съжаление.....
Здравейте, доколкото се ориентирам Вие използвате миноксидил, от колко време вече и спря ли косопада? Аз също ползвам от доста години вече, сета направих едно голямо прекъсване - от порядъка на 7 месеца и съответно всичко, което беше израснало от него опада - не изведнъж разбира се, но бавно и постепенно. Помислих, че с плазмотерапии и мезотерапии мога да се справя с оредяването, но не се оказа точно така и може би преди месец отново започнах да си слагам миноксидил - 2 % /аз винаги съм използвала тази концентрация/. Първите 10 дни от слагането нямаше абсолютно никаква реакция, но след това започна да се свлича направо - страшен косопад и така и до ден днешен.

Здравейте, аз ползвам миноксидил от 5% и вече станаха 2 месеца и половина, но косопада не спира...Лекарката спомена за таблетки миноксидил, но няма от къде да си набавям такива понеже в БГ няма и просно не знам, положението е плачевно. А при вас щом веднъж е подействал миноксидила, ще подейства отново.

# 519
Скрит текст:
[/spoiler]

Здравейте, аз ползвам миноксидил от 5% и вече станаха 2 месеца и половина, но косопада не спира...Лекарката спомена за таблетки миноксидил, но няма от къде да си набавям такива понеже в БГ няма и просно не знам, положението е плачевно. А при вас щом веднъж е подействал миноксидила, ще подейства отново.
Момичета, не знам дали сте прочели 1-ва станица, аз силно ви я препоръчвам. Hands Plus1
sharpy е направила доста труд за да я събере.
Извадих изследванията, които е препоръчително да направите:
"Препоръчителни изследвания при косопад (стартиращ пакет):
- пълна кръвна картина
- щитовиден панел (TSH, FT3, FT4, TAT и МАТ)
- желязо, ЖСК и феритин
- глюкоза, инсулин
- вит. В12, вит. Д
- хормони - FSH, LH, тестостерон, андростендион, прогестерон, естроген, пролактин и други (в зависимост от допълващите оплаквания, който човек може да има)
- други - при нужда и при показания (след консултация с лекар)"

Не мисля, че само мазане с миноксидил ще пребори косопад. Но пък ако няма някакви проблеми, защо не. Hands Ok Hand

# 520
А и на всяка страница почти се обяснява, че за 2м няма да има никакво подобрение:

# 521
съгласна съм със Zanet. Моят косопад започна преди по-вече от година, като по-вече от половината ми падна за такъв кратък срок. Оказа се прекалено нисък феритин, пия желязо от 3 м и едвам сега намаля косопада, пак има но поне не са цели кичури. Беше ме страх да си пипна косата а за сресването го правих веднъж седмично Sad

# 522
Така е. И аз бях с ниски нива на желязо, феритин и Б12. Ужаса започна края на август. От тогава не съм спирала да пия хапчета и едва от седмица забелязвам разлика в косопада и имам много нови коси. Мисля като свърша тази опаковка желязо да пусна изследване да видя накъде съм и евентуално да направя малка почивка и да продължавам да пия. Явно ще трябва цял живот да си набавям желязо чрез таблетки 😵‍💫

# 523
Разбира се, че първо трябва да се види дали има вътрешна причина и  да се премахне тя. В моя случай няма вътрешна причина, няма дефицити, няма някакви отклонения в хормоните, няма вируси, бактерии и инфекции - последните изследвания са от понеделник. Моята коса винаги е била тънка и рядка, това е наследствено и преди  12 години, аз съм писала тук във форума започнах миноксидил. Слагах го с известни прекъсвания, защото забременях и така. И може би в началото на годината реших, че вече не ми е нужен. Мога да се поддържам с филър за коса /между другото, единственото нещо от което аз съм видяла осезаем ефект, освен от миноксидила/, мезотерапии и плазмотерапии. Е да, ама не. Косата неусетно оредя, не изведнъж, това което е израснало от миноксидила малко по-малко изпада и може би преди 2-3 месеца осъзнах колко малко е останало от нея. Първоначално пак реших, че ще се справя без миноксидил и започнах да правя филър за коса, но само веднъж, защото това наистина е много скъпа процедура - 300 лв. е един мл./ако не го вземеш в пакет/, а 1 мл. не стига почти за никъде на главата, затова продължих с мезотерапия и плазмотерапия. След тях честно казано косопада ми се засилваше. Между другото чувала съм, че и при други хора след тези терапии косопада се засилва. Слагах и някакви ампули, но освен да ми раздразнят скалпа, друго не направиха. И така един ден се обадих в клиниката на Зарев, аз съм ходила няколко пъти там и си поръчах миноксидил с финастерид. Те предлагат и в такава комбинация. И започнах да го слагам, първоначално няма никаква промяна в състоянието на косата - слагаш и тя си пада нормално, да кажем в този период около 10-15 на ден. След това идва т.нар. "шединг" - засиленото опадване на космите, които уж така или иначе щели да паднат. Във форума има една потребителка, която също ползва миноксидил и не е имала първоначален косопад, което е страхотно и тя е една от малкото щастливки, които не са имали този страничен ефект. И понеже в момента аз съм точно в този "шединг", който е временен, но трае различно, според листовката около 2 седмици, според личния ми опит около 3, според Зарев и малко повече, затова попитах потребителката, която ползва миноксидил, нормализирало ли се е вече при нея положението и излязла ли е от този период на засилен косопад. Естествено, това не значи край на косопада и никой разумен човек няма да очаква да види резултати за 1-2 месеца, но мен по-скоро ме интересуваше при тези, които ползват миноксидил, колко време продължава това засилено падане.

Последна редакция: нд, 15 дек 2024, 10:42 от веси димитрова

# 524
веси димитрова, съжалявам че така се случва при теб!
На твое място може би бих планувала среща с д-р Брощилова, макар че след толкова не повлияния на процедури, не знам колко смисъл има.
Защо ти са дали инхибитори на 5 алфа редуктаза да се мажеш, те влияят ли на жени?
След като ти действа миноксидила, мажи си го, ама защо си го започнала не разбрах. Косопад ли имаше? След като косата си ти е такава, каква е била целта на мазане с Миноксидил? Знам, че много хора го ползват за сгъстяване на косата, ама за мен не е много сериозно, няма как да се създадат нови луковици от М.
А на въпроса ти след колко време ще спре косопада при теб, стискам палци колкото се може по-бързо. Hands Ok Hand
Аз гледам много чужди лекари, повечето споделят за скрити дефицити и затова, че витамини и минерали трябва да се натрупат в клетката, а не да няма дефицит в кръвта. Дали това е рекламен трик или не, не знам. В клетката няма как да се установи.
За да не са само въпроси пак ще напиша какво действа при мен, но с уговорката, че аз гледам да не допускам косопад, който при мен е сезонен. Пия 3 по 1 геритамин + цинк и обикновено спира К.
Скрит текст:
Аз също не съм с дефицити, ама не съм изследвала нива на вита А, Е, за водоразтворимите знам, че няма смисъл.
И аз пусках ПКК, изследвах желязо, феритин, ЖСК, в пакета имаше и В 12. Като отидох на кардиолог, тя се хвана точно за В12, а той на последна страница от 3 листа, не беше го видяла. Мисълта ми е, че винаги се хващат за това, което не е изследвано.
Стискам палци. Hug

Общи условия

Активация на акаунт