Косопад - тема 26

• 58 000
  • 824
  •   1
Отговори
# 540
Веси Димитрова, от кой филър за коса си доволна? Моля те, сподели малко повече за него -като при плазма и мезотерапия ли е болката,кога и какъв ефект забеляза, на колко време се прави, цена...
https://aestheticbg.com/product/filar-za-kosa/ Не знам дали ще отвори линка, но това е филъра - той е един единствен в България, правят го почти навсякъде, като последно аз си го правих в Естетичен център Св. Панталеймон, там ако го вземеш в пакет от 4 бр. излиза доста добра цената - 240 лв. Копирам малко от описанието: "Dr. CYJ филър за коса е иновативен комплекс от биомиметични пептиди с продължително освобождаване. Съдържа омрежена хиалуронова киселина и прикрепен към нея комплекс от биомиметични пептиди, още познати като растежни фактори. Dr. CYJ филър действа, като възстановява растежа на косата, спомага реконструкцията на скалпа, подобрява плътността на косъма и го предпазва от депигментация. Той е изключително ефективен, а неговите активни съставки бързо се справят с проблема на оплешивяването, независимо от факторите, които са го причинили". По протокол са 4 процедури през 2 седмици, според дерматоложката, при която преди го правех, но тя е в Плевен и вече не работи с този филър, две седмици е кратко време и може да се слага и на 3 седмици. Аз съм го правила по веднъж месечно, като слагах винаги по 2 бр. ампули, те са много малки - по 1 мл. и не стигат до никъде, ако слагаш една. За косопад не мога да кажа дали спира, защото аз съм го слагала, в моменти в които съм си слагала редовно миноксидила  и той вече е бил овладял положението, но за сгъстяване е чудодеен. Един единствен път получих косопад след него, но тогава мисля, че лекарката прекали с почистването на скалпа със спирт и косопада се появи от спирта, бързо отшумя разбира се. Филър последно правих преди около 2 месеца в тази клиника в София и съм много доволна - в момента след цялото падане, което предизвика миноксидила /първоначалния ефект при използването му, след като го спреш дълго време/ имам много нови косми, отпред на главата. И това е от филъра единствено, защото миноксидила още не е подействал за растеж. В тази клиника ми го прави една много млада лекарка, забравих и името, но се справи прекрасно, въобще не раздразни кожата на главата, не ме е търкала със спирт и прочие. Мен лично ме боли толкова колкото и мезотерапията ,и плазмотерапията, които обаче са доста надценени процедури. Последно се бях засилила да правя мезотерапията с пептиди, която хич не е евтина, но започнах миноксидила и спрях всичко друга.

# 541
Благодаря ти, Веси, ще го пробвам задължително.Аз също ползвам Миноксидил от години, не си спомням за засилен косопад след спирането му, но не съм го спирала за повече от месец-два никога.Не мога да ти помогна с личен опит в това, но ти желая бързо да премине този етап и да се радваш на много и нови косички, и разбира се спокойствие.

# 542
А защо го спираш, gyga?

# 543
В началото когато започнах да го ползвам доста бързо и видимо ми възстановяваше косата.Това беше преди 12-13 години и го ползвах, когато косопада ми се засили.В годините се оголиха места от скалпа и съм си мислила, че явно този препарат не ми действа вече.Решавам да го спра и за месец - два забелязвам, че местата нарастват и пак го започвам.Случвало ми се е 3-4 пъти във времето.

# 544
Момичета, искам да благодаря за приятната компания в темата, за съветите и обменянето на опита, както и за добрия тон. Отказвам се вече от борбата с реактивния ми косопад. Обикаляне по лекари и даване на стотици левове залудо ми дойдоха до гуша. Ако иска да спира, нямам повече нерви. Пожелавам успех на всички в борбата с косопада и да се отървете от него. Purple Heart
На мен ми се оправи косопада, точно когато ми писна и спрях да се занимавам след 2 години борба. Но бях почнала да взимам колаген за стави, който е в конска доза, може и от това да е. Или все пак усилията са дали най-после резултат. Също се подстригах. Сега, като се успокоите от стреса, който причинява косопада, може и да ви мине.

# 545
Може и да се повтарям, но може ли да споделиш кой е колагенът, който пиеш?

# 546
Благодаря ти, Веси, ще го пробвам задължително.Аз също ползвам Миноксидил от години, не си спомням за засилен косопад след спирането му, но не съм го спирала за повече от месец-два никога.Не мога да ти помогна с личен опит в това, но ти желая бързо да премине този етап и да се радваш на много и нови косички, и разбира се спокойствие.
Аз този път направих много голяма почивка и затова напълно изчезна ефекта му, а за месец-два няма проблем да се спре, той се е натрупал в организма и действа. Аз сега видях, че при д-р Ванеска цената на филъра, без да е в комплект е 250 лв., което е много приемливо. Можеш да погледнеш и ако решиш, да отидеш.

# 547
  • София
Не съм много сигурна....
Както бях писала  преди- сина ми спря на своя глава Миноксидила миналата годита по това време за около месец- два, след като започна PRP.
Отрази му се веднага .
Съвета от неговия лекар е да не се спира- може да се разреди нанасянето ,но поне веднъж седмично е нужно, за да няма обратен ефект.

# 548
Може и да се повтарям, но може ли да споделиш кой е колагенът, който пиеш?
Течен колаген на ампули за стави на Допелхерц от 11 000 единици. Има един още по-силен - F 14 в бутилка и на сашета, който е 14 000 единици, но на мен не ми харесва вкусът му.

# 549
Благодаря. Искрено се надявам да нямат захар или подсладители.

# 550
Vnd, кой лекар лекува момчето ти? Много странно - д-р Зарев защо отхвърля мезо и плазмотерапия, като вариант за лечение, а други препоръчват?Аз мога да кажа, че са ми помагали да хидратират косата и скалпа и да поддържат по-добър вид на косата.Не съм забелязала да ми е намалявал косопада от тях, нито нови косички, но определено ми помагаха в онзи период, в който косата ми беше ужасно суха, изтощена и изтъняла и маслата само влошаваха положението.
Мисля, че има много важно значение в кой период и в какво състояние на косата се правят различните терапии.

# 551
На мен Зарев ми е казвал, че няма да и ат траен ефект и не помагат за косопад.

# 552
Те се правят по протокол на три или четири седмици за 6 месеца, а след това подържащо на 3-4 месеца.Наистина косопада от тях не спира, но си е подкрепяща /скъпа/ терапия.

# 553
Благодаря. Искрено се надявам да нямат захар или подсладители.
Има.
Помощни вещества: Разтворител: вода; колаген хидролизат 44%; фруктоза; киселина: лимонена киселина; хондроитин сулфат 0.4%; L-аскорбинова киселина (витамин С); консервант: калиев сорбат; ароматизант; подсладители: натриев цикламат; ацесулфам-калий и захарин натрий; меден сулфат; натриев селенат; холекалциферол.

# 554
Да, видях, че съдържат захар. Ще търся друг вид колаген.

Общи условия

Активация на акаунт