Косопад - тема 26

• 57 982
  • 824
  •   1
Отговори
# 570
Миноксидил за сега не искам да ползвам. Знам, че като се започне не трябва да се спира-до живот едва ли не.

Доц. Брощилова занимава ли се с косопад?
Искам да си направя преглед с трихограма, но се чудя при кой лекар в София или Плевен.

# 571
Ама, моля ви, как така "изписвате" миноксидил 5%? Той е за мъже.
Има и за жени вече.

# 572
Ама, моля ви, как така "изписвате" миноксидил 5%? Той е за мъже.

На мен ми изписаха. Забравила съм да напиша, че го ползвам само при настъпване на косопад и по 1 шише.

Миноксидил за сега не искам да ползвам. Знам, че като се започне не трябва да се спира-до живот едва ли не.

Искам да си направя преглед с трихограма, но се чудя при кой лекар в София или Плевен.

Точно д-р Брощилова е спомената за справяне с косопада.
На мен два дерматолога никога не са ми казвали, че е до живот.
Като няма какво да се стимулира, защо до живот?
" Стареене на скалпа?!
Може би звучи странно, но подобно на другите части от човешкото тяло, скалпът също преминава през процес на стареене, по-точно космените фоликули стареят. Процесът е свързан основно с намаляване на размера им вследствие от понижаване на синтеза на колаген и повишаване на нивата на ензима еластаза. По тази причина косата става по-слаба, по-тънка и без обем. Дали ще се прояви в ранна или по-късна възраст,  зависи от начина на живот, замърсеността на средата, стреса и всички други фактори, които влияят и на стареенето на кожата."

От тук

# 573
А д-р Брощилова прави ли трихограма?

Nevermoresleep може ли информация какъв колаген да си купя и какво количество да приемам дневно?

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 14:51 от Бреза

# 574

Nevermoresleep може ли информация какъв колаген да си купя и какво количество да приемам дневно?

не прави трихограма.

# 575
Мога да дам само генерални насоки аз какво търся в продукт. Така няма да си ограничена в избора, защото има много варианти на пазара.

1. Да е на прах в кутия или плик, не на таблетки или капсули. Тоест да е достатъчно количество, не просто да се залъгвам че приемам нещо.
2. Да няма добавени овкусители, други добавки като витамини или каквото и да е било - чист хидролизиран колаген само.
3. Да съдържа възможно по-голяма пропорция от незаменимите аминокиселини в сравнение с друг продукт
4. Да е телешки или рибен. Рибните са по-скъпи и не е сигурно, че имат кой знае колко повече предимства, за това залагам основно на телешки, но ако попадна на добра цена на рибешки, взимам и от него.
5. Цената не ми е без значение, тъй като го ползвам непрекъснато и с времето рзходите се акумулират.

Количествата които приемам са около 20гр дневно. Аз си го слагам в кафето и бульон. Може да се добавя в смутита или там каквито напитки консумираш, дори и в храна, ако храната позволява добавяне на прах. Неовкусения колаген не променя вкуса на храната или напитката, поне според моите рецептори. Дозата ми е около 4гр на порция, но може и повече по-рядко или по-малко по-често.

# 576

не прави трихограма.

Би ли ми пояснила защо?
Това дали е добро - https://www.forlife.bg/produkt/collagen?gad_source=1&gclid=EAIaI … AYAiAAEgL3DfD_BwE
попаднах първо на него.

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 15:28 от Бреза

# 577
И кой колаген позлваш, Nevermoresleep?

# 578
Най-често този също този

# 579
Здравейте!

Някой има ли отзиви от локално приложение на ампули с мелатонин? Четох някакви изследвания за много добро повлияване на андрогенна алопеция.

Здравейте,
аз не съм пробвала, но съм с андрогенна алопеция и бих пробвала ако кажете, за кои ампули става въпрос.

# 580
  • София
Здравейте!
Някой има ли отзиви от локално приложение на ампули с мелатонин? Четох някакви изследвания за много добро повлияване на андрогенна алопеция.
Здравейте,
аз не съм пробвала, но съм с андрогенна алопеция и бих пробвала ако кажете, за кои ампули става въпрос.
Ами аз загледах ето този серум, после видях, че го има внесен и при нас.
Но не приемайте, че ви го препоръчвам, не съм го пробвала. Надявах се някой да е пробвал и да има добър отзив, преди да хвърля поредната немалка сума. За момента все още търся варианти.

# 581
  • София
Мелатонин за косопад?( признавам си, помислих че е печатна грешка)
В описанието няма нищо за действието на Мелатонина, а само за DHT.
Ще потърся....стана ми интересно...

# 582
Скрит текст:
Здравейте!
Здравейте,
Ами аз загледах ето този серум, после видях, че го има внесен и при нас.
Но не приемайте, че ви го препоръчвам, не съм го пробвала. Надявах се някой да е пробвал и да има добър отзив, преди да хвърля поредната немалка сума. За момента все още търся варианти.
[/quote]
Този серум го ползвах около 6м. Освен, че олекнах с поредната сума, друг ефект не видях. Иначе и аз се хващам като удавник за сламка за всяко ново нещо, което прочета за андрогенен косопад. Знам, че няма да помогне, ама опитвам, ей така да знам, че и това съм го пробвала. Да не вземе да се окаже, че единстветното, което не съм опитала, точно то, видиш ли работи. Та от тия опити - околосветско можех да направя, или апартамент да купя...

# 583
Здравейте, момичета,
Бихте ли ми препоръчали дерматолог в Пловдив, който да ми прегледа скалпа  и като цяло да се отнесе по-сериозно към косопад?

# 584

Не знам към кой лекар сте се насочили в Плевен, аз ходя при д-р Ирина Апостолова, преди работеше в ДКЦ "Авис Медика", сега си направи частен кабинет на гърба на музикалното училище. Тя няма да ви изпише миноксидил, а разни комбинирани добавки и спрейчета, но пък прави мезотерапия, плазмотерапия и онзи метод Редженера. Мисля, че и Хайдудова предлага различни терапии за косопад, аз при нея съм ходила на лазер и затова не съм сигурна относно косата какво може да Ви предложи.

Общи условия

Активация на акаунт