Косопад - тема 26

• 57 952
  • 824
  •   1
Отговори
# 600
Priorin. На мен ми помогна.

# 601
Здравейте момичета, моя косопад е от 2019-ковида разбира се, изкарах го два пъти. Ръка за ръка със стреса от работата и приема на глюкофаж(или метфогама)  и се получи косопада, може би стана хроничен. Но откакто забременях и спрях да ходя на работа, разбира се и родих преди половин година косата ми се върна към нормално състояние без косопад. Какво ли не пробвах и не тествах. Нещата, които помогнаха при мен бяха: мезотерапия, шампоани за себереен дерматит-Ducray, La roche posay, шампоани за косопад-Phyto, Pharma Hermetic, Kerastase genesis, за скалпа ползвам Kerastase-genesis серума и ампули Sesderma, за пиене-Priorin или Ducray. Добавям и Omni biotic panda-ако имате себореен дерматит или пърхот. Определено, когато спрях стреса от работата изведнъж косата спря да капе, сега отново се възвърнах към хапчетата за ИР и започна лек косопад и сърбеж на скалпа, взимам мерки, за да не стане по-зле. Добавям и храната също така, тя е жизненоважна, сладкото при мен също влошава нещата. Според мен косопада идва повечето пъти от прием на различни медикаменти , които оказват влияние върху червата и хормони също така. Успех на всички! 😊

# 602
Здравейте,  търся съвет относно изпробвана марка миноксидил 5% или повече за жени 🙄⚘докато разглеждах попаднах и на такъв, който е от бг сайт и изглежда странно в сравнение с други марки.

# 603
Купувам от Гърция. 21 - 22 евро.

# 604
знам че Minoxidil tropical solution USP 5% е ефикасен

# 605
В емаг  е свършил,  търсих го и другаде

# 606
Здравейте! Има ли някой излекувал успешно гнездовиден косопад?
Преди няколко седмици ми се появи точно на пътя по средата малък кръгъл участък без коса. През последните два-три месеца свалих около 10кг., имах различни стресови ситуации в допълнение. Възможно ли е това да са причини за появата на косопад? В допълнение ще кажа, че косата ми е изрусявана над 10 години, без абсолютно никакъв проблем, понеже беше здрава и гъста, но започна адски много да се къса, при което започнах прием на приорин последния месец, но въпреки това не забелязвам нито заздравяване, а и се появи и петното. Пробвах различните спрейове и гел на Биодерма с люта чушка, но уви без ефект.

# 607
За гнездовия косопад много помага чесънът. Натърквай всеки ден с обелена скилидка чесън оголеното петно. До месец ще започне да расте нова коса там.

# 608
Момичета благодаря Ви много за съветите и информациите ❤. Моят косопад е бил точно заради ниския феритин. Последният месец много намаля, като същевременно правя и 1 път седмично маска  с домашно кисело мляко, 2 яйца, слагам и различни масла. Бях се притеснила много защото за 1г ми падна по-вече от 50% от косата. Още не си оправих желязото, заради обилния цикъл , но има подобрение откакто пия добавки

# 609
След третия месец прием на желязо аз получавам гастритна криза.

# 610
aya_2012, при много обилен цикъл има съфорумки, които са доволни от приема на Рутаскорбин (по схема). Доколкото разбрах, това е хранителна добавка, а не лекарствен продукт. Можеш да потърсиш повече информация.

# 611
aya_2012, при много обилен цикъл има съфорумки, които са доволни от приема на Рутаскорбин (по схема). Доколкото разбрах, това е хранителна добавка, а не лекарствен продукт. Можеш да потърсиш повече информация.
благодаря ти много ❤, ще потърся информация за тази добавка, като за първи път чувам за него

# 612
Да споделя за Рутаскорбин , преди около 17 години го давах на четири годишната ми дъщеря защото много често и течеше кръв от носа ( стигали сме до спешно, толкова много и течеше) та точно в спешното и го препоръчаха , обаче не си спомням как се приема.

# 613
Да споделя за Рутаскорбин , преди около 17 години го давах на четири годишната ми дъщеря защото много често и течеше кръв от носа ( стигали сме до спешно, толкова много и течеше) та точно в спешното и го препоръчаха , обаче не си спомням как се приема.
Аз съм го приемала преди години, изписан ми от хематолог точно заради обилна менструация. Схемата, която тя ми даде тогава беше 3 пъти х 2 хапчета. Не помня обаче само по време на цикъл ли го пиех или за по-дълъг период от време...

# 614
След третия месец прием на желязо аз получавам гастритна криза.

Една позната като разбра, че приемам желязо вече 3 месеца + ми казаха веднага да го изхвърлям точно заради гастрита. Записала съм си час накрая на месеца при специалист ще споделя какво ме е посъветвал.

Общи условия

Активация на акаунт