Исках да се включа към стара подобна тема, но сайта ми препоръча да напиша нова тема.
Моята история е малко объркана и аз влизам скоро в 7-ми месец и искам да се успокоя поне за това. Писах на адвокатката си, но тя така и не ми обърна внимание, така че реших да пиша тук с хора с опит.
Чакам бебе от грузински гражданин, който няма право да остава повече от 3 месеца безвизово е страната, а и като цяло е с големи комаржийски проблеми, за които ме лъга и мами прекалено дълго време. В резултат на това пристраствяване няма постоянно пари и е затънал в кредити. За мен очевидно не е добра опция за брак, тъй като не искам да изплащам чужди кредити.
1. Главният въпрос е когато малкото бебенце се роди как да постъпя с имената, аз не искам да му ги отнемам, но не искам да завися от него 18 г. на нотариално заверен документ, че мога да пътувам с детето си на почивка извън България, тъй като той няма да има пари да го направи този документ и аз оставам затворник за доста години. Четох в друга тема, че писмено е възможно той да подпише, че дава имената си, но не търси бащинство, някой правил ли го е?
2. След като знам кой е бащата, но тотално не мога да разчитам на помощ, имам ли право да се водя самотна майка?
Всякакви съвети и опит ще са ми полезни, ставам майка за пръв път и не съм вярвала, че това преживяване ще е толкова тъжно за мен, но се радвам, че ще си имам дете и искам по-безпроблемно бъдеще до колкото е възможно.