За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 12

• 22 984
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
  • пак на Рив Гош
yopen, или си сапьор, или си камикадзе JoyJoyJoy
Joy Joy Joy

Как може да ви хареса сценарий неиздържан логически и с толкова много дупки?
Ами, защото го оценяваме по критерии, различни от твоите Wink
Отдавна съм се отказала да търся логика и реализъм в сериалите, които гледам (иначе нямаше да са сериали, а документални репортажи Wink ). Аз съм прост човек и удоволствията ми са прости Grinning
От сериалите очаквам да ме развличат, да не ме оставят да скучая, да не ме натоварват психически, да са с добри (и по възможност, добре изглеждащи Wink ) актьори и да са добре заснети и изиграни. Всичко нататък е бонус Joy. По тези показатели, Taxi Driver-а, ми отбелязва всички точки.

Моарейн, няма проблем за обновяването на списъка. Прати ми или на лични, или тук в темата какви промени искаш да направя и ще коригирам файла ми за първия пост (защото, освен прост, съм и организиран човек Joy). Даже вече и колажът е готов.

Утре вечер, ако успея да стигна до компютъра (и клавиатурата), ще напиша впечатленията си от Love Next Door.

А в рубриката "страничните ми занимания", тия дни от един подкаст научих доста интересни неща за една фирма за клониране в Корея. Ако ви е интересно, мога да резюмирам.

# 541
Вики,това момче ми е от любимите. Харесвам го в Love to Hate You, Money Heist: Korea, в Death's Game и Балерина 2023 беше брутален. Ти в кои роли го харесваш?

Да, Ким Джи Хун има необичайна красота за кореец. Мисля, че съм го гледала само в Балерината. Дори ми се струва малко от по-средното поколение- роден 1981г. Разсъждавах и аз като теб защо не го снимат по-често, но си мисля, че е може би мелез и не го лансират. Но това са само мои предположения , защото не си водя статистики.  Хубава вечер!

За мъжа в нашата група Yopen - тук повечето от гледащите и пишещите сме жени и логиката е последното, което ни вълнува.  Например, ако снимките са прекалено мрачни като в новия "Шогун"- филмът няма шанс с мен. Като добавим азиатския хумор- в момента гледам Сеулските хулигани (Gangmaegang)  - сериал за отдел "Тежки престъпления", който работи в сградата на детска градина и се съвещават във всяка серия поне 10 минути в тоалетната на детското заведение, която е пригодена за деца и торсовете на следователите стърчат над вратичките- в кое точно да търсим логика. Цялата им култура и разбирания са коренно различни от нашите. Заради това жените си харесваме тоалети, прически, изучаваме исторически периоди, но не търсим "мъжка" логика. Достатъчно е, че светът в който сме обречени да живеем е изграден по ваш образ и подобие...

# 542
  • София
victoria vassileva, случайно в този сериал да има сцена с една русичка и бяла жена, която носи торта за рожден ден, а групата полицаи се чуди кой да говори с нея на английски, пък се оказва, че тя е корейка по рождение?

Попадна ми тази сцена във фейса, но смотаното приложение се рифрешна преди да видя в коментарите името на сериала.

# 543
  • вятърничава
Роца, точно за Taxi Driver  ще отбележа, че ме натовари психически в първите 1-2 епизода с това, което причиниха на момичето в цеха за риба. И въпреки, че актьорите са много от моите, опитах да го продължа 2 пъти и не успях. По принцип не се плаша от мрачни истории, издържала съм и на по-жестоки гледки, не знам що така се получи.
За клонирането е интересна тема.
Това за камикадзето ми дойде, защото скоро гледах филм за такива, доста интересна и трогателна история, ако на някой му се гледа за Втората световна война.
yopen, ако искаш чист реализъм по корейски, пробвай Black Out или D.P. сезон 1 и 2. Нещо по-брутално Death's Game.
Не мога да довърша още Love Next Door, No Gain No Love и спинофа и много се ядосвам на себе си. В DNA Lover си заслужаваше само да се видят мускулите на Шиуон в еп. 13, понеже вече е четвъртък Sunglasses

# 544
Ами, защото го оценяваме по критерии, различни от твоите Wink
Отдавна съм се отказала да търся логика и реализъм в сериалите, които гледам (иначе нямаше да са сериали, а документални репортажи Wink ). Аз съм прост човек и удоволствията ми са прости Grinning
От сериалите очаквам да ме развличат, да не ме оставят да скучая, да не ме натоварват психически, да са с добри (и по възможност, добре изглеждащи Wink ) актьори и да са добре заснети и изиграни. Всичко нататък е бонус Joy. По тези показатели, Taxi Driver-а, ми отбелязва всички точки.
Та въобще не съм имал в предвид реализъм и за мен правилното логическо/последователно развитие на дадена история от какъвто и тип да е , не означава документално! Гледам си и достатъчно фантастика, фентъзи, екшън ..криминалета. Но дори и в една фантастична история следва някаква логическа последователност на представяне на събитията с приемливи обяснения на детайлите, та били те и фантастични. Иначе няма да бъде история. Жанрът в случая е екшън,криминале,трилър и за филм/сериал от тоя жанр събитията в спойлера , които описах ,нямат даже и фантастично обяснение(особено в криминале). Логическият път, който следва е тотално прецакан и още в 8-ма серия трябваше да приключи с изобличаването на главния или да поеме основната линия на сюжета в съвсем друга посока и всичко това заради един некадърен сценарист.Всички някога сте се явявали на матури по български и имате представа как се построява една тема. Ако този сценарий влезе на матурите ще получи много ниска оценка с този си ред на представяне на събитията и неуточнените детайли влияещи косвено и на основната линия Не казвам , че като цяло сериала е провал или не става за гледане. Напротив интересен е и с актуална тема, но такива като мен остават с впечатление за доста аматьорска продукция уж правена от профита.
Избягах от холивудските клишета, с които ни наводняват през последното десетилетие и се ориентирах към азиатските продукции, подлъган от няколко наистина класни азиатски филми и сериали, но явно по голямата част от тях са и доста по-слаби. Изненадани сте , че част от любимите ви сериали не ги харесвам, но представете си пък каква е моята изненада да чета суперлативи за наистина слаби продукции погледнати от по сериозен ъгъл.Направо недоумявам как работи женското мислене и критерий. Да критерият ни явно е различен и аз вече описах какви са моите. Колкото и да са ви хубавички актьорите в даден сериал , като куца историята и е подплатена с аматьорски сценарий, ще си останете с гледането само на мускули и бронзови фигурки Simple Smile

Последна редакция: чт, 10 окт 2024, 03:57 от yopen

# 545
Да критерият ни явно е различен и аз вече описах какви са моите. Колкото и да са ви хубавички актьорите в даден сериал , като куца историята и е подплатена с аматьорски сценарий, ще си останете с гледането само на мускули и бронзови фигурки Simple Smile
И аз като теб търся логическо развитие на дадена история, но уви изглежда сме в грешка с тебе Joy Какво ли разбираме ние от днешните "творчески написани сценарии", а за някои откровени глупости под моето IQ даже и не искам да си мисля, просто ги игнорирам Joy И аз преди години се ориентирах от западните към източните драми по същата причина като теб, но и тук за съжаление се получава същото.  Но все пак от време на време излиза и нещо стойностно, което заслужава да се гледа, без да се взирам много, много в недостатъците Wink Та сега съм и на двата фронта едновременно за да има баланс Laughing

И за 2в1
Я Роца да каже дали е вярно https://www.instagram.com/reel/C_NETidtqat/?utm_source=ig_web_copy_link Sweat SmileLaughingJoy

Последна редакция: чт, 10 окт 2024, 09:46 от Danifin1

# 546
Ако някой е харесал Ghostbusters (която и да е част) смея да препоръчам тайландския Peaceful Property
От едната страна има богат наследник, който трябва да разпродаде една камара къщи, които са обитавани от духове. От другата страна има готвач, който вижда духове, но се страхува от тях+неговата сестра инфлуенсър. И третата страна е хипер сериозна адвокатка без чувство за хумор. Тези толкова различни характери се обединяват, за да изпратят духовете на правилното място и да спечелят една камара пари. Всеки епизод е сърцераздирателната история на различен призрак.
Успяват да запазят баланса между сълзите и смеха.

Може да се гледа в you tobe.
Видях, че е тагнат и като хорър, но... хорър е твърде преувеличено.

# 547
  • Там, където мечтите се сбъдват

Избягах от холивудските клишета, с които ни наводняват през последното десетилетие и се ориентирах към азиатските продукции, подлъган от няколко наистина класни азиатски филми и сериали, но явно по голямата част от тях са и доста по-слаби.
[/quote]

Интересът точно към азиатските продукции води до бълване на непрекъснати сериали, голяма част от които не са издържани. От друга страна самото мислене на корейците е различно, друга култура. Vincenzo например е тотален тюрлюгювеч, абсолютно несъвместими елементи и подредба в него, една част ми хареса, друга не. Мисля че корейците имат потенциал да правят добри комедии, но не смеят да се развиват в тази посока и затова все вплитат някакви драми. Инак алгоритъмът им на правене на сериали, 16 епизода, е нещо тръгва в 8 серия, неочакван обрат в 13 и след това разплитат колкото могат конците. За себе си съм установила, че не мога да гледам японски сериали, твърде мудни са ми, самият им начин на говорене ме обърква, чисто интонационно, докато това го няма при корейците:) Китайски сериал един съм гледала, но много захаросан, а тайландски сериали не съм гледала.

# 548
  • пустинен пъпеш
Споменахте Ким Джи Хун | Kim Ji Hoon  и веднага поразгледах филмографията му,набелязах си псевдо историческия филм Conspiracy - Age of Rebellion(2017),може да се опитам да погледам и Flower of Evil(2020),стига да не се откажа бързо .Прочетох ,че е завършил психология и  добре пресъздава ролите на психопат.

# 549
  • България
Гледайте фентъзи, там поне нелогичното можем да си обясним с жанра.
И да не забравяме, че това са развлекателни сериали, няма нужда от чак толкова сериозен анализ.
Или си сменете интересите, има филми по действителни случаи, там не би трябвало да има изненади.
Мъжете и жените не сме толкова различни.
Виждала съм мъже да четат розови романи и даже не се крият.

Как гледам сериал.
Предпочитам да има поне малко фентъзи/фантастика, красиви актьори от двата пола и по възможност щастлив финал. Ако има и някакви разследвания, нещата съвсем задобряват.
Китайските съвременни са много сладникави и ги избягвам, корейските по-стават, но само фантастичните.
Гледам предимно костюмни драми.
Тук предпочитам китайските.
Случвало се е да харесам сериал с не много красиви актьори, но толкова добре направен, че стигам до финал.
И обратно, събрали един куп звезди, историята трябва да е интересна, но не ми потръгва.
Затова има израз "магията на киното", на някои им действа, на други – не.

Последна редакция: чт, 10 окт 2024, 14:39 от МоарейнД (от книгата)

# 550
Flower of Evil(2020) Lee Joon Gi изигра страхотно ролята си тук.

# 551
Виждала съм мъже да четат розови романи и даже не се крият.
Дебеличкият полицай от 3rd Rock from the Sun (харесвам го този сериал) обичаше да чете любовни романи.

Мога да гледам всичко без лекарски сериали и такива с вампири.Все пак мога да видя нещо с кръвопийци, но е почти невъзможно да си пусна лекарска тематика.Също и мелодрами. Ок...реално никога няма да гледам медицинска мелодрама с лекар вампир или пациент вампир. От какво може да се разболее един вампир?Да,с лекар вампир няма да гледам.

В An Incurable Case of Love не следях медицинските случаи. Просто ги превъртах и гледах всичко между тях - грозните дрехи на мед сестрата и готиния лекар.

# 552
  • Русе
Flower of Evil(2020) Lee Joon Gi изигра страхотно ролята си тук.
Точно тук забелязах Ким Джи-Хун. Смея да кажа, че ми хареса наравно с Джун, но Джун го бях гледала и имах поглед върху начина на поведение. А Джи-Хун ме изненада, приятно.

# 553
Аз приключих доволно What’s Wrong With Secretary Kim
Много симпатично сериалче, без сърцераздирателни драми и с необичайно горещи за азиатски сериал сцени.

# 554
Ким Джи Хун има доста роли и си е популярен актьор и любимец на корейците. Всяка година има поне по 1 сериал, а често и по 2. В началото се снимаше в доста романтични сериали. След казармата последваха няколко семейни многосерийни драми, а в последно време, като че ли набляга на кримитата и трилърите. Играе човекът и се справя с всякакви образи.

Дани, благодаря Hug.
Синичките с много активни напоследък, защото след няколко дни предстои да излезе новият им албум. А барабанистът, Канг Мин Хьок, може и да не е от най-добрите певци, но аз много си го харесвам в това изпълнение

И една колаборация, която за съжаление няма да видим никога вече в този състав.

Скрит текст:
Сините и Съкровищата

Общи условия

Активация на акаунт