За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 12

• 17 449
  • 745
  •   1
Отговори
# 735
Я, кой бил у моето село тези дни Jung Hae-in

Предстоящи

# 736
........................................

Роца,
Скрит текст:
Четох книгата, когато излезе. После открих и канала на Yeonmi Park в тубата. Ще ви оставя сами да си създадете мнение.

# 737
Да, и аз съм гледала oт тези видеа. Моето мнение е, че девойката е силно американизирана и поднася информацията през гледната точка на тези, които я спонсорират. Загубена е автентичността на разказа. Поднасят се тези, които са вън от нейния житейски опит. А и борба за човешки права привнесена "отвън" е загубена работа. Дано не ви звуча цинично.

Последна редакция: пн, 28 окт 2024, 15:33 от victoria vassileva

# 738
Вики, точно Hands V.
Коренна разлика между книгата и първите видеа и тези от 2-3 години след това, а да не говорим за по-новите.

# 739
  • вятърничава
Знам, че е ютубърка и има канал, не съм влизала и не съм гледала нищо. Чета книгата. За мен бе интересна първата част, където разказва за живота на семейството си в Северна Корея и бягството им през Китай, както и адаптацията им в Южна Корея. Преживяното в Китай също интересно, все пак е част от цялото бягство. Не мисля, че е излъгала за фактите за Северна Корея, защото само потвърдиха прочетено и гледано в документални филми, които нямат никаква връзка с нея. Дори скоро представяха док. филм "Отвъд утопията“ във връзка с фестивала София ДокуМентал, разказва за бягството на севернокорейци през границата с Китай, през реката, даваха кадри от филма, които бяха 1:1 с прочетеното в книгата. Също и за лагерите, глада, пропагандата, изолацията от останалия свят. Не мисля, че лъже и за трафика на жени и т.н. Радвам се, че споделихте мнения за книгата и за нея Hands Plus1

# 740
bb6, книгата не оспорвам, т.е вярвам на нещата, които е написала там, а и доста от нещта съм ги срещала и при други бегълци, които са разказвали за живота в СК. Просто тя започна прекалено да експлоатира темата в един момент и повече заприлича на американска пропаганда, от колкото на информация от извора.

# 741
Moжели някой, който е гледал корейския School 2013 да ми напише в спойлер защо двамата са се скарали? Ще се правя на силна и утре сутрин ще проверя 🤣
Гледам тай версията, но вероятно имам предвид героите на Lee Jong Suk и Kim Woo Bin. Там главните герои се мразят. Поне единият мрази другия. Обаче преди са били приятели.

# 742
Tuon,
Скрит текст:
Двамата са приятели от малки. Ким У Бин тренира футбол и има добър шанс за бъдеще като футболист. И Джонг Сок пък си пада побойник и е главатар на една банда. При инцидент наранява крака на Ким У Бин и той се прощава със спорта. От това идва раздорът между двамата.
Не знам как е тайландският, но корейският е един малък шедьовър по темата  "ученически сериали". Много реален и много човешки.

Последна редакция: пн, 28 окт 2024, 19:05 от 2в1

# 743
  • вятърничава
Danifin, моля те кажи, че ти си го снимала! Обещавам да завиждам най-благородно. Heart Eyes
Tuon, пак гледаш грешния сериал, после ще ни се оплакваш, че е скучен и няма да го довършиш Wink

Аз довърших с What Comes After Love (2024). Първите епизоди бяха чудесни, след това тягостно се влачеше до края, но 6 епизода не е като 16, 20 или 40. Много добри актьори, красиви и талантливи. А двамата главни бяха хубава двойка.

# 744
Danifin, моля те кажи, че ти си го снимала! Обещавам да завиждам най-благородно. Heart Eyes
За съжаление, не съм го снимала аз. Забравил е да ме уведоми, че ще идва за да се засечем някъде LaughingLaughingLaughing

# 745

Общи условия

Активация на акаунт