За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 12

• 21 954
  • 745
  •   1
Отговори
# 690
Роца, аз го гледам с руски дублаж. Гледах е силно казано- пускам си го за фон и от време на време хвърлям око към екрана. Ако се не лъжа актьорът съм гледала в един от "генералските" филми. В  този сериал засега не забелязвам драматуркия или сюжет- усещането е че съм платила билет за състезание по бягане в спринтова дисциплина за охлюви. Но като хвърля поглед на таблета- младежът не е лош да го поглеждам. Хубава вечер!

# 691
Моля препоръчайте някой сериал с Лу Бай.Нещо по-сериозно да е от Till the end of the moon, като за по-зрели хора. Актрисата си я бива ,даже и само на снимки да си я гледа човек. Определено ми се гледа някоя драма с нея, обаче тоя сериал дето го почнах Till the end of the moon, историята и сценарият сякаш са минали през призмата на някое 12 годишно момиче..... феминизъм, мазухизъм and beyond Scheherazade's tales Simple Smile Тия хора са луди да вкарат толкова пари за специални ефекти върху такъв сюжет.

Последна редакция: вт, 22 окт 2024, 18:15 от yopen

# 692
Моля препоръчайте някой сериал с Лу Бай.
Мога да ти препоръчам този The Legends (2019)

Последна редакция: вт, 22 окт 2024, 18:13 от Danifin1

# 693
  • България
Моля препоръчайте някой сериал с Лу Бай.Нещо по-сериозно да е от Till the end of the moon, като за по-зрели хора. Актрисата си я бива ,даже и само на снимки да си я гледа човек. Определено ми се гледа някоя драма с нея, обаче тоя сериал дето го почнах Till the end of the moon, историята и сценарият сякаш са минали през призмата на някое 12 годишно момиче..... феминизъм, мазухизъм and beyond Scheherazade's tales Simple Smile Тия хора са луди да вкарат толкова пари за специални ефекти върху такъв сюжет.
За не знам кой път бих препоръчала Story of Kunning Palace (2023), но с теб имаме различни критерии за добър сериал/финал.
Интересното е че не харесвам дворцови интриги и политика, обаче този сериал е изключение.

# 694
Моля препоръчайте някой сериал с Лу Бай.
https://en.wikipedia.org/wiki/Bai_Lu_%28actress%29
Филмографията и на твое разположение- и филми и сериали.

# 695
https://en.wikipedia.org/wiki/Bai_Lu_%28actress%29
Филмографията и на твое разположение- и филми и сериали.
  Simple Smile Simple Smile Simple Smile  Момата има поне 6 сериала с рейтинг над 8. Молбата ми за препоръка на сериал беше въз основа на това да не си губя времето с несериозни драми докато преглеждам нечия филмография. Иначе смятам че на всеки му е ясно къде да погледне.

# 696
  • пак на Рив Гош
Моля препоръчайте някой сериал с Лу Бай.Нещо по-сериозно да е от Till the end of the moon, като за по-зрели хора.
Повечето нейни сериали, които съм гледала, са съвременни романтики с "пукнатини" в сюжета, които ги изключват от твоята сфера на интереси. Затова няма смисъл да започваш Love Is Sweet, Lucky's First Love, One And Only и Only For Love.

Но може да дадеш шанс на Arsenal Military Academy, там бромансът е повече от романса (макар че си има и романс).

# 697
# 698
Сериалите, които гледам в момента са:
Dr. Park’s Clinic (2022) - каста ми допада, героите са забавни.
Connection (2024) - само един изгледан епизод.
Mystic Pop-Up Bar (2020) - напомня ми за Tomorrow, но ми харесва повече.

В последно време все по-често ми се случва да започна сериал, и въпреки че ми харесва, изведнъж рязко да ми се прииска да гледам нещо различно. Гледам 1-2-3 други сериала и се връщам да догледам първия. Имам и три броя на "он-холд" от 2-3 месеца, не знам кога ще им дойде времето, а не обичам да недовършвам сериали.
Също така все по-трудно пиша оценки над 8.0, а в началото бях много щедра Bowtie

# 699
  • Русе
От скоро гледам китайски сериали и нямам установено мнение за таланта на известните имена. Особено за жените! Да, по-красиви са от корейките, но с малки изключения сравнението ми е пианист - виртуоз и пианист - машинописка, в полза на корейките. Изключенията ми са ( и то донякъде) Бай Лу и артистката от "Двойникът".
За сметка на това мъжете са по-интересни като усещане:
Дилан Уанг - също като Ча, нека ми е 5- и храст, другите бледнеят, аз си гледам храста;
Лин Хе - не ми е красив, но когато му гледам играта изтегля целия кислород от сцената. Страхотен.
Лео - този чаровник е опасен за всяка жена от 15 до 90 години.
Уан Син Юе - и като положителен, и като отрицателен герой - излъчва аристократизъм;
Сяо Джан - този няма да остарее, има такава юношеска жизнерадост?!
Ло Юн-Си - за мен е Леденият принц ( подобна студенина в друг не съм виждала);
Жен Цзя Лун - обратното на Ло - тук има много огън;
Лю Сюе-И - от него лъха меланхолия.
Нямам поглед върху двама: Ян Ян и Уан И-Бо. Скоро може да им дойде реда...
Изгледала съм само 30-ина сериала, нали много няма да ме биете?

# 700
Започнах Darimi Family- прокламиран като комедия- да напомня ослепяващо момиче и богат наследник. Малко мудно и очаквано като развитие- стигнали са 8 епизод с превод на руски. Някой следи ли го?
winona , аз харесвам Ли Сян, напоследък не случва на филми. Ден Лун го загубихме по трасето.
Не разбирам защо очакваш да те бием? Що за драма? Тук всеки си има предпочитания...

Последна редакция: чт, 24 окт 2024, 22:14 от victoria vassileva

# 701
  • пак на Рив Гош
Вики, не, не го следя този.
Но пък започнах A Virtous Business и засега много ми харесва. Не съм гледала английския оригинал, обаче.
Уин,  мненията за Ян Ян (Янчо) са противоречиви - някои го харесват, други - не и смятат, че не може да играе. Аз съм от първите и на мен ми е достатъчно само да го гледам на екрана Joy (изгледала съм все пак 5-6 негови сериала, де).
Ren Jia Lun ми беше в списъка с любимци, но падна с няколко места по-надолу и излетя от Топ 5 откакто жена му вече не му разрешава да снима сцени с целувки Joy (сега, това за разрешението от жена му е майтап, но наистина от 2-3 години насам вече няма такива сцени). Продължавам да го гледам, понеже го харесвам като актьор, ама не харесвам съвсем "вегетариански" романси.

Аз днес довърших китайския You Are My Lover Friend (2024) - дадох му 8.5*. Любима сюжетна линия (friends to lovers), лек и забавен сюжет, без задълбаване и мелодрами, хубав каст, хубави поддържащи роли, гледа се приятно, има очарователен Главен (Zhang Xin Chen) и свястна Главна, и, не на последно място - доволни еднорози. Сериал като за Роца.

Последна редакция: пт, 25 окт 2024, 00:11 от Роца

# 702
  • България
Опитах и аз такъв Love Next Door (2024).
Успях да изгледам пет, шест епизода и ми омръзна.
Иначе актьорите ми харесаха, но всичко се проточи твърде дълго.

# 703
Аз днес довърших китайския You Are My Lover Friend (2024) - дадох му 8.5*. Любима сюжетна линия (friends to lovers), лек и забавен сюжет, без задълбаване и мелодрами, хубав каст, хубави поддържащи роли, гледа се приятно, има очарователен Главен (Zhang Xin Chen) и свястна Главна, и, не на последно място - доволни еднорози. Сериал като за Роца.

Явно пак ще поставям сериали на “стенд бай моуд” Grin
И двамата главни съм ги гледала в подобни сюжети, с удоволствие ще го направя пак, още повече, че китайските еднорози ми допадат малко повече от корейските Sunglasses

# 704
  • София
winona, аз гледам от година китайски сериали и май съм изгледала по-малко от тебе.

Аз зарязах Go Back Lover - прекалено наивен, дори за мен. Може би ако си бяха оставили само лигавата романтика без да намесват луда анти на ГГ, нямаше да ми е толкова дразнещ.

Затова пък днес изгледах всички епизоди на Kill Me, Love Me от 1 до 19 и си чакам следващите. Не е това, което очаквах и което ми рекламираха ревютата в мрежата, но ми харесва. Даже може би повече от The Double, поне съдейки по скоростта, с която го гледам. От 15-ти еп. малко загубиха темпото, но като гледам след 19-ти се оправя. Чак да не повярвам и че са по-малко от 40 епизода.
Не бях погледнала, че е с Wu Jin Yan, но явно китайците са си прави, че си е намерила ниша в сериали за отмъщение. Дано не загуби порива сега като е бременна, харесва ми като актриса, а в Китай конкуренцията е брутална.

Общи условия

Активация на акаунт