Отговори
# 195
Абе трябваше да му направят повече косица.
Това е Ерион:

Иначе актьорът има прилика с Егон от House of the Dragon, което е плюс.

# 196
  • Някъде в Матрицата
Забавничко се получава. Simple Smile
След началната сцена в първия епизод, зад дървото, се зачетох аз тук-там каква е идеята на този акцент. Та в крайна сметка, този сериал ще обърне повече внимание на обикновените хора във Вестерос, тези които са извън замъците. И когато в някакви интервюта са задавани въпроси къде а..т хората във Вестерос, дедо Мартин е казвал, че си а..т където си поискат.
Началната сцена на втори епизод също беше впечатлителна. Sunglasses Дънк май трябваше да мине през дамите  и да пита дали някоя не помни сър Арлан Trollface Сега да не се окаже, че Подрик Пейн е някакъв наследник на този рицар. Joy

Относно Таргариен, добре че този път не са ги изрусили всичките, а се придържат към оригиналното им описание. Можеше да цъкнат един рус кичур на Валар, ама той сега е късо подстриган и може да не се вижда. Аз малко съжалявам, че Ренис в Домът на дракона е представена руса, амааа ... минало е и няма как да се поправи.

И аз искам по-дълги епизоди, ама. Може пък, ако рейтинга на този сезон оправдае очакванията, в следващия да отпуснат още 5-10 минутки.

Пак споменаха някъде, че Мартин е предоставил чернови и за следващи приключения на Дънк и Ег, ама ние за подобни чернови сме чували. Да седне и да си събере черновите в книгите, които се очакват от години. А дано, ама надали.

Последна редакция: вт, 27 яну 2026, 15:44 от Ph0enix

# 197
  • "Нищо човешко не ми е чуждо, който ме надмине не е човек" Макбет
Тези три новелки явно няма как да покриват по-дълги епизоди, а и на мен много ми се иска защото сериала е чудесен. Явно ще е по един сезон на новела. Сдобих се и аз с книжлето и работата е малко като Хобит и Властелина. И тук ще е така, не ми е скучно, протяжно или бавно, самите истории не го предполагат. Иначе явно бързат да снимат, за да не порасне Ег много. Слушах интервю, че и затова са избрали такива дрехи за него да имат свобода да му удължават дрехите ако се наложи.

# 198
Докато чакаме с нетърпение следващия епизод за Дънк и Ег:

# 199
Значи официално обявявам Джофри за най-големия спойлерист в шоуто.
Ако Олена не беше наредила да му светят маслото със сигурност някой ядосан фен щеше
да го направи вместо нея Joy.
От него знаем за битката между Ренира и Егон и как завършва това.
От него знаем за Ерион и съдбата му.
От него знаем и за сър Дънкан Високия и, че има четири страници за подвизите му.
Представям си ако Дънк беше живял по времето на Джофри колко шамара зад врата щеше за изяде последния.
Сега сериозно, попадна ми инфо за дължината на епизодите.
Епизод 1 - 42 мин.
Епизод 2 - 33 мин.
Епизод 3 - 31 мин.
Епизод 4 - 34 мин.
Епизод 5 - 37 мин.
Епизод 6 - 31 мин.
Доста се ровя за този сериал по тубата и групите и навсякъде е масово харесван, само всички дружно
се оплакват от прекалено кратките епизоди, всички искат още, разбирам ги.
Това бил сериала, в който чичо Мартин бил най-инволвнат и следял изкъсо, (пишат, че за третия сезон на
Домът на дракона изобщо не взел участие). Историята на Дънк и Ег му била любима и много държал
всичко да е направено, както той си е представял и иска. Това бил и първия сериал от вселената на ГОТ
където изображението на Дракона по щитове, знамена и т.н. е правилно направен точно по описанията
на чичо (не се наемам да твърдя, че това е напълно вярно защото не съм чела Троновете, по-запознатите
да кажат вярно ли е). Айра Паркър, който е "отговорник" за сериала е изразил желание и намерение след
тези три сезона на Рицарят да направят почивка от няколко години, за да може малкия да порасне, а Дънк поостарее, за да адаптират събитията, които последват след новелата. Ако това е вярно и наистина го
направят като хората съм сигурна, че ще разбие интернета и ще отнесе Троновете. Има толкова много и благодатен материал и ще е супер готино да се случи. То и сега има леки хинтове и подсказки за събитията напред във времето, така че вратичка има. Дано само гадните Нетфликс да не прецакат всичко, ще е
наистина жалко.  Иначе освен Дракона и белите плащаве вече са наистина бели и по мое мнение
най-добрите от трите шоута. Музиката за всеки епизод продължава да ми е много любима.
"Значи късметът е само наш?"

"Той ме възпита да бъда честен човек. А всички тези благородни лордове дори не помнят името му.
Той се казваше сир Арлан от Пенитри. И аз съм неговото наследство. Утре.... ще и покажем какъв
човек е възпитал", велик Джордж Мартин.

И накрая то почти дойде, но все пак да постна и трейлъра за трети епизод.

Забравих, допълвам две снимки от реала с наш'те хора.

Последна редакция: сб, 31 яну 2026, 12:15 от Jess!

# 200
Още никой ли не е гледал еп. 3? Много приятен и лежен, с вълнуващ край. Само музиката в последната сцена не ми допадна особено. Имаше нещо, една идея насилено, с което представиха голямата изненада. Също очаквах повече бяс и злоба от Ерион. Той не беше огън, беше лед.

# 201
Гледах епизода и все си мисля, че ми е твърде кратко. Имам един въпрос към знаещите(не съм чела нищо и не знам) -Ег  става ли крал и какъв ще бъде евентуално, защото тук е много готино хлапе?

# 202
Скрит текст:
Изпълнява се предсказанието.

# 203
Гледам, гледам, но последното мнение нали беше мое и чаках някой да се включи
да пише, за да мога и аз Grinning.
На мен епизода ми хареса, но някакси накрая ми дойде една идея леко припряно и не толкова драматично.
Малкия е голям бонбон, краде всяка една сцена. Този път нямахме натюрел провокации, но пък коня
се изяви вместо това. Вече започва лека, полека да се сгъстява действието и да става все по-мрачно.
Добре, че пак беше елена, че да поразведри обстановката.
Въпрос за челите книгата, че нарочно я чета бавно с епизодите.
Скрит текст:
Тази гадателка има ли я? И защо каза на Егон, че всички, които го познават ще се радват
на смъртта му. Останала съм с впечатлението, че Егон е добър крал, близък до народа и
хората го обичат или бъркам?
.
Обаче ако Дънк беше малко по-умен веднага щеше да загрее за Ег, дори от песните и игрите на
малкия ти става ясно за кои събития говори и защо е толкова запознат.
Интересно беше да се разбере
Скрит текст:
истинското мнение на благородниците за Тангариените. Младата ябълка доста
красноречиво описа това, което явно цял Вестерос мисли. И пак ми стана тъпо за
Драконите и особено за Ег.
Какъв му е точно случаят
Скрит текст:
на този едноок рицар?
Качвам трейлър за следващия епизод, който ще е размазващ.
!И важно уточнение, заради Супербоул в неделя по изключение епизод 4 на Рицарят няма
да е в неделя, а в петък!!!
. Трейлъра го слагам в спойлер да не развалям удоволствието
на негледалите епизода.
Скрит текст:

И по традиция да си завърша с нещо музикално от епизода.

# 204
За мен специално сериалчето е все така лежерно. Харесва ми , че дават обикновените хора. Връзката между Ег и Дънк е така чиста и истинска като между две добри и честни души. Много ми допадат двамата, в този гаден свят те са като капка надежда.
Края на серията е малко неочаквана, но то все някога щеше да се случи. .
Все още не ми е мрачен епизода, просто развиват героите, а повечето са си гадни, дори и зад спокойното си говорене и донякъде по-човешко поведение( от 2 епизод на главния Таргариен) никак не им вярвам, че има нещо свястно в тях.

# 205
Няма я. (по първия скрит текст)
Това, което показаха. (по третия скрит текст)
Скрит текст:
Едноокият сир Робин Ризлинг, стар рицар с прошарена коса и остра брада, загуби шлема си от пиката на лорд Лео в първия им сблъсък, но отказа да се предаде. Препуснаха още три пъти един срещу друг, косата на сир Робин плющеше на вятъра, докато парчета счупени пики хвърчаха около оголеното му лице като дървени ножове, което според Дънк бе още по-удивително, след като Ег му каза, че сир Робин загубил окото си от счупена пика няма и преди пет години.

"Главният" Таргериен
Скрит текст:
умира достойно и много тъжно за всички. 

Няма да пиша повече, защото съм убедена, че някои нечели книгата отварят скритите текстове въпреки, че знаят, че не трябва. Simple Smile

Трейлърът е страхотен, с нетъпрение чакам еп. 4.

Последна редакция: пн, 02 фев 2026, 20:32 от happy cucumber

# 206
Хареса ми епизода,краят най вече разбира се.Трейлърът за следващия е страхотен,значи да го чакаме на 7 така ли,супер?!

# 207
  • София
Хареса ми епизода, сериалът ми идва лек и лежерен, но реално няма какво да се коментира.
Няма за какво да се паля или да се хвърлям в чуденки и т.н.
Единствено пророчеството не ми хареса. Дано не е буквално, защото Ег е много симпатично дете.
Следващият епизод би трябвало да е много интересен.
Интересно дали няма да има дуел между Дън и Ерион?

# 208
  • Варна
Прекрасна серия. Наистина няма какво да се коментира толкова по събитията все още, от трейлъра обаче виждам че ни очаква едно епично събитие и явно са се справили с това как да го представят.

Единствено пророчеството не ми хареса. Дано не е буквално, защото Ег е много симпатично дете.
Според мен не е спойлер, тъй като става дума за събития доста след събитията в сериала и не го касае.
Скрит текст:
Вярно е пророчеството за съжаление. Не са се радвали всички на смъртта му, но преди нея е бил намразен от благородниците, тъй като е дал привилегии на простолюдието.
Скрит текст:
Позволил е на синовете си да се оженят за когото поискат /е, единият е останал даже ерген, защото е бил гей/, наследникът му се е оженил за жена без потекло. Най-малката му дъщеря се жени за Баратеон и този брак е кралската претенция на Робърт Баратеон по-късно,

Скрит текст:

Последна редакция: ср, 04 фев 2026, 02:28 от Хексе

# 209
Хубави са сериите, но ми липсват истинските дракони.

Общи условия

Активация на акаунт