Отговори
# 210
И на мен ми е странно,все се оглеждам няма ли да кацне някой наблизо 🤣.
След лошия старт и на мен ми харесват последните епизоди,малко кратки ама тя и историята е малка.Джофри може да развали кефа на всеки фен 🤣.

# 211
  • Варна
Голям сладур беше Дънк с гъшите яйца..   Joy
И в тази вселена и по онова време е имало уговорени мачове /двубои/, бях шокирана от това когато четях книгата.

# 212
  • Fire & Blood
За мен най-хубавото в епизода е все по-силната връзка, която се изгражда между Ег и Дънк. Малкия е също толкова самотен, колкото и Дънк. Който пък се превръща в нещо средно между баща, брат, най-добър приятел и близък за Ег. В сцената с коня се видя малкия колко разстроен и съкрушен е и Дънк веднага усети и не само го изведе, но отидоха в шатрата на Лайнел да му повдигне духа. В сцената с яденето ясно се видя, че и двамата имаха равен дял сандвичи. Големия като канара сто килограмов мъж раздели наполовина храната си с малкото, кльощаво момче. Милото дете с какъв апетит ядеше, сигурно за първи път се е хранило с удоволствие.

# 213
За мен най-хубавото в епизода е все по-силната връзка, която се изгражда между Ег и Дънк. Малкия е също толкова самотен, колкото и Дънк. Който пък се превръща в нещо средно между баща, брат, най-добър приятел и близък за Ег. В сцената с коня се видя малкия колко разстроен и съкрушен е и Дънк веднага усети и не само го изведе, но отидоха в шатрата на Лайнел да му повдигне духа. В сцената с яденето ясно се видя, че и двамата имаха равен дял сандвичи. Големия като канара сто килограмов мъж раздели наполовина храната си с малкото, кльощаво момче. Милото дете с какъв апетит ядеше, сигурно за първи път се е хранило с удоволствие.
Едва ли. Би трябвало да е хранен добре, преди да срещне Дънк.

# 214
Включвам се. Първият епизод за мен беше много слаб - даже бях решила като видях и началото на втория, че ни правят на идиоти с откриващите сцени. Само малкия Ег ме държеше пред екрана. Вторият обаче засили интригата, а третият определено навакса, особено с края. Много е готин Ег. Сър Дънкан е доста глупав, но пък добър и почтен, чета че ще стане наистина велик. Ерион е нещо Емънд Таргериън - гадният брат. Чичото Тарг с черната коса Бейлор пък е направо като свеж полъх, чак не мога да повярвам, че е толкова благороден, а престолонаследник. В общи линии добре, че са Тарговете, да има интересна история, че иначе пиянските запои на Баратеон, не са ми атрактивни.

# 215
  • София
Нищо общо нямат Емънд и Ерион. Емънд не беше такъв злобар, който ранява и убива за удоволствие.

# 216
Емонд е далеч по-способен от Ерион. И е просто зъл, докато Ерион е луд.

# 217
Сериалът е точно това, което очаквах. 4. епизод е брутален, а остават още цели два. Heart Eyes 5. очаквам да е нещо като емблематичните 9-ти епизоди на Троновете.

# 218
Ще има ли епизод днес? Не го виждам в програмата.

# 219
  • Бургас
Да днес има епизод в HBО заради Супербоу.Този път е дълъг 35 минути 😁

# 220
  • Fire & Blood
Ех, какъв епизод само! Не стига, че го изгледах на един дъх, но и края направо ме отвя.
Няма такава мания като този сериал, личи си, че и създатели и чичо, и актьори са взели
много присърце Рицарят. Хетерохромията на Бейлор се пулих да я забележа от епизод
две, но чак сега е толкова видна. Актьорът, който играе принц Валар неговия син
в сериала има истинска хетерохромия и създателите са решили и Бърти Карвел
а.к.а. Бейлор да носи лещи, така баща и син имат още нещо общо освен тъмния цвят коса.
Другата седмица (ако пак не решат да правят промени този пък заради олимпиадата)
се връщаме към традиционното излъчване неделя вечер и понеделник при нас.
HBO Brazil даже вече имат качен и трейлър за епизод 5, абстрахирайте се от дублажа.
Скрит текст:

Няма как да пропусна точно тази музикална тема да не кача на РСК, настръхвам!

Спойлер, който не е гледал епизода да не цъка
Скрит текст:
Сериозна съм
Скрит текст:
Много ми хареса сцената с Ег, Дънк и Бейлор.
Сега като го гледам колко достоен, уравновесен и мъдър е Бейлор и ми става
гадно каква съдба го застига не само него, но и синът и племенника му и накрая
целия дом Таргариен. И да се ненадяваш, че нещо толкова читаво може да се пръкне от
потомство на Ренира и чичо Деймън.

Който не е гледал да не отваря, но за мен тази сцена е една от най-великите изобщо в ГОТ вселената,
сравнявам я с Джонката и неговото крал на Севера.
Скрит текст:

Скрит текст:

# 221
  • София
Преди малко го изгледах в HBO Max.
Ако някой има проблеми с намирането на епизода и превода заради спирането на родните тракери да ми пишат на лично. Ще им изпратя епизода с директен линк за сваляне.
Но ще реагирам чак след края на откриването на олимпиадата.

Най-добрият епизод този сезон. 9 от 10. Направо съм възхитен. Simple Smile
35 минути, които минаха като 5 минути. Жалко, че свършва след само 2 епизода, защото от епизод на епизод става все по-добър и непрекъснато надгражда.
Много емоции имаше в епизода. Дънк как само изригна на финала, размазах се от кеф. Малкият Ег е невероятен сладур.
Краят беше един път. Признавам си, че не очаквах този туист. Мале, мале. Simple Smile
Дано битката да е епична.

# 222
  • София
Чела съм книгата отдавна и доколкото си спомням бяха три новели вътре. Предполагам, че ще отделят по сезон на новела с кратки епизоди.
Между другото, има я в читанка.

# 223
Но първата новела е най-добра и се опасявам от приема на другите. Особено на втората. Тук имаме сумати Таргариени, във втори сезон ще се занимаваме с разправиите на някакъв второразряден лорд. Освен ако не почнат да си измислят и пренаписват, което ще е още по-лошо.

# 224
Ира Паркър е споделил визия, която включва около 12-15 сезона, разпределени на етапи.
Първи етап (4-5 сезона): Ще проследят пътешествията на Дънк и Ег, докато Ег е все още дете/юноша.
Втори етап (след 10-годишна пауза): Продуцентите искат да направят пауза, за да могат Питър Клафи и Декстър Сол Анселда пораснат естествено. След това ще се върнат за още 4-5 сезона, показващи Ег като принц.
Трети етап (след още 10 години): Финални сезони, които да покажат вероятно крал Егон V и Дънкан като командир на Кралската гвардия.
Джордж Р. Р. Мартин е споделил със сценаристите подробни outlines за още 10 до 12 истории, които планира  да напише.

Звучи доста амбициозно. Аз се надявам поне на сезон, фокусиран върху "вълчиците" от Зимен хребет.

Страхотен епизод. Пуснах си го още два пъти.
Лайънъл Баратион „Смеещата се буря“ ми е любимецът от лордовете. Оригиналният е много едър мъж и четох, че причината да не изберат актьор с такива физически дадености, е Дънкан да се откроява физически. Но му прилягаше да е по-едричък. Актьорът обаче е страхотен - не знам колко пъти си пусках танца на лорд Буря и Дънкан. Heart Eyes
Скрит текст:
Ерион е предшественик на Джофри - това с котката на Ег ме уби. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт