Отговори
# 645
Слаб епизод. 

Кратка беше битката в началото, но и в книгата Крисчън Кол не умира героично, така че не беше зле, но самата сюжетна линия имаше липси.  В книгата Емонд и Вегар прекараха повече време с армията на Крисчън Коул. Имаха някои разминавания относно стратегията преди да се разделят.  И армията на Коул не беше толкова малобройна. Тази сюжетна линия можеше по-добре да се развие.     

Малкият съвет пак повтарят същите неща. Какво бе облякла Мизария? Бялото е нейният цвят, но костюмът много съвременно ми изглеждаше.       

Пак измислици. Баратеоните са си зелени в книгата. Защо въобще идват при Ренира? Можеха да пратят писмо по гарван. Просто трябва да се случи предстоящата сцена.       

Хареса ми малкия момент на нежност между Вермитор и Силвъруинг.       

Много скучни са Бела и Алин. Изрязоха интересните черти от характера на Бела. Никаква химия няма между Бела и Алин и много бързат. Бела беше постоянно пращана на мисии с дракона. Адам каза миналия епизод, че дори не са яли и спали и пак трябва да тръгнат. През това време Алин беше в Кралски чертог. Кога се сближиха толкова? По-скоро Бела имаше повече възможност и време да се сближи с Адам. Това, че нещо става между Бела и Алин в книгата, макар и доста по-късно, не означава, че изпълнението трябва да е толкова зле.     

Много ме дразни Рена. Ненужна сцена.     

Дерон и Гуейн  ми харесаха, но сцената с Ормунд бе много зле. Този проблем с обонянието взе да ми омръзва. Нищо му нямаше, когато Дерон наръга брата на жената на Хю, сега Гуейн наръга няколко човека и вече Ормунд повръща. Много чувствителелен. (squeamish) И защо трябваше да ги има тези негативни намеци от Ормунд, че Гуейн има влечение към мъже. Пак орязаха родословното дърво на нечий род. Ормунд в книгата има поне трима сина и една дъщеря. Има и още други Хайтауър. Гуейн е много назад в наследяването. И защо онзи поддръжник на Ормунд нарече пред  Деймън Дерон Дръзкия. Кога Дерон получи прозвището? Махнаха битката, в която той участваше и получи името си и Ормунд го посвети в рицарство. Повечето хора не са чели книгата да знаят истината. Какво дръзко нещо е направил досега Дерон? Малко нещо, но е дразнещо. Да не го бяха включвали.   

Алис ми е много хаотична.   Не знам какво да очаквам там.       

Радвам се, че показаха, че Ренира се поряза на трона. Хелена ми харесва, но продължава да ме дразни сюжетната линия Алисент - Ренира.  С какъв акъл Ренира ще кара Алисент да убие сина си. Първо логистиката е малоумна. Кралството е раздирано от война и жена от благородно потекло ще се разхожда на толкова километри. Колко стража може да отдели Ренира, като много от златните плащове напуснаха. А и Харънхол не е толкова близо.  И в следващия епизод вече е там.  Алисент не е убила никого със собствените си ръце. Ренира видя колко и беше трудно да убие нейния враг Ото, а това е собствения син на Алисент. Пък и Емонд знае, че Алисент отиде при Ренира и предаде зелените. Защо ще и вярва? Как се е измъкнала от Кралски чертог? Вероятно иска да покажат некомпетентността на Ренира, но това просто е дразнещо.  Сигурно искат да намерят сценаристите  и Алисент нещо да прави, но тази идея е толкова глупава.       

Ох и тази измислица с Корлис. Не вярвам да направят толкова голяма промяна и да го убият. Като пленник е важен също. Този епизод най-малко ми хареса от сезон 3. Труден беше за гледане. Много неща ми бяха скучни и ме подразниха. Но прочетох, че някаква  интересна и добре изиграна сцена с Егон ще има в следващия епизод и я очаквам.  Дано не е лъжлива информация.

# 646
  • София
Емонт и Алис с тези остри носове и брадички трябва да внимават да не се наранят...особено той, предвид едното липсващо око.

# 647
Е, дайте сега никой крал да не се жени повторно и да не прави повече деца, че да не стават дрязги.
Грешката му е, че върна Ото като ръка. Ото е архитектът на целия конфликт. Без Хайтауърите, кралството щеше да си приеме Ренира. Това е скоро след Егон Завоевателя, правото за мъжко наследяване все още не е толкова ясно и утвърдено. Дори при това развитие, Ренира води пред Егон с 4:2 при великите домове.

Правото за мъжко наследяване на трона има вече няколко прецедента в подкрепа. Ренис е единственото дете на първородния син на крал Джахерис, но Визерис е избран за следващ крал. Сравнете с Джейн Арин, която също няма живи братя, но става управляващата Лейди на Долината. В книгата още преди Големия съвет Бейлон, втория син на крал Джахерис и баща на Визерис и Деймън става престолонаследник пред Ренис. Самият Джахерис сяда на трона пред племенницата си от по-големия си брат. По скоро защо Мартин пише, че Ренис няма никаква подкрепа, а Ренира с трима братя преди нея има толкова повече от нея, а даже и от Егон само с думата на баща си. Ренира не блести с компетентност, нито може да създава съюзници. Толкова ли е била зле Ренис? Няма скандали за нея. Не са искали Корлис да управлява с нея ли? По скоро си мисля, че това е следствие от писане на историята отзад напред. Мартин трябваше да попълни празнините, а не може да промени каквото вече е писал  и има някои нелогични за мен неща.

Ото има доста вина, но и друг лорд на негово място ще стори същото. Представете си Визерис да се ожени за Лена, тя да му роди трима сина и дали Корлис(поне книжния) ще стои спокойно. Особено ако Визерис се ожени за Лена, тогава Корлис няма да натиска Ренира да се омъжи за Ленор.

# 648
Слаб епизод.  

Кратка беше битката в началото, но и в книгата Крисчън Кол не умира героично, така че не беше зле, но самата сюжетна линия имаше липси.  В книгата Емонд и Вегар прекараха повече време с армията на Крисчън Коул. Имаха някои разминавания относно стратегията преди да се разделят.  И армията на Коул не беше толкова малобройна. Тази сюжетна линия можеше по-добре да се развие.      

Малкият съвет пак повтарят същите неща. Какво бе облякла Мизария? Бялото е нейният цвят, но костюмът много съвременно ми изглеждаше.        

Пак измислици. Баратеоните са си зелени в книгата. Защо въобще идват при Ренира? Можеха да пратят писмо по гарван. Просто трябва да се случи предстоящата сцена.      

Хареса ми малкия момент на нежност между Вермитор и Силвъруинг.      

Много скучни са Бела и Алин. Изрязоха интересните черти от характера на Бела. Никаква химия няма между Бела и Алин и много бързат. Бела беше постоянно пращана на мисии с дракона. Адам каза миналия епизод, че дори не са яли и спали и пак трябва да тръгнат. През това време Алин беше в Кралски чертог. Кога се сближиха толкова? По-скоро Бела имаше повече възможност и време да се сближи с Адам. Това, че нещо става между Бела и Алин в книгата, макар и доста по-късно, не означава, че изпълнението трябва да е толкова зле.    

Много ме дразни Рена. Ненужна сцена.    

Дерон и Гуейн  ми харесаха, но сцената с Ормунд бе много зле. Този проблем с обонянието взе да ми омръзва. Нищо му нямаше, когато Дерон наръга брата на жената на Хю, сега Гуейн наръга няколко човека и вече Ормунд повръща. Много чувствителелен. (squeamish) И защо трябваше да ги има тези негативни намеци от Ормунд, че Гуейн има влечение към мъже. Пак орязаха родословното дърво на нечий род. Ормунд в книгата има поне трима сина и една дъщеря. Има и още други Хайтауър. Гуейн е много назад в наследяването. И защо онзи поддръжник на Ормунд нарече пред  Деймън Дерон Дръзкия. Кога Дерон получи прозвището? Махнаха битката, в която той участваше и получи името си и Ормунд го посвети в рицарство. Повечето хора не са чели книгата да знаят истината. Какво дръзко нещо е направил досега Дерон? Малко нещо, но е дразнещо. Да не го бяха включвали.    

Алис ми е много хаотична.   Не знам какво да очаквам там.      

Радвам се, че показаха, че Ренира се поряза на трона. Хелена ми харесва, но продължава да ме дразни сюжетната линия Алисент - Ренира.  С какъв акъл Ренира ще кара Алисент да убие сина си. Първо логистиката е малоумна. Кралството е раздирано от война и жена от благородно потекло ще се разхожда на толкова километри. Колко стража може да отдели Ренира, като много от златните плащове напуснаха. А и Харънхол не е толкова близо.  И в следващия епизод вече е там.  Алисент не е убила никого със собствените си ръце. Ренира видя колко и беше трудно да убие нейния враг Ото, а това е собствения син на Алисент. Пък и Емонд знае, че Алисент отиде при Ренира и предаде зелените. Защо ще и вярва? Как се е измъкнала от Кралски чертог? Вероятно иска да покажат некомпетентността на Ренира, но това просто е дразнещо.  Сигурно искат да намерят сценаристите  и Алисент нещо да прави, но тази идея е толкова глупава.      

Ох и тази измислица с Корлис. Не вярвам да направят толкова голяма промяна и да го убият. Като пленник е важен също. Този епизод най-малко ми хареса от сезон 3. Труден беше за гледане. Много неща ми бяха скучни и ме подразниха. Но прочетох, че някаква  интересна и добре изиграна сцена с Егон ще има в следващия епизод и я очаквам.  Дано не е лъжлива информация.
Ренира вече започвам трудно да я понасям , със какъв акъл ще караш майка да убие собственото си дете ?? Параноята и лудостта характерна за Таргите вече започва да се проявява и при нея . Радвам се че трона започва да я отхвърля лека полека точно както баща и . Мизария не искам и да я коментирам , неприятна ми е , ако има човек който в момента ме дразни от образите това е тя . Придричам че Хелена ще се самоубие , не трябваше Алисент да я изоставя . Ренира в другият епизод ще я натисне психически доста сериозно , чак на мен ми става неприятно как се държат с най невиният и чист човек в тази история . Черните ми стават все по неприятни , не се спират пред нищо за да получат каквото искат , без значение със физическо или психическо насилие ще бъде .

Последна редакция: ср, 29 юли 2026, 11:58 от Жасмина 94

# 649
Ренира с трима братя преди нея има толкова повече от нея, а даже и от Егон само с думата на баща си. Ренира не блести с компетентност, нито може да създава съюзници.
Ами не е малко да си официално обявеният наследник. Нормално е повечето да се съобразят с това. А и като млада тя е била обичана и популярна. Егон не е блеснал никога с нищо. Най-жалкият таргски крал. Дори крайно лудите и жестоки са имали някакви качества и постижения.
Управлението на Ренира е пълен крах, но то е следствие и от войната, загуба на синове, предателства. Не се знае дали щеше да е такъв провал, ако си беше заела трона по нормален начин.
Хайтауърите просто имаха късмет да са в столицата и да коронясат Егон набързо. Това е. Ако Ренира беше коронясана, а Егон да трябваше да е бунтовникът, дали щеше да събере повече подкрепа? Едва ли. Дори в силната позиция, привлякоха само Ланистър и Баратеон. Всичко друго е за Ренира. Дори преките грандлордове на Хайтауър – Тирел, пазят неутралитет.

Последна редакция: ср, 29 юли 2026, 13:25 от The One True King

# 650
Ами не е малко да си официално обявеният наследник. Нормално е повечето да се съобразят с това. А и като млада тя е била обичана и популярна. Егон не е блеснал никога с нищо. Най-жалкият таргски крал. Дори крайно лудите и жестоки са имали някакви качества и постижения.
Управлението на Ренира е пълен крах, но то е следствие и от войната, загуба на синове, предателства. Не се знае дали щеше да е такъв провал, ако си беше заела трона по нормален начин.
Хайтаурите просто имаха късмет да са в столицата и да коронясат Егон набързо. Това е. Ако Ренира беше коронясана, а Егон да трябваше да е бунтовникът, дали щеше да събере повече подкрепа? Едва ли. Дори в силната позиция, привлякоха само Ланистър и Баратеон. Всичко друго е за Ренира. Дори преките грандлордове на Хайтауър – Тирел, пазят неутралитет.

Да, но е обявена за наследник, когато няма братя. Според андалската традиция, братята са преди сестрите, но ако сестрата няма братя е преди чичо си.  Джейн Арин е такъв пример. Нормално е да я подкрепят Ренира,  когато няма още няма братя. Защо обаче е такава голяма подкрепата по-късно? Например на големия съвет Визерис в книгата има с 20 пъти повече гласове от Ленор. Тоест около 95% предпочитат Визерис пред жена или наследник по женска линия. Сега може майстерите нещо да са направили с гласовете. Но много голяма промяна има за толкова малко години. Просто ми е малко нелогично.
 А и не е толкова зле Егон. Не е войн като Робърт Баратеон, но в другите неща прилича на него. Не вярвам в написаното от Мъшрум. Малкият му съвет е компетентен. Робърт  имаше мирно управление. А и Егон IV е по-лош владетел от Егон II.

# 651
Егон стана толкова некомпетентен и защото никой не го подготвяше за крал. Дори дядо му не работеше в тази посока, камо ли баща му. Иначе съм съгласна, че Ренира вероятно щеше да е добра кралица ако беше наследила трона директно след баща си, с пълната хазна, без война и с малко проблеми. И болката да изгубиш дете е огромна. Въпросът е, че никой не те чака да се съвземеш в живота. И днес се връщаш на работа и ако не можеш да я вършиш като хората, те уволняват и никой не го е грижа какви лични драми си преживял. Камо ли да бъдеш крал. Животът е жесток. А ролята на една кралица е да постави управлението и народа пред собственото си семейство и деца. Ако не може да го направи, значи не става за нея. При нея трагедиите съвпаднаха с борбата за трона и разрухата на кралството. Малцина биха се справили. Но Деймън например щеше да е много по-успешен. Изобщо нямаше да се ръководи от емоциите си. Щеше да изтрепе враговете, да всее страх и подчинение и да постигне мир. Дори и да го мразят.

# 652
Егон стана толкова некомпетентен и защото никой не го подготвяше за крал. Дори дядо му не работеше в тази посока, камо ли баща му. Иначе съм съгласна, че Ренира вероятно щеше да е добра кралица ако беше наследила трона директно след баща си, с пълната хазна, без война и с малко проблеми. И болката да изгубиш дете е огромна. Въпросът е, че никой не те чака да се съвземеш в живота. И днес се връщаш на работа и ако не можеш да я вършиш като хората, те уволняват и никой не го е грижа какви лични драми си преживял. Камо ли да бъдеш крал. Животът е жесток. А ролята на една кралица е да постави управлението и народа пред собственото си семейство и деца. Ако не може да го направи, значи не става за нея. При нея трагедиите съвпаднаха с борбата за трона и разрухата на кралството. Малцина биха се справили. Но Деймън например щеше да е много по-успешен. Изобщо нямаше да се ръководи от емоциите си. Щеше да изтрепе враговете, да всее страх и подчинение и да постигне мир. Дори и да го мразят.
Нито Егон нито Ренира бяха подготвени за това , за тези години в който се заяждаха и тормозеха един друг и зелените и черните можеха да научат децата си как да управляват едно кралство . Хубаво полага ти се , наследници сте , но до там, когато става време да управляваш не знаеш къде се намираш , и защо си там . За Мен Ренис щеше да е перфектният владетел но уви . За цялото нещо обвинявам Визерис заради неговото безхаберие , слабохарастерност и наивност до глупост сега гледаме драмата семейни войни .

# 653
Ренира беше арогантна, не добре подготвена и си помисли, че с дракони, тросване и декрета на тате ще стане. Да, ама лордовете не лапат мухи и при положение, че татко и направи още бая челяд и то мъжка беше очаквано да има сблъсък. Сега, че Визерис беше наивник, Ренира разлигавена, а Егон нефел и насила направен крал е друга тема.

# 654
Много грозно Ормунд се подигра на Ренира,че е жена и няма да избие невинни и това е нейната слабост.Иронията е,че точно това му е целта,тя да ги съжалява,а те да я мразят и свалят от власт.

# 655
Ормунд който се подиграва на Ренира че е жена и че е слаба . 😁 А когато подуши нещо лошо и види малко кръв е ето така .

Последна редакция: ср, 29 юли 2026, 21:01 от Жасмина 94

# 656
  • София
Аз това точно в Игра на тронове - и в книгата и в сериала - намирам за супер нелогично. Джофри беше едно разглезено л...о и грам, ама грам не беше обучен за трона. Това, че не беше син на Робърт - тайна за Робърт и за самия Джофри - не е обяснение. Та кралят пие и се забавлява - не се заел, ок. Ръката Арин - също зает с друго. Ок, и това. Церсей - влюбена и загубена да приемем - ок. Ама и Тивин? Ни един за толкова години не се е сетил, че това дете ще е бъдещ крал и не го е подготвял за това? Нелогично.
Та и за Ренира - виночерпец на татко си няколко години - явно достатъчно е обучена.
Ото - крои планове Егон да е на трона - да се сети все пак нещо да направи спрямо това Егон да е наясно що е това да си крал - излишно явно.

# 657
  • Варна
Аз това точно в Игра на тронове - и в книгата и в сериала - намирам за супер нелогично. Джофри беше едно разглезено л...о и грам, ама грам не беше обучен за трона. Това, че не беше син на Робърт - тайна за Робърт и за самия Джофри - не е обяснение. Та кралят пие и се забавлява - не се заел, ок. Ръката Арин - също зает с друго. Ок, и това. Церсей - влюбена и загубена да приемем - ок. Ама и Тивин? Ни един за толкова години не се е сетил, че това дете ще е бъдещ крал и не го е подготвял за това? Нелогично.
Защо да не е подготвян Джофри? Той в книгите е на 14-15 все още под майчиното крило. Освен това с всичките Ланистър зад гърба си, едва ли са чакали от него да зависи нещо, щяха да му подберат подходящ малък съвет и да го оставят да прави каквото си иска.
Отделно че не беше чак такъв изрод като в сериала, е, караше стражата да бие Санса, но и Робърт ступваше Церсей. Та явно не е необичайно кралят да бие кралицата.

# 658
Честно казано се радвам че онова злобно изродче Джофри си получи заслуженото . Много хора ликуват за смъртта на Кристън наричайки го най големият злодей във вселената , и си мисля абе хора вие адекватни ли сте ?? Да Кристън не беше най добрият човек на света поради факта че беше много долно употребен и захвърлен от Ренира , но Джофри и Рамзи бяха още по зли и ненормални от него . Джофри и той като повечето седнали на този трон си мислеше няма нужда да ме обучават как да се грижа за кралството , то си е мое по право и ще правя каквото си искам . За Ренира ако беше без Драконите според вас дали щеше да има някаква кой знае каква подкрепа ( не че сега я има ) , при Таргите всичко се крепи на факта че имат Дракони който всяват страх и това ги държеше толкова време на трона . Радвам се че на финала на Игра на Тронове цялата линия на Таргите беше заличена със смъртта на Денерис . За мен точно Старките си бяха най точните хора да седнат и да управляват Вестрос , освен това те си ми бяха любимци от всички домове във вселената за огън и лед .

Последна редакция: чт, 30 юли 2026, 14:12 от Жасмина 94

# 659
  • София
За мен точно Старките си бяха най точните хора да седнат и да управляват Вестрос , освен това те си ми бяха любимци от всички домове във вселената за огън и лед .
За тях важи максимата "Добрите хора не свършват добре".

Общи условия

Активация на акаунт