Има разни базари и готвене за по един ден там но на мен ми се ще нещо сякаш веднъж в седмицата? има интересни неща със сигурност просто някои изискват по 70-100 лв да присъстваш което за мен е много. Имам колежки които са родители сега и все повече колкото остарявам няма да имат време за излизане заедно което ме натъжава, така се чудя къде излизат младите хора тук (не по дискотеки) в днешно време и къде можеш да завържеш нормален не-неловък разговор което да не е бар (не съм по пиенето, пия вино няколко пъти в годината и това е) искам да намеря хора с общи интереси но те или са на 70, или се напиват в някоя квартална дискотека и сякаш няма златна среда въпреки че града е голям а аз искам да се запозная с нови хора, да създам нови приятели и може би да придобия нови умения но не съм сигурна от къде да започна защото забавлението на всички солидно до 25/30 явно включва само алкохол,цигари и танцуване на тъмна стая а вестибуларния ми апарат не ги харесва тези неща но като го обясня звучи сякаш съм сноб. Обожавам да чета вкъщи с чаша чай но излгежда това го правят само изморените мамчета които са купонясвали в младите си години докато аз съм го правила цял живот защото не всички са мили, емоционално интелигенти или интелигентни по какъвто и да е начин и това е начин да запазя своето здраве и да релаксирам в стресиращия модерен свят, това работи за тях, но мен може да ме доведе до припадък и поради каквото и да е причина като не пиеш си смотан и се обиждат. Не може единствената социализация и забавление дори и на домашно парти да включва само алкохол. Много от хората говорят на повърхностни теми, даже не и за времето и не питат другите как им е минал уикенда, не изслушват събеседника си но очакват добро отношение в замяна и да ги гледаш в очите. Имат някакви странни разбирания и предрасъдъци, имах крехко здраве в гимназията и някои обичаха да се подиграват с това за това сега се опитвам повече да тренирам. Не разбирам защо хора които имат здрави тела се подиграват и гаврят с хора които тренират за издържливост и здраве и да могат да носят поне торби с храна до вкъщи докато те тренират за внимание (аз съм жена, те са предимно момчета/мъже които говорят женомразко към майките си, приятелки и други хора и за това не ходя на фитнес. Плюс това не се къпят явно там) Та ако някой има съвет за здраве, хобита и забавление във варна, бих била благодарна ако някой има идеи. Съжалявам че е хаотично.
Ако някой има идеи, моля да сподели. Благодаря Ви.
Краси.