Отговори
Здравейте, нова съм тук. Случайно да знаете за интересни събития (Освен социалната чайна) които се организират (освен във фейсбук) като рисуване или гледане на филми или книжен клуб (единствено намерих такава страница но беше пълна с баби и дядовци) на хора от 20 до 25 може би 30? Сега е лято и има събития но преди сякаш нямаше но сега сякаш доста се повтарят? Не знам в града дали има нещо като джаз бар или караоке. Има хубави кафенета, ледена пързалка на която никога не съм била, има театър и опера но не са много евтини за мен. Има доста курсове по танци но се притеснявам че няма да има млади хора на моята възраст от страниците им които виждам във фейсбук (особено тия за танго и самба) а съм танцувала като малка.

Има разни базари и готвене за по един ден там но на мен ми се ще нещо сякаш веднъж в седмицата? има интересни неща със сигурност просто някои изискват по 70-100 лв да присъстваш което за мен е много. Имам колежки които са родители сега и все повече колкото остарявам няма да имат време за излизане заедно което ме натъжава, така се чудя къде излизат младите хора тук (не по дискотеки) в днешно време и къде можеш да завържеш нормален не-неловък разговор което да не е бар (не съм по пиенето, пия вино няколко пъти в годината и това е) искам да намеря хора с общи интереси но те или са на 70, или се напиват в някоя квартална дискотека и сякаш няма златна среда въпреки че града е голям а аз искам да се запозная с нови хора, да създам нови приятели и може би да придобия нови умения но не съм сигурна от къде да започна защото забавлението на всички солидно до 25/30 явно включва само алкохол,цигари и танцуване на тъмна стая а вестибуларния ми апарат не ги харесва тези неща но като го обясня звучи сякаш съм сноб. Обожавам да чета вкъщи с чаша чай но излгежда това го правят само изморените мамчета които са купонясвали в младите си години докато аз съм го правила цял живот защото не всички са мили, емоционално интелигенти или интелигентни по какъвто и да е начин и това е начин да запазя своето здраве и да релаксирам в стресиращия модерен свят, това работи за тях, но мен може да ме доведе до припадък и поради каквото и да е причина като не пиеш си смотан и се обиждат. Не може единствената социализация и забавление дори и на домашно парти да включва само алкохол. Много от хората говорят на повърхностни теми, даже не и за времето и не питат другите как им е минал уикенда, не изслушват събеседника си но очакват добро отношение в замяна и да ги гледаш в очите. Имат някакви странни разбирания и предрасъдъци, имах крехко здраве в гимназията и някои обичаха да се подиграват с това за това сега се опитвам повече да тренирам. Не разбирам защо хора които имат здрави тела се подиграват и гаврят с хора които тренират за издържливост и здраве и да могат да носят поне торби с храна до вкъщи докато те тренират за внимание (аз съм жена, те са предимно момчета/мъже които говорят женомразко към майките си, приятелки и други хора и за това не ходя на фитнес. Плюс това не се къпят явно там) Та ако някой има съвет за здраве, хобита и забавление във варна, бих била благодарна ако някой има идеи. Съжалявам че е хаотично.

Ако някой има идеи, моля да сподели. Благодаря Ви.
Краси.

# 1
"Любовта е лудост" - ако се беше сетила по-рано да търсиш интереси, можеш да доброволстваш за фестивала. Също така, можеш да го направиш и за следните:

"Златна роза" - предстои през септември, фестивал на българското кино, можеш да доброволстваш и там, имаш задължения, но и с удоволствие ще ти позволят да гледаш напълно безплатно филмите, а и ще се запознаеш с други доброволци.

Още фестивали, които работят по същия начин: Международен анимационен фестивал, София филм фест във Варна, RADAR фестивал (музикален фестивал, съвсем скоро приключи).

Съвсем скоро приключи и Карантината, прожектиране на филми в Аспарухово, напълно безплатно занимание и доста попуярна дестинация.

Джаз бар е Студио 21, но не знам защо си решила, че като слушат джаз, това означава, че не пият, както и да е. В същата сграда, на Студио 21, е Максифит, фитнес, в който има групови тренировки изцяло с жени: пилатес, йога, спининг, зумба и подобни, то във връзка с нежеланието ти да ходиш при мъже на фитнес.

Menthol също организират джаз вечери, както и всички пиано барове, но предполагам, че те със сигурност не влизат в бюджета.

В The Center има почти изцяло млади хора, High Heels танците звучат много яко. Имала съм и познати, които са тренирали танго и самба, никога не са се притеснявали, че са сред най-младите в групата, странни притеснения имаш.

В галерия Ларго има различни изложби, можеш да се разходиш до градската библиотека, да се запишеш на народни танци, да си намериш работа в книжарница (ако парите не са ти от голямо значение), за отидеш да гледаш филм на Лятно кино, да се запишеш на актьорско майсторство, в HashtagStudio има готини ивенти.

В общи линии, занимания много, най-добре остави това отношение 'аз съм много различна от останалите, те не ме разбират' - не си и е доста досаден, за околните, мироглед.

# 2
Много изкривена представа за света имаш, момиче. Много. На всичко отгоре се опитваш да го приспособиш към себе си, вместо ти да се приспособиш към него. А това те осъжда вечно да стоиш настрана като бяла врана и да се сърдиш защо останалите те кълват.
Хем искаш да се социализираш, хем не харесваш средата и все нещо не ти е по вкуса. Така няма да ти се получи, колкото и да опитваш.
Затова първо вземи си подреди мислите в главата, защото е голям хаос. Даже пишеш хаотично и е трудно да ти се следи мисълта. Ако трябва, поработи върху себе си с чужда помощ – психолог например, но е важно първо да оправиш себе си, а след това да се опиташ да се впишеш в общата картина. Света няма да промениш и нагодиш за себе си – не се мъчи и не си губи времето. Ти трябва да се нагодиш към него.
Също така се замисли какво точно искаш да получиш от околните, но и какво ти самата можеш да им дадеш. Процесът е двустранен.
Успех!

# 3
Аз не споделям мнението от предния коментар! Това,че си попаднала на кофти фитнес,не те прави сноб. Просто си попаднала на кофти компания. А относно общуването при събирания, да клюкарстваш зад гърба на другия, е основното удоволствие,което се изпитва по нашите ширини. Много е трудно да намериш нормални хора, които да не държат да ставаш като тях,за да се впишеш в компанията,е в същото време да те приемат.

Може да пробваш, освен до сега изброените, примерно конна езда, шофиране на картинг писта, скокове с бънджи, плуване,гребане, ветроходство, доброволец към приюта за бездомни животни... Делфинариума и зоопарка също стават за развлечение от време на време.

# 4
Всички изброени развлечения в горния пост, без плуването и доброволец към приюта са доста
скъпи. А както разбрахме от първия пост, авторката търси бюджетни развлечения.

# 5
Всички изброени развлечения в горния пост, без плуването и доброволец към приюта са доста
скъпи. А както разбрахме от първия пост, авторката търси бюджетни развлечения.

Най-бюджетното е разходка по еко пътеките до Аладжа манастира 😉

Общи условия

Активация на акаунт