Юлски Бебета 2023 - Тема 4

• 4 445
  • 107
  •   1
Отговори
# 30
Те сегашните вируси освен огромен брой са и доста силни и упорити. Все пак в момента се гради имунитетът за цял живот. Няма как да не се разболее никога, но не е и като в детската примерно. Имам приятели, които таман се оправят и го пуснат пак детето и 4 дена по-късно айде пак. И като чуя някой да казва,че така се изгражда имунитет е  като чуя "трябва да социализира". Ела тука да "социализираме" ние. Айде. Не хапя... 😀

Честото боледуване значи, че имунната система не се оправя. Вирусите също пречат понякога защото като е един след друг няма време за възстановяване и организма се натоварва много. Това прави пролуките в имунната система една широко отворена врата. За това трябва истинска храна с нутриенти постоянно,без ама дете е или иска. И аз искам чаша вино преди обяд понякога защото от 4ч сутринта са ми скъсали нервите, ама трябва ли? Добра идея ли е? Мм ... Не.

Последна редакция: пн, 23 сеп 2024, 06:23 от MintyMohito

# 31
Добро утро, Minty!
Много сте ранобудни! Защо от 04ч00? Не спят ли спокойно децата вече?
Иначе, да, за всичко си права. Точно уж оздравяло детето, отива на детска и след няколко дни пак болно. Чувам от познати, че през две седмици им ги връщат от градината, че пак болни. То дефакто детето не се е стабилизирало на 100%.
Милите мишленца....,а те как страдат, че и дълго време се възстановяват... Но така е! Господ да ги пази, а ние, като човеци, колкото можем покрай Него.

Те сегашните вируси освен огромен брой са и доста силни и упорити. Все пак в момента се гради имунитетът за цял живот. Няма как да не се разболее никога, но не е и като в детската примерно. Имам приятели, които таман се оправят и го пуснат пак детето и 4 дена по-късно айде пак. И като чуя някой да казва,че така се изгражда имунитет е  като чуя "трябва да социализира". Ела тука да "социализираме" ние. Айде. Не хапя... 😀

Честото боледуване значи, че имунната система не се оправя. Вирусите също пречат понякога защото като е един след друг няма време за възстановяване и организма се натоварва много. Това прави пролуките в имунната система една широко отворена врата. За това трябва истинска храна с нутриенти постоянно,без ама дете е или иска. И аз искам чаша вино преди обяд понякога защото от 4ч сутринта са ми скъсали нервите, ама трябва ли? Добра идея ли е? Мм ... Не.

# 32
Лягат с кокошките 😀 Буквално малкото в 18ч, каката в 19ч. Малкото и в 17.30ч може ако го оставя... Пък каката като види,че той спи и тя ляга. Тя поне спи като пън, малкото вади зъби и е ... 😬

Аз за това не искам да ги пускам на детска градина. Едно вирусите, друго защо да ми седи болно детето вкъщи само защото задължително някой решил,че трябва да ходят децата? Смисъл като ще си е вкъщи да си е вкъщи. Какъв е смисъла да ходи 1-2 дена и 2 седмици вкъщи болни....

# 33
Ясно... 😂При нас режимът засега се намести по друг начин покрай лятото. Лягаме към 21ч00, но пък и обедната дрямка ни е доооста дълга - 3ч00, че и 3ч45 сме откарвали. Предполагам с времето ще се урегулира и ще се скъси, но засега така.

Лягат с кокошките 😀 Буквално малкото в 18ч, каката в 19ч. Малкото и в 17.30ч може ако го оставя... Пък каката като види,че той спи и тя ляга. Тя поне спи като пън, малкото вади зъби и е ... 😬

# 34
Ние сме с 2 дрямки, обаче с това ранно ставане няма как. Една към 9ч и една около 14ч и то не винаги. Понякога отказва едната и става някаква средна в 12ч ... Ако баща им е вкъщи точно това става. Отказва да спи заради него. Каката дрямки няма, но пък тя е лесна. Станала е много самостоятелна.

# 35
И ние имаме дълга следобедна дрямка около 3-4 часа. Вечер ляга в 21.30.
Аз също гледам да го храня здравословно. Готвя му по 2 ястия за 2 дена. Давам му всеки ден плодове,кисело мляко и така наречените супер храни- чиа, елда, ленено семе, пчелен прашец. Избягвам бял ориз. Давам домашни яйца, домашно мляко, домашно месо като има. Основното, което правя е, че не съм му спирала вигантола, както ми е казала педиатърката, а дори съм го увеличила на 3 капки от 2 седмици, и така ще Давам до пролетта. Ако искате вярвайте, но той ми е вдигал температура само веднъж и то след ваксина и веднъж имаше лека диария. Не знам каква е причината, не се и хваля, да не дърпат дявола за опашката. Но....има тема тук във форума за ползите на витамин Д и колко некомпетентни са лекарите в страната , че не го изписват или изписват ниски дози. А той всъщност влияе за толкова много болести. Сипки в семейството приемаме поддържащи дози , реших и на него да давам. Който се интересува, нека потърси темата.

# 36
И аз така, детето ми не консумира купена храна. Добавям редовно чиа и приготвям елда, киноа, амарант. Не съм въвела още лен, сусам и ядките, давала съм само смлени сурови слънчогледови семена. А относно витамин Д въобще не съм ѝ го спирала. Освен това категорични бяха и лекарите относно ползите му и по време на Covid. И у нас се взима профилактично.

Последна редакция: пн, 23 сеп 2024, 11:18 от bubastet

# 37
Здравейте!

Да ви попитам - с какво се занимавате през деня с вашите малчугани ? Моят човек е на 1 г. 4 м. и общо взето не успявам да му задържа вниманието върху сортери/пъзели/кули с топчета и т.н. Обича да разучава пералнята и сушилнята, да върти колелата на колелото, но не и да се качва... Simple Smile

# 38
Оставям ги да си играят с каката, а като загуби интерес при нея го гоня из цялата къща. Всички шкафове отворени, прахосмукачката да бръмчи цял ден, всички играчки със звук и те... Имаме кола за бутане от каката, преди там харесваше да се вози, но вече няма интерес.  Пък от днес явно ще гледаме един строеж до нас. Много му е интересно багера какво прави 😅

Едва дочаквам да заспи понякога ....

# 39
Моето момиче обича кутии, в които да пъха по-малки предмети, играчки за дърпане, топки и балони. Напоследък доста четем книжки (разказвам по картинки)

# 40
  • София
Ние сме като Минти изцяло, преди обяд идва баба им да ги изведе малко по квартала . После спане и след това по двора се мотаем. Ако голямата е на градина малкото ходи по мен и помага във всичко, играчки не съществуват за нея, не знам зимата как ще я караме .

# 41
Предиобяд излизаме навън, обядва след това и спи в повечето случаи по 3 часа и нагоре. Следобяд не винаги излизаме, защото става късно и вече се е стъмнило, и захладняло. Тогава оставаме у дома, но никоя от играчките не ѝ задържа вниманието за дълго. Има и палатка, но вътре влиза само, за да извади нещо извън нея. Уредите и бутоните по тях са най-интересни, както и търченето от стая в стая да търси котката и да ѝ разхвърля паучовете и лакомствата. Обича да мъкне разни неща из цялото жилище, да мрънка и да се занимава с предмети от ежедневието, да разлистваме и разглеждаме книжки с картинки по милион пъти...Да върти колелата и педалите на спининг байка...
И аз отсега съм на тръни за зимата.
😭😭😭

# 42
Супер, благодаря ви за споделеното! Simple Smile

# 43
Ние купихме дървено колело за бутане на малкия и много се забавлява докато го кара из къщата. Също обожава книжки като батко му, вече имаме цялата колекция книжки тип хармоника на Софт Прес. Посочва и назовава животни.Много обича да сортира и да играе с низанки. Препоръчвам и дървени пъзели с дръжка, с баткото много обичат да ги редят. Иначе най-любим му е един автовоз, в който подреждаме колички.

Един въпрос извън тази тема - обичат ли малките все още да се возят в количката? Моят господин предпочита в триколката, или да ходи пеша.

# 44
Измислихте  ли какво подаръци ще купувате на наборчетата ни за Коледа? Миналата година беше лесно, бебешки играчки колкото искаш. Но сега не знам какво да измисля...

Общи условия

Активация на акаунт