При всеки проблем заплашва, че ще ме напусне

• 18 717
  • 367
  •   1
Отговори
# 45
Когато той бил малък, за всяка дума напреки майка му му пълнела устата с кръв.
Селяндур и простак. Няма какво повече да кажа.

Ако дете е пребивано от майка си, за теб изводът е, че то е селяндур и простак?
Ако детето в процеса на порастване вече като млад човек е осъзнал проблема, работил е върху това да си лекува травмите, да се разграничи от модела и да изгради у себе си различни ценности за отношения в семейството и за реакция при безсилие - това е съвсем нормален човек.
Ако обаче приветства модела, смята че шамарите са го направили "човек" и иска от своя страна да шамари всички около себе си - това е селяндур и простак, да.
Дано така е по-ясно, че четенето с разбиране нещо куца явно.

Последна редакция: чт, 15 авг 2024, 11:51 от BernardaM.

# 46
Значи, към момента, според пастрока, дъщерята е лош човек, неуважителна, некоректна, с лоши обноски. Уж завоалирано е отправено прдложение да й се напълни устата с кръв за подобряване на версията й.
Какво да напиша - за един гол х@й не бих позволила подобни волности. Па нека е скопен после!
И удрянето на хора е престъпление. Тийновете са хора.
Таткото как приема идеята за кървавата уста на щерка си?

# 47
Неговото детство обяснява поведението му. Авторке, кое обяснява това, че позволяваш малтретиране на твоето дете? Това, което трябва да се случи, е дъщеря ти да отиде да живее при баща си още днес, ако има тази възможност. Аз не обвинявам този, който й е никакъв, обвинявам теб, защото ти я поставяш в тази ситуация.

ПП: извинявайте, той е пребиван от майка си и затова е селяндур и простак? Да ви имам логиката.

Скрит текст:
Скрит текст:

Ако детето в процеса на порастване вече като млад човек е осъзнал проблема, работил е върху това да си лекува травмите, да се разграничи от модела и да изгради у себе си различни ценности за отношения в семейството и за реакция при безсилие - това е съвсем нормален човек.
Ако обаче приветства модела, смята че шамарите са го направили "човек" и иска от своя страна да шамари всички около себе си - това е селяндур и простак, да.

What??? На теб този ти прилича като да е осъзнал, работил и т.н. Това не е в тази тема, къде ги четеш тези работи?

# 48
  • волно калдъръмче
Няма начин да го съжалим. Пребиваното дете е невинно, но възрастният вече не.

# 49

Искам да уточня нещо, никога не е посягал на детето ми.
Това с устата, пълна с кръв го каза като добра практика от неговите родители-той бил станал възпитан и уважителен, защото бил ял бой-а моето дете възпитавам само с разговори, което не било възпитание.

# 50
А ти какво чакаш, да ти удари детето ли? Тези теми ме вбесяват. Детето ти е малтретирано в момента, този ти вика марш и какво точно питаш тук не ми е ясно.

# 51
  • София
Той е селяндур и простак заради собственото си поведение, за което носи отговорност като голям човек. Хората, върху които е упражнявано насилие често повтарят цикъла, но миналото им не е извинение. Тормозеното дете може да порасне и да е простак, да. Насилието не дава право да тормозиш другите в отговор.

# 52
Да си добър човек не означава да позволяваш на някого да ти се качва на главата. Поредната грешна идея, която се насажда у хората, и за която после се плаща скъпо.

Той не иска да възпитава силно момиче, той смята, че работата на жената е да слушка мъжа на всяка цена. То си личи и по начина, по който ти говори:
Вчера, когато се случи поредната драма, отидох при дъщеря ми и водихме дълъг разговор, но когато се върнах в спалнята ми каза"Марш, върви си оттатък да си шушкаш".
Толкова противен мъж, наистина се чудя с какво ти е спечелил сърцето, че чак те е страх да не си тръгне.

Тъй като все пак живея в България с нашия си манталитет, имам много познати, които са били смачкани от семействата си заради ей такова патриархално и нищожно мислене... и да знаеш само какви топки от страх, несигурност и себеомраза са. И колко усилия коства да се опиташ да преодолееш поне малко от това, което са ти причинили.

Проблемът не е в дъщерята. С такъв мъж никой няма да може да живее щастливо и спокойно. Кофти материал, дето се вика.

# 53

Това с устата, пълна с кръв го каза като добра практика от неговите родители-той бил станал възпитан и уважителен, защото бил ял бой-а моето дете възпитавам само с разговори, което не било възпитание.
Личи си колко възпитан е станал. По-скоро един неприятен досадник.

# 54
  • волно калдъръмче
Върни се към детството си и виж кое те кара да влизаш със зависимост в отношения. Във втора неуспешна връзка си. Някъде назад във времето са твоите слабости и сили. Примири се със слабостите си и не бъди критична към себе си. Другите виждат това и се възползват. Намери достойнствата си и ги развий, за да можеш да се отстоиш, да поставяш граници и да си си самодостатъчна. От това се страхуват манипулаторите.

# 55
Неговото детство обяснява поведението му. Авторке, кое обяснява това, че позволяваш малтретиране на твоето дете? Това, което трябва да се случи, е дъщеря ти да отиде да живее при баща си още днес, ако има тази възможност. Аз не обвинявам този, който й е никакъв, обвинявам теб, защото ти я поставяш в тази ситуация.

ПП: извинявайте, той е пребиван от майка си и затова е селяндур и простак? Да ви имам логиката.

Скрит текст:
Скрит текст:

What??? На теб този ти прилича като да е осъзнал, работил и т.н. Това не е в тази тема, къде ги четеш тези работи?

Е, може да не е само заради това.

# 56
Авторката защо постоянно повтаряш "искам да е като в началото", при твоето положение не се гледа началото, а как се държи след съвместно съжителство.
Защо си мислиш, че в началото е бил искрен,  а сега се е променил, това е истинското му лице и дъщеря ти много добре го е усетила.
Можеш само да си благодарна и да му помогнеш с багажа следващия път.

# 57
Върни се към детството си и виж кое те кара да влизаш със зависимост в отношения. Някъде назад във времето са твоите слабости и сили. Примири се със слабостите си и не бъди критична към себе си. Другите виждат това и се възползват. Намери достойнствата си и ги развий, за да можеш да се отстоиш, да поставяш граници и да си си самодостатъчна. От това се страхуват манипулаторите.
Благодаря!

Помагате ми, дори по-рязките и груби мнения ме отрезвяват.

# 58
Четох, четох, но не видях отговор на въпроса - Точно защо си с него? Може да не отговаряш публично, помисли за себе си. Направи си лист с + и - и го попълни. Виж дали + не можеш да си ги набавиш сама, а дали минусите не са прекалено важни (както и са с намесата за детето)... Помисли дали не е по-добре сама, отколкото така.....

# 59

Да де, разбрахме. С всеки опит да ни обясниш става по-зле. Какво въобще целиш с тези теми, освен да раздразниш потребителите? Аз вече се чувствам ядосана, като си представя, че някъде има такава кукувица да търпи един муньо да и вика марш и да я обвинява постоянно за несъстоялото се светло бъдеще и това как да е, но да тормози детето и, момиче в пубертета.

Баща и знае ли какво се случва у вас, тя уведомява ли го за тоя кошмар, в който живеете?

Общи условия

Активация на акаунт