Работа, CV-та, HR-и, съвети - 94

• 32 887
  • 779
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Не че нещо, но си единственият потребител, който не слага дори главни букви на писанията си. Това в писмената реч също е неуважение към събеседника/събеседниците.
Та аз лично не мога да приема нахъсаните критики за клиента, за българина, за малкия град сериозно.

Г-жа Шантал, много неприятно. И в мен се е загнездило подобно чувство, но може би трябва да внимаваме повече на самите интервюта да преценяваме знаците. Връщайки се назад, си давам сметка кои са били червените флагове. Аз зададох доста адекватни въпроси, но отговорите им не ми се струваха токсични. А са били...

# 571
Започнах да пускам св-та, обаче в мен се е загнездило едно притеснение къде ще попадна следващия път.

Това е много погрешна настройка, от която е добре да се отърсиш. Наистина следващото място може да е също толкова лошо, или дори повече, но може и да бъде много по-добро, докато настоящото явно ще си е все така.

# 572
  • Melmak
Шантал, промени малко тая настройка. Истината е, че няма как да видиш всичко на 1-2 интервюта.

Най-малкото е, че там говориш с мениджъра, не с колеги. Аз като ходя на интервюта гледам хората. Докато ме водят към залата, докато чакам на рецепция. Събирам такава “информация”. Опитвам се да доловя атмосферата в офиса.

Също така питам какъв е екипа, какви са отношенията в екипа, как седи въпроса с бек ъп по време на болнични и отпуски. И следя за реакциите на ответната страна, не само за това какво казва.

Не стой на токсично място от страх, че новото ще е пак токсично.

# 573
Catcher, помислих, че се обръщаш към мен за правописа, облещих се и върнах да видя какво съм писала 😄
Истината е, че отдавна щях да съм се махнала, но изчаквам важно събитие в личен план, което ми отнема доста енергия и не мога да се събера да си оправя св-то и да се надъхам за поредната промяна. Осъзнавам, че може и следващото място да е кофти, дори по-зле, но и се замислям как би изглеждало в св-то ми трикрана смяна в рамките на година.
А и не е лесно, когато децата са малки, човек все трябва да претегля от-до.
hechicera,  и аз много гледам всякакви подробности, но ето на-този път се подлъгах.

Последна редакция: чт, 03 окт 2024, 23:48 от Г-жа Шантал

# 574
  • Somewhere far away
Ох, поредното форумно типично изказване- като няма за какво да се заядем, ще се заяждаме за липсата на главни букви. Много мъдро /с главно "М"/.

# 575
  • София
Deathcrush, аз съм напълно съгласна с твоите мнения, ако ще и със средни букви да са. Не се хващайте хич за Германия, много добре разбирате какво искам да кажа. Не само банкови карти, ами и шоф.книжки си получаваме по пощата, дето и активация не е нужна, пък скамове и фрод дебнат отвсякъде. Това е бича на нашето съвремие. Моята банка работи от 9-4:30, събота от 9:12, това е, няма клонове и клончета под път и над път. Пък до работното ми място тъкмо закриха един много лъскав банков офис. Въпреки всичко хич не ме кефи като цяло банковата система на Америка.

И за да не се отклонявам от темата - Сави, дълго ли трябва да изчакаш личното събитие? Можеш да използваш това време за пускане на св-та.

# 576
  • София
Не е форумно заяждане. Ти не излагаш гледна точка, а просто хейтваш и въртиш пръст. Тоя-тъп, оня - смешен.

# 577
Helene, до към Коледа. Обмислях и вариант да си пусна предизвестие през този месец и междувременно от Новата година намерила или не, да се освободя от този стрес(имам още 2м борса, макар и минимална), но в изпитателния срок работодателят може да ми отреже главата от днес за утре и ме е страх, макар че само този месец напуснаха 2ма човека и не знам дали ще си позволи да оредеят толкова.
Всъщност имам въпрос-ако си пусна предизвестието и междувременно намеря нов работодател(или в обратен ред-намеря нов и после си пусна), как се подсигурявам при него, ясно че подписваме договор с по-далечна дата на започване, но ако решат едностранно да променят решението си? Наскоро позната така напусна работа и след 3 дни на новото място й казали, че ще върнат предишния служител и я пратиха на бюрото.

# 578
Гаранция за нищо и никога нямаш, но моят съвет е да се насочиш към по-големи фирми, ако имаш възможност, както и внимателно да разгледаш обявите. Насочи се по-скоро към такива, които са за нови попълнения в екипа, нови работни места и етц. Разгледай моделите за пускане на обяви на фирмите, кои търсят непрекъснато хора, заради разширяване, а не заради непрекъснато напускане. Иначе, няма как да се подсигуриш, но е по-малко вероятно в една сериозна фирма с ясни процедури хората да няма защо да губят своето време, а и това на мениджърите, да се зариват с документация, за да върнат някого, защото ги 'кефел'. А и в по-големите фирми има по-ясни процедури за работа, което май ти е проблем и тук.

# 579
На мен ми е интересно, като обмисляте предложение за работа, взимате ли под внимание мненията в бг работодател?

Понякога са стари, може би някой е бил афектиран и е решил да напишете нещо кофти. Май повече негативи чета там, включително и за първата ми работа, където останах 6 години и за мен си беше добре, просто търсех развитие.

# 580
Шантал, българска фирма, нали?

Бг работодател го взимам под внимание, като тежестта зависи от това колко дублирани мнения има. При много работодатели съм гледала очевидно един човек да е писал 5-10, че и повече негативни мнения, тогава не отдавам голямо значение.

# 581
На мен ми е интересно, като обмисляте предложение за работа, взимате ли под внимание мненията в бг работодател?

Понякога са стари, може би някой е бил афектиран и е решил да напишете нещо кофти. Май повече негативи чета там, включително и за първата ми работа, където останах 6 години и за мен си беше добре, просто търсех развитие.

Аз не. Като цяло дори не го чета този смешен сайт. И преди съм писала - негативни мнения за фирми просто "изчезват", явно срещу лека спонсорска сума.
Иначе за фирми, в които съм била и съм чела негативни мнения, били са верни. Обаче не е от значение, понеже за един е лошо, за друг може да не е така. Позициите, отделите, преките шефове може да са различни.

ПС: В бг мама може да намериш по-актуални и истински мнения.

# 582
За настоящата ми фирма съм чела предимно негативни мнения в БГ работодател, а аз си изкарах тук 16 години и не ми беше зле. Имам чувството, че там пишат предимно недоволните. Аз да попитам, ако на събеседване за работа, бъдещия ви пряк ръководител ви каже, че колегите ви в отдела е възможно да ви дават противоречива и подвеждаща информация и би искал, ако ви вземе и това се случи да го информирате максимално бързо, как ще реагирате? Ще ви светне ли червена лампа или е нормално да е така?

# 583
Не е нормално, разбира се. Хората напускат такива места. Даже да е някакъв шиттест, пак не е нормално.

# 584
Настоящата ми фирма е бг, да.
Но да ви кажа наскоро бях на интервю в една международна и не за пръв път ми се случва да чета представянето на фирмата и т.н и накрая се оказва че май само аз съм го чела. Плюс това не минахме без "имате ли деца, ама колко, ама колко са големи", както и да е.
Ето сега за една аутсорсинг компания четох негативни в бг работодател, аз обаче не кандидатствам за длъжност, от която обикновено се мрънка. Днес ще се срещнем, да видим.
Истината е, че дори в град като Пловдив нещата не са розови.

Общи условия

Активация на акаунт