🎥 Всичко за филмите: Гледах! Искам да споделя! Ревюта, премиери, новини...LXIII 🎬

• 38 799
  • 754
  •   1
Отговори
# 510
Граф Монте Кристо го гледах лятото на кино. Не съм имала очаквания, даже и трейлъра не бях гледала. Дългичък е, историята е до болка позната, та в този смисъл на мен ми беше скучен. Имаше поразтегнати моменти, имаше някои нелепици. Но е мащабен и красив. Главният актьор е супер.

# 511
  • IC 1101,Abell 2029
Истинският случай не е интересен - спомням си го от някакво предаване (вече не помня как се казваше, но беше документално предаване за любопитни факти) - някакъв мъж е наклеветен от враговете си, лежи известно време в затвора, после забогатява (във всеки случай, не става дума за 20 години отсъствие); връща се в родния град, за да си отмъсти, но е убит при дуел с шпаги.

Сигурно затова във всички екранизации са обсебени от шпагите, докато в книгата няма такова нещо. Има дуел, но с пистолети (и така и не се осъществява).

Аз съм гледала филм с Чембърлейн (беше странен), с Джим Кавийзъл (не ми хареса); освен това ми препоръчваха едно като мини сериал - "Под знака на Монте Кристо" - има го в Замунда, но най-вероятно няма сийд. Прочетох за какво е и ми се видя прекалено различно от книгата, затова се отказах да го търся.

Сега се сетих, че май съм гледала част от филм, в който Жерар Депардио беше граф Монте Кристо, но се потресох и не го догледах.
А на мен много ми хареса този с Джеймс Кавийзъл.Какъв е този мини сериал?Има един добър френски филм,който гледах неотдавна и който са го давали по телевизията преди много години-"Под знака на Монте Кристо" (1968).

# 512
Може да е същият, но в Замунда бяха два или три епизода.

# 513
  • Галифрей
Аз съм гледала този само с Джим като бях малка, хем ме плашеше хем ми беше интересен. 😁 Не бях чела книгата и нямах идея тогава ,че има много версии. Ще ми е интересно да гледам френските.

# 514
Аз съм гледала този само с Джим като бях малка, хем ме плашеше хем ми беше интересен. 😁 Не бях чела книгата и нямах идея тогава ,че има много версии. Ще ми е интересно да гледам френските.
Книгата съм я чела много отдавна !! Филмът със Джеймс Кавизъл съм го гледала .. И си спомням че ми беше харесал ! Ще видя и новата версия тези дни . 😊😊

# 515
  • София
Сега се връщам от Гунди. Жасмина и Диана, толкова сте прави. Добре, че ви послушах и отидох да го гледам. Невероятен филм! Три часа не ги усетих. Обаятелни актьори, добра игра, всичко с мярка - и любовната история, и лошата тъща (супер игра на Биляна Петринска), и ДС. А това, че става въпрос за истински живял български кумир, е още по-вълнуващо. Павел Иванов играе прекрасно. Едно голямо браво на всички замесени! Не знам докога ще ме държи еуфорията.

Последна редакция: пт, 01 ное 2024, 21:44 от bazel

# 516
Ив Монтан не играеше ли Монте Кристо?

# 517
Сега се връщам от Гунди. Жасмина и Диана, толкова сте прави. Добре, че ви послушах и отидох да го гледам. Невероятен филм! Три часа не ги усетих. Обаятелни актьори, добра игра, всичко с мярка - и любовната история, и лошата тъща (супер игра на Биляна Петринска), и ДС. А това, че става въпрос за истински живял български кумир, е още по-вълнуващо. Павел Иванов играе прекрасно. Едно голямо браво на всички замесени! Не знам докога ще ме държи еуфорията.
Пак заповядай!! Уникален филм е .. Аз празни приказки не обичам да говоря , пък камо ли да пиша .. Когато нещо ми харесва ще го кажа , и когато не ми харесва пак.. Знаех си че ще ви хареса .. Три часа и аз не ги усетих .. А ходих два пъти да го гледам .. Всеки който иска но се колебае,  да отива веднага .. Този филм е емоция . 💙💙

# 518
  • Галифрей

☺❤❤❤❤❤ Йее много се радвам,че ти хареса. Заслужава си напълно. 😘

# 519
Снощи гледах Гунди. Любовната, футболната и ДС нишките бяха вплетени добре, без да се прекалява. На няколко пъти ми тръгнаха сълзите. На финала даже се разхълцах.
Доста коментари прочетох, че ДС какъв интерес имала да го убива и то в катастрофа как щяло да стане. ДС е достатъчно да ти влезе в живота и да те мачка психически. Това се отразява на живота ти и това видях аз във филма. Това се има предвид, че ДС го е убила, не че са пратили онзи камион да ги блъсне на Витиня.
Някои не правят разлика между игрален и документален филм.

# 520
  • София
Всъщност някои точно това имат предвид- че буквално са виновни за смъртта им.

# 521
  • Галифрей
Аз преди казах,че няма да се изненадам  ако са имали пръст, не буквално. Било си е инцидент това е ясно.

# 522
Аз преди казах,че няма да се изненадам  ако са имали пръст, не буквално. Било си е инцидент това е ясно.
Нищо чудно и да са имали !! Но само може да предполагаме .. Като и да е все пак любовта на хората към Гунди не е мъртва , а ДС кой ги помни с добро.

# 523
  • Галифрей
Гледах отново Тайната на Коко защо си го причиних 😭😭

# 524
  • София
Изгледах The apprentice.

Не бях чела ревюта и очаквах да обхваща по-голяма част от живота на Тръмп, а то е само за първите години от развитието му. Искаше ми се да видя падения и възходи, навлизането в политиката и тн., но явно идеята е била друга. Все пак, виждаме отношенията в семейство Тръмп, амбицията, първите стъпки в самостоятелния бизнес, средствата за постигане на целите и мащаба на самите цели.

Себастиян Стан е чудесен актьор, но излъчването му е класа над това на самия Тръмп и ми беше трудно да го възприема.

Мария Бакалова ми хареса, но ролята ѝ не предполагаше кой знае каква игра, с изключение на два-три момента.

Истински приятната изненада за мен беше Джереми Стронг (в ролята на Рой Кон), когото не помня да съм гледала другаде. Брилянтна актьорска игра, много, много ми хареса. За мен, до голяма степен той прави филма.

Един минус (за мен) за начина на заснемане. Това непрекъснато мърдане на камерата, докато се снима, много ме изнервя.
Скрит текст:
Все едно операторът държи на ръка камерата и прави малки стъпки насам-натам. Гледам, че е модерно напоследък, ама хич не ми харесва. На мен лично този начин на заснемане ми придава аматьорско усещане и ми отнема от преживяването. Сигурно идеята е да изглежда като репортаж и така да се придаде автентичност, ама може да докара главоболие на някого.

Общи условия

Активация на акаунт